Moto Pfohe(Мото Пфое-ЕООД)-рекет

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Re: Moto Pfoe(Мото Пфое-ЕООД)-рекет

Мнениеот MAYKI » Съб 12 ное 2011 20:15

ditc написа:
tisho_psg написа:
tisho_psg написа:Колега ditc,ти си върнал колата 2009г и си чакал спокойно до 2011 без да имаш документ,че договора и отношенията ти с Мото-Пфое са прекратени,така ли?

:?:

Тогава през 2009г.когато върнах колата и подписах приемателно-предавателния протокол(два екземпляра),молбата за двустранно прекратяване на договора и личния ангажимент на г-н Стефанов(посредника между мен и Мото Пфое)"да придвижи нещата от тук на там" и да ме информира "ако дължа някакви суми" или "друго нещо",за мен взаимоотношенията ми с Мото Пфое приключиха.Вие на мое място(не Ви го пожелавам)какво бихте направили?

Ама ти имаш ли някакъв документ,че това нещо "Б"лизинг е прекратено това никой не го разбра от 2 страници,ако имаш може да си търсиш правата,ако ли не до сега колата си била твоя демек ти си дължал кинти 2 години

ditc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditc » Съб 12 ное 2011 20:43

Ама ти имаш ли някакъв документ,че това нещо "Б"лизинг е прекратено това никой не го разбра от 2 страници,ако имаш може да си търсиш правата,ако ли не до сега колата си била твоя демек ти си дължал кинти 2 години

Два екземпляра от приемателно-предавателния протокол с мой подпис и молба за двустранно прекратяване на лизинговия договор.

В моя случай за мен няма копие от протокол,защото"не съм титуляр на колата"-така ми беше обяснено.И да,оставих колата без документ.

Надявам се,че това е отговорът на въпроса,който ми зададе.(стр.2ра).И колата не е моя,а е продадена от Мото Пфое още тогава в края на 2009 или 2010,това не знам със сигурност.Но е продадена на 100 процента!

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 12 ное 2011 20:59

Е като ти не си титуляра на колата защо търсят пари от тебе и кой в крайна сметка е титуляра

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Moto Pfohe(Мото Пфое-ЕООД)-рекет

Мнениеот tisho_psg » Съб 12 ное 2011 21:13

Колега,не искам да те нападам,но според мен си бил малко или повече наивен.Има договор на някого с мото-пфое и той е прекратен или не е прекратен.За да е прекратен договора трябва документ,че е прекратен.Иначе договора е прекратен,но само на думи.
Пожелавам ти успех в борбата ти с мото-пфое :да:

ditc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditc » Съб 12 ное 2011 21:15

MAYKI написа:Е като ти не си титуляра на колата защо търсят пари от тебе и кой в крайна сметка е титуляра

Титуляр е Мото Пфое(беше).Аз съм лизинго-получател(бях)и ползвах колата с пълномощно от Мото Пфое.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 12 ное 2011 21:21

Само объркваш с това 'титуляр'.
Ти си титуляр по договора!
Всичко друго няма значение.

Наистина доста наивно от твоя страна.
Не договори ли условия по връщането на тази кола?
Не провери ли какво се случва и какви опции имаш?
Не си ли се интересувал дали няма да намалиш щетите, ако я продадеш?

Този посредник откъде го изкопа и за какво ти е бил нужен?

ditc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditc » Съб 12 ное 2011 21:22

tisho_psg написа:Колега,не искам да те нападам,но според мен си бил малко или повече наивен.Има договор на някого с мото-пфое и той е прекратен или не е прекратен.За да е прекратен договора трябва документ,че е прекратен.Иначе договора е прекратен,но само на думи.
Пожелавам ти успех в борбата ти с мото-пфое :да:

Благодаря за отделеното време и мнения!Успех и на теб колега във всички начинания!Още веднъж,благодаря!

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 12 ное 2011 21:26

Аз разбрах сега,че все едно мото пфое ти дало тяхна кола да се повозиш и да си плащаш

А когато си взел нещо на лизинг ТИ трябва да имаш договор между теб еди кои си и Мото пфое по еди ква си схема по за толкова време и толкова пари кандидатствал си за лизинг ти и теб са одобрили и ти сключваш договор с тях и почваш да плащаш,като си писне колата отиваш оставяш прекратявате договора евентуално плащаш няква неустойка по договора,ако има такава клауза взимаш си копието с твоето име на него,че всичко е пито платено и си тръгваш,а ако ти нямаш такъв документ може утре да те ти се обадят и да ти кажат,е имаш още една да плащаш

Все едно мото пфое си е дало колата на тях на лизинг и ти си я взел под наем да я караш и за това имаш пълномощно да си я караш

ditc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditc » Съб 12 ное 2011 22:08

group® написа:Само объркваш с това 'титуляр'.
Ти си титуляр по договора!
Всичко друго няма значение.

Наистина доста наивно от твоя страна.
Не договори ли условия по връщането на тази кола?
Не провери ли какво се случва и какви опции имаш?
Не си ли се интересувал дали няма да намалиш щетите, ако я продадеш?

Този посредник откъде го изкопа и за какво ти е бил нужен?

Съжалявам,ако Ви обърквам,но аз бях лизинго-получател(ползвател),а Мото Пфое титуляр(собственик)на колата докато не се изплати и последната вноска(предполагам и до днес е така навсякъде).Посредниците(дилъра)са хората които работят за тях(и при тях)и чрез тях се купуват или отдават на лизинг автомобилите,които предлагат.Не се сключва договор със Управителите, а с техните(те работят за Управителите,за самата фирма,техни служители са)посредници.Колата можеше единствено да прехвърля лизинга(остатъчния,разбира се)на друг,но тогава желаещ нямаше.По договор нямам право да "продавам или преотстъпвам автомобила..."докато не стана собственик.Опциите бяха, прекратяване двустранно на договора(поради невъзможност да погасявам вноските си)за да няма последиците,които в момента ги имам.Условията бяха:доброволно предаване на колата,подписване на приемателно предавателен протокол(от моя и от тяхна страна,в какво състояние е колата)и молба до Управителите за двустранно прекратяване на договора(при едностранно прекратяване на договора,независимо от коя страна,аз дължа 5 наказателни вноски+куп други суми,за които съм осъден към днешна дата).Ако има неясноти по темата,готов съм да отговарям.Благодаря!

ditc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditc » Съб 12 ное 2011 22:11

MAYKI написа:Аз разбрах сега,че все едно мото пфое ти дало тяхна кола да се повозиш и да си плащаш

А когато си взел нещо на лизинг ТИ трябва да имаш договор между теб еди кои си и Мото пфое по еди ква си схема по за толкова време и толкова пари кандидатствал си за лизинг ти и теб са одобрили и ти сключваш договор с тях и почваш да плащаш,като си писне колата отиваш оставяш прекратявате договора евентуално плащаш няква неустойка по договора,ако има такава клауза взимаш си копието с твоето име на него,че всичко е пито платено и си тръгваш,а ако ти нямаш такъв документ може утре да те ти се обадят и да ти кажат,е имаш още една да плащаш

Все едно мото пфое си е дало колата на тях на лизинг и ти си я взел под наем да я караш и за това имаш пълномощно да си я караш

Не съм го мислил от тази гледна точка,за мое съжаление имаш право.Благодаря!

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 12 ное 2011 22:14

Сега колега е ясно за какво става дума
а ти нямаш този протокол нали така,демек прекратяването на лизинга от 2те страни теб и мото пфое или техните представители

ditc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ditc » Съб 12 ное 2011 22:56

MAYKI написа:Сега колега е ясно за какво става дума
а ти нямаш този протокол нали така,демек прекратяването на лизинга от 2те страни теб и мото пфое или техните представители

Точно така.Лошото в случая е,че всеки може да бъде осъден без да знае(дали е прав или не, все едно),а когато трябва да плаща много бързо бива намерен maikomila scare .Или както казва моя адвокат:"и аз мога сега да те осъдя ,че ми дължиш 10000лв.,а след като мине делото и срока за обжалване(при случай като моя,а съм сигурен ,че има такива-било то от топлофикация или каквото се сетиш)иди кажи ,че не си ги взел от мен".А това засяга всички нас :shock death .Благодаря!Ебати закона... :не:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”