orgasmatron написа:На мен много рядко ми се включва абс-а, не съм имал проблеми , за щастие, поради късно сработване на абс, ако карам с ниска скорост на сух асфалт (30 - 40 км) колата спира без проблеми но без да се включва абс-а.може би защото е комби ли , де да знам. Интересно ми е че за близо година и нещо каране на пасата не съм го чул да му свирят гумите при спиране с каквато и да е скорост. т.е. има абс и бачка
AMIGO написа:И моят пасат е комбиВ мокро време и след автомивка АБС-а се задейства дори и при не толкова силно и рязко натискане на спирачките, което е много дразнещо лично за мен.
Със старата кола без АБС никога не съм имал проблеми със спирането, дори и когато е трябвало да го правя бързо
orgasmatron написа:ако не ти работи абс-а ще ти свене оранжевата лампичка дето е над врътките за парното. аз пролета имах ядове със спирачната система и се мислех че ми е заминала спирачната помпа (оказаха се накладки мента) и в юнито ми изтъсиха цена от порядъка на 2000 евра защото спирачната помпа била в комплект с АБС-а. дали е истина или са ме метнали на джанката не знам.
Не съм специалист но мисля че щом след автомивка ти се задейства лесно абс-а имаш проблем с някой от датчиците, иди да закачат колата на компютър, може и да си признае нещо.
joro_kem написа:...крайно време е всеки да започне да дава оценки и квалификации за неща, от които разбира....
Потребители, разглеждащи този форум: plamen1234 и 142 госта