Преди няма месец поставих дискове БРЕМБО, а накладките, срам не срам, забравих, може би Цимерман, ако правят - помня, че името беше дълго. СД-то 280мм вентилирани бяха 82 лв на брой. Спира доволно и меко. В интерес на истината при ниска скорост старите я заковавха една идея по-бързо, но май като са нови спира по-меко. Като цяло съм доволен - нови са, сигурни са.
Дилема за предни дискове Г4?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дилема за предни дискове Г4?
И аз да се включа 
Преди няма месец поставих дискове БРЕМБО, а накладките, срам не срам, забравих, може би Цимерман, ако правят - помня, че името беше дълго. СД-то 280мм вентилирани бяха 82 лв на брой. Спира доволно и меко. В интерес на истината при ниска скорост старите я заковавха една идея по-бързо, но май като са нови спира по-меко. Като цяло съм доволен - нови са, сигурни са.
Проблема идва от спирачните апарати.Като поостареят започват да задържат полекичка, дисковете започват да греят и като минеш през локва се охлаждат рязко и тогава се кривят.Важно е редовното обслужване на въпросните спирачни апарати.Имал съм и разни други автомобили, но такова кривене на дискове наблюдавам само при голф.Можеш да купиш хубави,фирмени дискове и да ги съсипеш за нула време.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Моята комбинация е Ate disc + TRW накладки. Спира супер и не свирят
Много ми хвалят накладки Ремса или нещо от тоя сорт. Аз за пръв път чувам да има такива. Аз ли съм необразован, или са поредните буклуци?
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
От личен опит знам че не струват.
- valio_style
- Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
- Двигател: Unknown
ilian. написа:От личен опит знам че не струват.
Не че не струват, просто не са най-добрите. Remsa са с най-добро съотношение цена качество на пазара, за спиране спират и не свирят. Въпреки това са компромис, та ако някой е със свит бюджет определено му препоръчвам Remsa.
Гледах една тема в Вортекс форума преди няколко дни, случайно ми попадна, беше упътване как един пич си смени накладките на Голф 6 R версията. Сложи и отпред и отзад такива накладки - Ремса. И отдолу се бяха изредили камара типове да кажат че това са накладките за Голф.
Отделно и в един магазин бая реклама им направиха.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
joromnt написа:Гледах една тема в Вортекс форума преди няколко дни, случайно ми попадна, беше упътване как един пич си смени накладките на Голф 6 R версията. Сложи и отпред и отзад такива накладки - Ремса. И отдолу се бяха изредили камара типове да кажат че това са накладките за Голф.
Аз това не го вярвам
Или линк или не е вярно
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз, също от личен опит на автомобила от гаража ми Ви казвам, че Ремса е доста прилично качество за цената си. Не са ми свирили, скърцали и др. подобни, спираха добре и изкараха ок 60 хил.
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам вече 20000км с предни и задни дискове и накладки АТЕ и мога смело да кажа,че това е марката 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”