Помощ загрява ми колата vw golf 3 1.8 AAM Разрешено
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ загрява ми колата vw golf 3 1.8 AAM Разрешено
Извинете, че пища нова тема по този вече доста дискотиран въпрос, но в моя случай нищо не помага.Колата ми е Golf 3 1.8 AAM от около 4-5 месеца имам страшен проблем с загряването на колата.Проблема се появява най вече сутрин когато колата е студена.След като колата загреее стига 98-99 градуса и не спада.Първото нещо което направих е да сменя термостата. но и след това градусите оставаха същите.Термостата си отваряше перката се пускаше всичко нормално но държеше 99 понякога и 100 градуса.Започнах да сменям датчиците на перката после за температурата който е на троиника никакви промени.След като миня през няколко майстори установиха че колата е издухала гарнитурата.Смених гарнитура шлаифах главата всичко ок но температурата не се оправи стигаше 98-99 градуса и не мърдаше стрелката без значение дали съм в задръстване или извън градско.След това реших да сменя радиатора да не би да е запушен.Но и след неговата смяна нямаше никаква промяна.Стигнах и до водната помпа,но след консултация с няколко познати майстора ми казаха че не може да е от нея щом имам парно знчи водата върти,Проверих и ремука да не е обърнат на водната помпа защото преди това го сменях но и той си беше наред.Малкият маркуч който влиза в разширителното казанче и той не запушен.И направо вече съм отчаян какво да правя.Единственото нещо което ме съмнява е перката която е с една степен, но като смених датчика за перкатана и той беше с една степен.Казахами че щом нямам климатик перката ми е с една степен.
Вече нямам никаква представа какво да правя ако някой има някакви предположения моляви кажете, че вече се побърквам хвърлих над 500лв и нищо не се оправя.Благодаря ви предварително.
Вече нямам никаква представа какво да правя ако някой има някакви предположения моляви кажете, че вече се побърквам хвърлих над 500лв и нищо не се оправя.Благодаря ви предварително.
Последна промяна от nCux0_guCnaHceP на Пет 18 ное 2011 20:01, променено общо 1 път.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Re: Помощ загрява ми колата vw golf 3 1.8 AAM
Колега, и аз имам подобен на твоя проблем! Ето -> viewtopic.php?t=272736
Ако решиш проблема помагай, шот мойта стрелка минава и 100-те градуса! На последната страница съм пуснал и снимка!
п.п А как така имаш само 1 степен на перката!? При мен няма климатик и имам 2 степени! 1-вата се пуска на 95 градуса, 2-рата на 103! (Ако не се лъжа)
п.п2. Провери дали таблото, самата стрелка на температурата, не показва грешно!
п.п3. Ето кво показва при мен ! Когато пусне 1-ва степен на перката или 2-рата!
Ако решиш проблема помагай, шот мойта стрелка минава и 100-те градуса! На последната страница съм пуснал и снимка!
п.п А как така имаш само 1 степен на перката!? При мен няма климатик и имам 2 степени! 1-вата се пуска на 95 градуса, 2-рата на 103! (Ако не се лъжа)
п.п2. Провери дали таблото, самата стрелка на температурата, не показва грешно!
п.п3. Ето кво показва при мен ! Когато пусне 1-ва степен на перката или 2-рата!
- Прикачени файлове
-
- wewewe.jpg (20.13 KиБ) Видяна 1917 пъти
- toshe v ataka
- Автомобил:
- Двигател:
сменяи помпата от нея е един приятел има6е са6тия проблем на един пасат смени помпата и се оправи явно няма достата4но дебит а перката се износва се пак
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
A някой да се е сетил да измери истинската температура на антифриза????А някой да знае,че ако се смени температурният датчик на главата се налага корекция на датчика на таблото,защото последния дава неверни стойности!!!??...или със съпротивление от окло 8-10 ома или директно от таблото????
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Как се преви тази корекция м/у температурният датчик и този на таблото ?!Трябва ли да ходя на диагностика?
Предполагам че таблото те лъже. Щом всеки път ти загрява до една и съща температура и включва перка. Пък и по прочетеното сте проверили всичко освен таблото.
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Къде и как мога да проверя дали температурата на таблото не показва грешно ?
- toshe v ataka
- Автомобил:
- Двигател:
добре де след като дат4ика е са6тия кав е проблема немога да разбера те за тва са по цветове и градуси
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата Joker каза че след като се сменя датчика за температурата трябва да се коригира с този на таблото защото може да показва грешно.И за тфа питам как се прави това или къде може да ми го направят?Или как да премеря истинската температура на антифриза?
- joker
nCux0_guCnaHceP написа:Колегата Joker каза че след като се сменя датчика за температурата трябва да се коригира с този на таблото защото може да показва грешно.И за тфа питам как се прави това или къде може да ми го направят?Или как да премеря истинската температура на антифриза?
Закачи я на компютър и виж какви стойности подава датчика към компа....ако няма синхрон с датчика на таблото(а при смяна това се случва) ще има разминаване в показанията на стрелката и стойностите отчетени от компютъра....корекцията(позиционирането на стрелката)без да се пипа таблото е със запояване на съпротивление от 5- 8 до 10 ома(май???) на кабела отиващ към таблото!Следи се положението на стрелката и температурата отчитана от компютъра-четец.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
nCux0_guCnaHceP написа:Извинете, че пища нова тема по този вече доста дискотиран въпрос, но в моя случай нищо не помага.Колата ми е Golf 3 1.8 AAM от около 4-5 месеца имам страшен проблем с загряването на колата.Проблема се появява най вече сутрин когато колата е студена.След като колата загреее стига 98-99 градуса и не спада.Първото нещо което направих е да сменя термостата. но и след това градусите оставаха същите.Термостата си отваряше перката се пускаше всичко нормално но държеше 99 понякога и 100 градуса.Започнах да сменям датчиците на перката после за температурата който е на троиника никакви промени.След като миня през няколко майстори установиха че колата е издухала гарнитурата.Смених гарнитура шлаифах главата всичко ок но температурата не се оправи стигаше 98-99 градуса и не мърдаше стрелката без значение дали съм в задръстване или извън градско.След това реших да сменя радиатора да не би да е запушен.Но и след неговата смяна нямаше никаква промяна.Стигнах и до водната помпа,но след консултация с няколко познати майстора ми казаха че не може да е от нея щом имам парно знчи водата върти,Проверих и ремука да не е обърнат на водната помпа защото преди това го сменях но и той си беше наред.Малкият маркуч който влиза в разширителното казанче и той не запушен.И направо вече съм отчаян какво да правя.Единственото нещо което ме съмнява е перката която е с една степен, но като смених датчика за перкатана и той беше с една степен.Казахами че щом нямам климатик перката ми е с една степен.
Само не можах да разбера как може от това че отчитането на стрелката ти е вдигнало малко над 90 градуса и е отишло до 100 да се вкарваш във филми и да смениш сумати работи и най вече гарнитура на главата.При мен го има същия проблем,но се получи като смених датчика на тройника за температурата с новот Ауто+за 40 лв. и се вдигна до 100 граДУСА.Оказа се че самото табло си прави каквото си иска.Закачал съм я на вагком и всичко си е нормално.ДАже малко си върнах таблото стрелката назад и сега само лятото достига около 100 градуса и трябва да има яко задръствания.Според мен само където си налял толкова пари в неща които не е трябвало да сменяш.Макар че и аз смених термостата,но стария си беше наред и с новия пак си работи нормално.Повече не съм пипал нищо
- joker
plamenpet81 написа:Само не можах да разбера как може от това че отчитането на стрелката ти е вдигнало малко над 90 градуса и е отишло до 100 да се вкарваш във филми и да смениш сумати работи и най вече гарнитура на главата.При мен го има същия проблем,но се получи като смених датчика на тройника за температурата с новот Ауто+за 40 лв. и се вдигна до 100 граДУСА.Оказа се че самото табло си прави каквото си иска.Закачал съм я на вагком и всичко си е нормално.ДАже малко си върнах таблото стрелката назад и сега само лятото достига около 100 градуса и трябва да има яко задръствания.Според мен само където си налял толкова пари в неща които не е трябвало да сменяш.Макар че и аз смених термостата,но стария си беше наред и с новия пак си работи нормално.Повече не съм пипал нищо

-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да напиша нещо много важно от 2 седмици сутрин много трудно ми отваря термостата стига 98-99 градуса а термостата не отворил долният маркуч е студен.Това е всяка сутрин.След като мина 40 коламетра вече някъде преди работата ми отваря.Спирал съм поне 3-4 пъти по пътя и накрая вече отвори.Но стрелката много малко се променя смисул една идея по малко да кайем 97 градуса.А днес въобше не отвори нито сутринта нито като си тругнах от работа към 5.А попринцип само сутрин не иска да отваря вечер като си тръгна няма ядове.Въздух ли има в системата или какво вече нямам престава?
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега или имаш въздух в системата или водната ти помпа е заминала,Имах същия проблем около 2 години се борих с него,и открих проблема.КАЗАНЧЕТО ЗА АНТИФРИЗА НЕ СЕ ПЪЛНИ ДО МАКС,А ДО МИНИМУМА(ВАЖНОТО Е ДА ИМА ТЕЧНОСТ В КАЗАНЧЕТО)откакто спазвам това правило стрелката не съм я виждал да подмине 95
-
nCux0_guCnaHceP
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ загрява ми колата vw golf 3 1.8 AAM Разрешено
Колеги благодаря за помоща оказа се че стрелката на таблото не ми показва правилно.Разбрах след като го закачих на компютър.А и майстора ми каза че се оправя след като се сложи определено съпротивление при датчика на тройника.Пак благодаря на всички колеги за помоща 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”