Два еднакви климатика- единия се размразява много често.
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г
Два еднакви климатика- единия се размразява много често.
Колеги имам еднакви климатици, но единия се размразява много често. Първия съм го купил 2009 година и външното тяло е монтирано отстрани на кооперацията, в която живея. Пада се на изток и много малко пече слънце. Втория го купих тази пролет и външното тяло гледа на юг. Монтирано е на терасата и поне през половината ден е на слънце и даже се пада малко завет. Втория климатик до скоро почти всяка сутрин преди изгрев се размразяваше по няколко пъти, докато първия не се размразява въобще докато не станат минусови температури. и двата климатика иначе топлят нормално. Климатиците са Mitsubishi srk35zgx-s. Поздрави
Re: Два еднакви климатика- единия се размразява много често.
Ако си сигурен че е размразявал викай тези които са го слагали да го видят. Не е толкова студено че да замръзва.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
При намаляло количество фреон замръзват....викай ги да го гледат.
- golf2949
Доколкото виждам, защото едната сутрин излязох на терасата когато почна да се размразява, самото тяло не е замръзнало. Също така втория климатик много повече отделя вода. И двата климатика са монтирани от един и същ човек, на който звънях още преди месец, но ми каза че щом топли значи е наред.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Може би имаш дефектен датчик за температура, всеки климатик има поне по два. В зависимост от показанията им електрониката решава кога да размразява. Щом имаш два еднакви климатика можеш просто да сравниш съпротивлението на датчиците на първия и втория климатик и ще разбереш дали проблема е от тях.
Някои климатици размразяват по време без значение дали има нужда, ако твоите са такива, значи поне на единия, "часовника" е развален.
Възможно ли питите да са задръстени с боклуци?
Някои климатици размразяват по време без значение дали има нужда, ако твоите са такива, значи поне на единия, "часовника" е развален.
Възможно ли питите да са задръстени с боклуци?
- golf2949
Не мисля че размразява по часовник, защото първия за последния месец да се е размразил един път, а втория само за тази вечер в рамките на няколко часа се размрази поне три пъти. Не знам за кои пити питаш, но ако питаш за филтрите ги мия на две седмици.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Сигурен ли си че са еднакви? Бях чел за някъв модел на дайкн който рамразява на 30-40мин, без значение дали е замръзнал. Да не е и твоя така? На равни интервали ли размръзява?
При всички положения след като е купуван пролетта е най добре да се обърнеш към сервиза който го е монтирал.
При всички положения след като е купуван пролетта е най добре да се обърнеш към сервиза който го е монтирал.
- golf2949
Еднакви са, аз за това взех втори защото съм доволен от първия. Интервалите на размразяване са различни, може цял ден без да се размрази, а може и за един час два пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Мити ли са някога радиаторите във външните тела? Мизерията в България им разказва играта, запушват им се ламелите, не отдават добре топлина и климатика не бачка като хората, само бучи и гълта ток.
- golf2949
Не са мити до сега. Въпросния климатик е купен в края на април, но де факто е работил не повече от два месеца.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
golf2949 написа: Не знам за кои пити питаш, но ако питаш за филтрите ги мия на две седмици.
Питам за двата радиатора, а не за филтрите. Като свалиш филтрите можеш да огледаш внимателно вътрешния радиатор и ще видиш, че въпреки филтрите между пластинките има боклуци (разбира се ако климатика не е нов)
Външния радиатор няма филтър и пластинките са прави, така, че задръстването е по-трудно, но не е невъзможно и се случва понякога. Проблема с леда е, че въздуха не може да преминава между пластинките, ако са задръстени с боклуци, климатика ще си "мисли" че е обледен и ще размразява.
Може би трябва да попиташ и в този форум http://www.tehcomservis.com/forum/index.php там може би ще получиш по компетентни отговори.
Щом климатика е нов вероятно проблема е в датчик. Според мен трябва да потормозиш този който го е монтирал да дойде и да ги провери. И да не се измъква с това, че щом топли значи няма проблем, защото проблем явно има.
И сигурен ли си, че са напълно еднакви? Може производителя да е променил нещо за времето между двете покупки? Колко години е разликата им във възрастта?
Последна промяна от ktamen на Съб 12 ное 2011 22:28, променено общо 2 пъти.
- golf2949
Колега ktamen, ако има нещо замърсено то ще е на първия климатик,за който това е трета зима. Втория е като чисто нов и едва ли за месец работа ще събере мръсотия колкото за две години. Благодаря за линка сега ще видя какво пишат и там.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Според мен няма как от април до сега да се замърси толкова. А и при 10 градуса едва ли ще замръзне.
Звънни пак на сервиза и им кажи че вече не топли
Звънни пак на сервиза и им кажи че вече не топли

- golf2949
Пак ще се обадя да видим какво ще стане
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм сигурен, че двата климатика са напълно еднакви. Три години е твърде дълъг период да се продава определен модел без да го променят. Може ли да снимаш табелките с данните и на двата и да ги постнеш тук?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”