Още един некоректен колега - ham...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Още един некоректен колега - ham...

Мнениеот buller » Пон 14 ное 2011 9:06

Здрвейте, колеги.
Да ви предупредя да не купувате нищо от въпросния колега ham - memberlist.php?mode=viewprofile&u=137353
Причината...
Преди около месец си търсех железни 15" 5 х 100 за колата. Бях разпитал, че това е на-малкият размер джанти, които влизат в предните апарати.
Намерих обява от въпросния колега в раздел "Продава" - изрично пускам търсене на 15 5 х 100, за да ги отсея от другите обяви.
Джантите се намираха в Плевен / Пловдив - в зависимост от това къде е по-удобно за купувача. На снимките изглеждаха ОК. Имах приятел, който можеше да ги погледне в Плевен и д ги купи.
Подходих с доверие към обявата от този "колега" и пратих своя познат да ги купи. Всичко мина добре - 120 лв. за джантите и 10 лв. за почерпката после :drinking:
Едва в събота имах възможност да погледна джантите, предвид това, че е време да слагам зимните 15". И... останах доста неприятно изненадан, когато се опитах да напъхам джантата в предните дискове. НЕ влизат :shock :shock :shock
Извадих и 4-те, за да видя да няма някаква разлика. Уви - всичките се оказаха 14"!!!
В последствие писах на колегата 3-4 л.с. с обяснение какво се е получило, но той много упорито настоява, че грешката си е изцяло моя.
Да, грешка е да подхождам с доверие към писанията във форума, предвид това, че много са тук за чиста търговия, а не взаимопомощ facepalm
За съжаление обявата на "колегата" отдавна е изчезнала и от коша на купува/продава, за да се потвърди неговата некоректност при пускането й.
Най-лошото е, че отношението му е - "оправяй се" :не:

Изображение

Изображение

Сега ще ги пусна за продажба и все някой ще иска 14" за Голф 4, но въпорсният колега заслужава да бъде порицан за това, така че да не лъже и други колеги.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Още един некоректен колега - ham...

Мнениеот Бързият » Пон 14 ное 2011 9:22

За пръв път виждам такава джанта.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 14 ное 2011 9:34

Абе хора докога ще пускате теми за некоретни и мошеници, НЕ ГЛЕДАТЕ и после някой ви бил виновен. Човека едва ли ви е изнасилил да ги купите.

Кьорав карти не играе :012:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 14 ное 2011 9:39

Щом си има и етикет който казва 14" грешката си е твоя. Факт е, че някой коректен продавач би ти върнал парите, като му кажеш че е станала грешка, но това е въпрос на добра воля, не задължение.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 14 ное 2011 9:42

Добре,де нали си пратил човек...Не е ли видял етикета? :shock
Не разбирам,пък и защо ще пускаш тема с неверни данни...Като са 14ки,да ги напише 14... :beat_butt2

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 ное 2011 9:44

Ами станало е горе-долу следното. Продавачът не е знаел, какво продава, а купувачът (лицето, което е пратено да ги купи) не е догледал и така... :Mr Green Fun

Последна промяна от stefan4o на Пон 14 ное 2011 9:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пон 14 ное 2011 9:44

Благовест написа:Добре,де нали си пратил човек...Не е ли видял етикета? :shock
Не разбирам,пък и защо ще пускаш тема с неверни данни...Като са 14ки,да ги напише 14... :beat_butt2

Много уместен въпрос.
АКо е бил написал 14" и аз съм знаел, че купувам 14" - грешката си е моя.
Първо - търсех 15" и те бяха обявени за 15". За какво да купувам нещо, което НЕ ми трябва???
Второ - пратих човек колкото да ги купи, за да нямам пътни разходи - той не разбира толкова...

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 14 ное 2011 9:45

Докато има овци ще има и кожи :012:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 14 ное 2011 10:00

Квото и да е за мен си е лъжа eusa Ама не знаел,ама не видял,ама тва...щом е пуснал обява за 15 а ти дава 14 кво да говорим или да върне парите или е лъжец :talk:

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пон 14 ное 2011 10:09

Е ако е похарчил парите човека, как да ги върне ?
stefan4o написа:Ами станало е горе-долу следното. Продавачът не е знаел, какво продава, а купувачът (лицето, което е пратено да ги купи) не е догледал и така... :Mr Green Fun
:да:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 14 ное 2011 10:19

BG_Golf4e написа:Квото и да е за мен си е лъжа eusa Ама не знаел,ама не видял,ама тва...щом е пуснал обява за 15 а ти дава 14 кво да говорим или да върне парите или е лъжец :talk:

Неговия приятел къде е блял и не е видял,че са 14? И за какво му е да мами че са 15 а не 14? Няма логика нали?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 14 ное 2011 10:29

Дали го е направил умишлено или не определя само дали е измамник или глупак. Но и в двата случая е некоректен търговец и не виждам какво има да се спори.

Ако отидете да си купите пералня и ви кажат "да, продаваме такава пералня за Х лева", обаче в кашона ви дадат хладилник дали ще се намери някой да махне с ръка и да каже "еми да съм гледал" или ще оревете всичко ако фирмата не ви го смени с продукта, който сте искали. mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 ное 2011 10:32

Ами ако аз продам нещо и след 1 месец ми се обадят да кажат че не е каквото е трябвало не съм сигурен че ще се съглася на връщане а по принцип съм много коректен човек :idea: Може би е трябвало по-рано да провериш какво си купил :idea:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пон 14 ное 2011 10:33

а ако си погледнеш в кашона дали ще се стигне до тук?

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пон 14 ное 2011 10:37

Stivi написа:Ами ако аз продам нещо и след 1 месец ми се обадят да кажат че не е каквото е трябвало не съм сигурен че ще се съглася на връщане а по принцип съм много коректен човек :idea: Може би е трябвало по-рано да провериш какво си купил :idea:

Докараха ми ги в неделя късно вечерта (преди няколко седмици).
Бяха с тасове 3 от 4-те джанти и в пликове.
Сложих ги в мазето и не съм и помислял, че са нещо различно... Нарича се колегиално доверие ;)

Както и да е. Всеки има право на собствено мнение...
Аз получих неговото становище на л.с. - къде съм гледал при покупката??? Ами къде - в снимките, ама трудно може от снимка да видиш дали е 15" или 14", особено железарки. Не мога да обвиянвам и моя приятел - направи ми голяма услуга по самото докарване. "колегата "ham" каzа, че има много работа и няма време да се занимава с мен: "А и нямам време да си пишем,че имам доста работа."

Темата има за цел да се пазите от него и такива като него!
Просто обществото ни се е овълчило страшно много и човещината липсва в много от нас...
Осъзнавам, че вероятността да видя пари от подобен търговец е минимална ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”