Генерация голф 3 ABF - Решено!
-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
Генерация голф 3 ABF - Решено!
Здравейте колеги, предстои ми смяна на гърнета(средно, крайно и резонатор)демек почти цялата генерация
.Ходих при едни майстори и ми обявиха цени от сорта към 400 лв. за средно на Walker и към 250 лв. за задно.И като по- евтин вариант ми предложиха генерация от Пасат ABF, само че при него са 3 гърнета + катализатора на цена от 300 лв. с труда. Та въпроса ми е възможно ли е да се получи това присаждане с 3-тото гърне при Голф 3 ABF и какви ще бъдат последствията. В едно съм почти сигурен, че ще утихне на високи обороти, но дали няма да се скопи или нещо от сорта. Ако някой има идея и съвет какви гърнета да слагам, нека пише.Благодаря предварително! 

Последна промяна от slavipleven на Съб 21 яну 2012 12:07, променено общо 1 път.
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Генерация голф 3 ABF
аз съм със задно лолкър-сложих го наскоро(на 2Е)-звука е страхотен
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
Колега на Пасат с АBF мотор гърнетата са средно и задно освен катализатора( или резонатор ако е махнат).Най удачния вариант е вместо да набиваш 250 лв за средно гърне на Уолкар да си намериш оригинално 2 ръка, което е запазено и е в порядъка на 50- 100 лв.Намери си и задно също и си ти.Само си сложи чисто нов резонатор и проблема е решен
Това за мен е най трезвия вариант, защото Уолкар правеха преди хубави гърнета, а сега ...
- mironi86
- Автомобил:
- Двигател:
Виж в Косер имат гърнета задното в е порядъка на 70лв. средното към 40-50лв полски са алуминизирани, добри гърнета са
-
slavipleven
mironi86 написа:Виж в Косер имат гърнета задното в е порядъка на 70лв. средното към 40-50лв полски са алуминизирани, добри гърнета са
Много добри цени колега, но колко ще изкарат тия гърнета и колко са качествени!По принцип средното е по- скъпо от задното!Така че за 40-50 лв.
Ще мисля варианти,мерси за оказаното съдействие! 
- Vonox_abd
mironi86 написа:Виж в Косер имат гърнета задното в е порядъка на 70лв. средното към 40-50лв полски са алуминизирани, добри гърнета са
Средно за 50 лв ??? Малко трудно!! Средно за Лада е толкова !
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Твойте гърнета трябва да са ф55, затова са толкова скъпи. Не слагай гърнета по тънки от ф55, да не ти се запуши колата.
Средно гърне на Вито го купих за към 120 лв ново, задно сложих втора употреба ( мисля че 40 лв ми излезе ), това са цени за гърнета на ф55.
Средното гърне прогаря от горешината на газовете, затова не е добре да се купува втора употреба.
Най-добрия вариант е да вземеш гърнета на ф60 или ф63
Средно гърне на Вито го купих за към 120 лв ново, задно сложих втора употреба ( мисля че 40 лв ми излезе ), това са цени за гърнета на ф55.
Средното гърне прогаря от горешината на газовете, затова не е добре да се купува втора употреба.
-
slavipleven
Колеги а за фирмите Аспо и Крафт производители на гърнета какво ще ме посъветвате, как е качеството?Там ми предлагат за максимум 300 лв. смяна на резонатор,средно и крайно и гаранция 18 месеца!
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
http://www.avto.bim.bg/p26281/m648/VOLK ... olmostrow/
Смених всички гърнета с тези полските преди 4-5 месеца, засега няма проблеми.../взех ги от друго място, не от този сайт/
Ей тука има и цени...
http://store.emk-33.com/category/231/au ... 231&page=1
Смених всички гърнета с тези полските преди 4-5 месеца, засега няма проблеми.../взех ги от друго място, не от този сайт/
Ей тука има и цени...
http://store.emk-33.com/category/231/au ... 231&page=1
- Vonox_abd
fill написа:Твойте гърнета трябва да са ф55, затова са толкова скъпи. Не слагай гърнета по тънки от ф55, да не ти се запуши колата.![]()
Е повярвай ми по добре да си купя 2ръка средно гърне от колкото дрънчащите гърнета на Вито! И гърнетата на Вито нямат средното гърне, ( голямото ) има само малките които са меко казано кофти!
-
slavipleven
Vonox_abd написа:fill написа:Твойте гърнета трябва да са ф55, затова са толкова скъпи. Не слагай гърнета по тънки от ф55, да не ти се запуши колата.![]()
Е повярвай ми по добре да си купя 2ръка средно гърне от колкото дрънчащите гърнета на Вито! И гърнетата на Вито нямат средното гърне, ( голямото ) има само малките които са меко казано кофти!
Колеги а за фирмите Аспо и Крафт какво Ви е мнението?
Последна промяна от slavipleven на Пон 14 ное 2011 10:43, променено общо 1 път.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Средното гърне на WALKER ти е 250 лева, крайното 190 лв. - честито, докато изгният автомобила ти ще се води "ретро" 
- Vonox_abd
На Аспо не съм им лоши гърнетата, а за Крафт нямам впечатление как сам им.Но все пак всичко е въпрос на избор и какви парите ще се дават 
- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
zloby3400 незнам дали лолкър изглежда демоде,но със сигурност не зву4и демоде.... 6тото аз съм с такова,преди биах със себринг ..... изглейда6е убииствено но звукът бе6е ...... а ти си караи там с тиа полски тенекета като по отворен 

- krasimir_gti
- Автомобил:
- Двигател:
а и zlobi мисла 4е пyк наи малко ти има6 право да дава6 мнение по тази тема 6тот кат гледам ти не кара6 GTI
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”