Покупка на Транспортер 2.4 Дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
Покупка на Транспортер 2.4 Дизел
Здравейте бъдещи колеги, пред покупката съм на бус Транспортер , дизелов, на 300000 км. Молбата ми е да дадете отзиви за този мотор, а и като цяло какво да гледам, къде са евентуалните слаби места. Бусчето ми трябва да прекарвам товари до около 1300-1400 кила, на Разтояние около 200 км. Годината е 92, но състоянието му поне на пръв поглед е доста добро. Видях, че е 5 цилиндровия мотор и не знам нищо за него. Имал съм Волво с почти същия мотор но 6 цилиндров, бях доволен. Знам, че имат проблеми с вакуум помпата. Споделете за груб разход, как са консумативите, нещо специално? Днес сутринта го запалихме, запали от раз от щеката за маслото нито дими нито духа, същото е и от капачката за наливане на масло. Оказа се с ръчен смукач и питам продавача защо са високи оборотите, той ми казва - върни смукача, връщам но никакъв ефект. Колата работи почти 15 минути и оборотите паднаха съвсем малко, няма оборотомер но по слух бяха около 1500, може и повече, освен това стрелката за темп. на водата не мръдна въобще през цялото време. Тръгнах да го подкарам и дясно задно колело блокирало - леко назад, напред раздвижи се, но едва ли е толкова студено , че да блокира ръчната. Та казвайте какво мислите? Другото, което ми направи впечатление е, че под предните калници няма подкалници или някакви кори, така ли е при всички, иначе кората на двигателя си стои отдолу! Имаше и леко тракане отвън, а отвътре някак си едно буботене, дум дум дум... Какво е това? Благодарен съм на всички отзовали се и всякакви мнениея, а, имам братовчед в сервиз в София , звънах му да го питам и той ми казва - не ти трябва тоя котер, не кокнретно за колата, въобще за този мотор, бил атмосферен... Питам го защо, той не ми обяснява , казва не ти трябва? Аз съм склонен , защото имам прекрасни спомени от Волвото, и като разход и вървене. Та вие сте.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Покупка на Транспортер 2.4 Дизел
Здравеи колега,ако прочетеш всички теми в бусовския раздел свързани с Т4 2.4D ще получиш отговор за мотора.Това че не пуши е добре.Буса няма подкалници оригинално .същите си ги купуваш срещу 23...25лв. за брои.Задното колело предполагам е задържало от жилото на ръчната, цената му е 13лв.Обслужването на мотора не е по скъпо от на лек автомобил.Съеденителя е по ефтин от на 2.5ТDI.Остава и колегите които карат от години 2.4D да си кажат мнението. 

- avtohit77
- Автомобил: VW T4 MULTIWAN + VW T3+T3 DOK
- Двигател: AAB 2.4D 1992 + T3 1982 1.9TMTDI
Здравей, болно място главата редовно ги пукат,вакум помпата е проблемна малко муден но като цяло вла4и много карах такав 3 години 95год. беше и бях много доволен докато не спука главата на 6 места. Успех ако искаш нешто подробно питай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, де от какво ги пукат и колко струва глава? Колко може да се товари и мога ли да позная ако е спукана главата?
Извинявам се ето и линк на конкретния бус : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Извинявам се ето и линк на конкретния бус : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- avtohit77
Ивайло Обретенов - Елхово
0887015105
0898549853
0887015105
0898549853
- avtohit77
Буса е хубавец можеш да разбереш за пукнатини като го загрееш до режима на работа и след изключването на перките него огасиш отваряш капачката на разширителния съд нетрябва да изхварля охладителната течност 

- bobipeytschinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично съм много доволен от моя 2.4D
Тазигодина имах малък инцидент с ето този http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=66&t=273482 и сега го продавам на части .
Не мина и седмица от случката и си купих същия
Ако на теб ти харесва не се чуди части има и не са скъпи
Тазигодина имах малък инцидент с ето този http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=66&t=273482 и сега го продавам на части .
Не мина и седмица от случката и си купих същия

Ако на теб ти харесва не се чуди части има и не са скъпи

- kadeta
- Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
- Двигател: 1X 1992
колега скачай за тия пари си купуваш страшен влекач,вярно малко е муден но влачи като ЗИЛ
карам такъв от 3 год.и няма грешка.подръжката е по като на кола,пък и каквито и проблеми да имаш,тук можем да помогнем много.аз лично съм много доволен от този мотор.ти решаваш