Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Сашо Белята » Нед 13 ное 2011 5:29

JC написа:
Stivi написа:
K написа:Още не е завалял сняг и ги изкара кръгла нула. И направи на пух и прах тестовете на АДАК :applause:

Ми на ADAC са им кихнали кинти от Goodyear и са ги класирали напред ама на колегата не са дали и ето на,разбрахме какви са боклуци mhihi

Кихнали да, живеем верно в ткава държава и съзнанието ни е променено, но за такива неща не се киха толко лесно ....и то на организация като ADAC ..Всички се съобразяват с тях само ние не...

А не мислиш ли, че такива мнения са субективни леко :screwy

никой не задължавам, купувайте каквото прецените. Аз не съм доволен и ще си купя Мишлен алпин а4. Карал съм и преди с 2ките и съм мн. доволен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 ное 2011 8:36

Stivi написа:
K написа:Още не е завалял сняг и ги изкара кръгла нула. И направи на пух и прах тестовете на АДАК :applause:

Ми на ADAC са им кихнали кинти от Goodyear и са ги класирали напред ама на колегата не са дали и ето на,разбрахме какви са боклуци mhihi

Как пък един път някоя китайска гума не кихва пари на АДАЦ, все едни и същи са им донорите - Мишлен, Пирели, Конти, ГИ :063:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 13 ное 2011 10:06

stefan4o написа:
Stivi написа:

Как пък един път някоя китайска гума не кихва пари на АДАЦ, все едни и същи са им донорите - Мишлен, Пирели, Конти, ГИ :063:

А ти от къде знаеш,че китайците не кихат? Да не си посредник в преговорите?
Самия факт,че участват китайците в тия тестове за сметка на други далеч по-реномирани производители поражда съмнения mhihi

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 13 ное 2011 10:17

Колеги, щом тестовете на ADAC ви се струват съмнителни - избирайте гумите на база на мнението на други потребители ;)

http://www.tyretest.com/wintercar_tyres ... index.html

Ето какво мислят за УлтраГрип 7+ там...

П.с. сайтът е много полезен и моето мнение за гумите, които съм купувал нови и с които съм карал съвпада на 90% с написаното там :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 ное 2011 11:44

tisho_psg написа:
stefan4o написа:
Stivi написа:

А ти от къде знаеш,че китайците не кихат? Да не си посредник в преговорите?
Самия факт,че участват китайците в тия тестове за сметка на други далеч по-реномирани производители поражда съмнения mhihi

Кое ти се струва ненормалното да участват? Така хем се вижда марковата гума с какво и къде изпъква, хем пък от друга страна за по-непретенциозните купувачи с по-тънък джоб става ясно заслужава ли си да дадат два пъти повече пари за по-качествена гума. Предполагам, че в тези тестове присъстват гуми, които се предлагат на немския пазар с нужния ценз за това (сертификат, одобрение от тув и т.н.).
Ситуацията в нашата страна не е много по-различна от тамошната. Който има пари - купува Мишлен, ГИ, Дънлоп, Конти, който е по-ограничен финансово, но иска нова гума взема по-евтините модели и марки гуми. Сигурно някой си мислят, че едва ли не в Германия всеки немец си кара колата с топ-модел гуми mhihi
Догодина ако финансовото състояние ми е подобно смятам да взема два Континентала ТС780 на Джетака и да пенсионирам Ханкука mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 13 ное 2011 12:49

stefan4o,вероятно не се замисляш,но самото участие в този тест е реклама за китайската марка която и ти вероятно научаваш от теста. Едва ли си ги знаел тия гуми с екзотични имена,както и аз не ги знам.
Аз и много други не искаме и да знаем,че съществуват такива марки,при положение че може да се включат в тестовете гуми като BF Goodrich, Uniroyal,pirelli и много други марки,който могат да се похвалят с такава история,че свят да ти се завие,а не участват в тестовете или поне не редовно.
Иначе,кой какво купува и че всеки купува според възможностите си няма смисъл да обясняваш,това и кучетата на село го знаят :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 ное 2011 12:56

tisho_psg написа:stefan4o,вероятно не се замисляш,но самото участие в този тест е реклама за китайската марка която и ти вероятно научаваш от теста. Едва ли си ги знаел тия гуми с екзотични имена,както и аз не ги знам.
Аз и много други не искаме и да знаем,че съществуват такива марки,при положение че може да се включат в тестовете гуми като BF Goodrich, Uniroyal,pirelli и много други марки,който могат да се похвалят с такава история,че свят да ти се завие,а не участват в тестовете или поне не редовно.
Иначе,кой какво купува и че всеки купува според възможностите си няма смисъл да обясняваш,това и кучетата на село го знаят :Mr Green Fun

Ти и много други може да не искаш да знаеш, ама някой дето няма как да даде 120 лева на гума може да иска да знае. Не гледай само от твоята си камбанария. Относно обяснението ми за купуването - реших да го напомня, в случай, че някой, който е набарал яката далавера с Дебица, Барум и т.н. марки започне да обяснява, колко са яки и какви големи будали са тези, дето дават пари за скъпи модели гуми. Щото и такива подмятания ми се чини, че видях в тая вече 60 и кусур страници тема. А живата истина си е всъщност, че гроздето е кисело, и това си е. mhihi

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 13 ное 2011 13:17

Колеги не се дрънкайте , готино е че има хора които правят проучвани и изпитвания на определен продукт. Може би самият продукт в България не е на нивото в таблиците на ADAC :deal . Аз ще ви снимам как изглежда каучука на въпросната гума. Седи доста по черна от останалите и някак си една суха като материя. Всички знаем че хубавата гума е мека и еластичност за зимните модели. Тея бяга като от пясък.

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Нед 13 ное 2011 13:38

Незнам само някой хора как усещат толкова усезаема разлика между гумите... аз карам комплект от 145лв/бр и комплект от 90лв/бр пък чак толкова голяма разлика не виждам facepalm

То си зависи и от колата а не само от гумата, аз с стария мотор 101коня бях катерач а АБФ-а неще mhihi

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 13 ное 2011 14:39

ултра грип 7+ няма да го коментирам щото съм с такива, но покупката му или тази на алпин а4 си струва като мишлена издържа няколко хиляди км повече.
Колкото до тестовете-преди същинския тест се прави оценка по показатели на 50 марки зимни гуми и според резултатите се допускат определен брой финалисти за решителния тест.Т.е. като квалификации преди европейско първенство mhihi
Допускането на 1-2 китайци на теста значи че гумите имат качества, а плащането на подкупи и подобни размишления е доста глупаво мислене и несериозно.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 13 ное 2011 14:50

Stivi написа:

Май някои не разбраха че написаното от мен е сарказъм,това да не е обществена поръчка за ремонт на шосе в България че да се "киха" :idea: Исках да кажа че мнението на колегата за качествата на Ултра грип 8 е чисто субективно и не се базира на нищо конкретно и като такова може да не му се обръща внимание :012:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 13 ное 2011 14:57

Escap3 написа:
То си зависи и от колата а не само от гумата, аз с стария мотор 101коня бях катерач а АБФ-а неще mhihi

Дай сега да си махмен АБФ-те и да си сложим ABS и прочие да може да катерим хахаха mhihi

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Нед 13 ное 2011 15:04

Това мнение ми се стори леко иронично, искаш да кажеш че няма разлика ли? едно е да пипнеш гаста и да почне да боксува друго е да няма душа но пък катери mhihi

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 13 ное 2011 17:23

Миналата година взех Фулда Монтер 3, ADAC ги бяха сложили на 4-то място като особено препоръчителни, със зелено плюсче. Тази година същите гуми са в края на класацията като непрепоръчителни. Говорим за един и същи размер, правете си сметка колко са им нагласени тестовете. Иначе към гумите нямам забележки, вчера ги сложих за втори сезон, мекички са като нови :wink:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 13 ное 2011 17:27

Колега, всички са изкарали нови модели тази година...Може би от там идва разликата...теб нали ти вършат работа, кво ти пука от класациите...те са информативни, не са императивни.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”