Здравеите.
Имам голф3 96Г. 1.8 моно инжекция синхро,имам теч в охладителната система и се вижда че капе някаде около хидравликата. По всяка вероятност от помпата как да стигна до нея. Отдоло е хидравликата а отгоре динамото и климатика.
Теч на вода голг 3
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Re: Теч на вода голг 3
Иди на майстор да ти я смени, ако наистина е от нея.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Re: Теч на вода голг 3
За да стигнеш до помпата първо откачаш маркучите за охладителната течност който стоят в дясно под динамото от към двигателя, след това се откача ремъка на динамото и самото динамо, което се държи на 3 болта (по спомен). След динамото и преди блока на двигателя има една алуминиева плочка с 4 болта май беше или 5 (май бяха 4-ри, те се виждат) - сваляш и тях. И така помпата си пада. Самата помпа е хваната с 8 (май бяха) болтченца, ама шестограми ли бяха, за отвертка тип "+" ли бяха не се сещам, че я сменях преди 2 години (приготви си ги и двете). От времето и градусите са се спекли тия болтченца за това лекичко и внимателно ги отвъртай.
П.П. Всичко това го пиша по спомен от преди 2 години. По-добре изчакай и другите колеги какво ще кажат по този казус, но като цяло това си беше.
П.П.2 Аз сега видях, че имаш и климатик. Колегите ще кажат там как е, но едва ли е по различно.
П.П. Всичко това го пиша по спомен от преди 2 години. По-добре изчакай и другите колеги какво ще кажат по този казус, но като цяло това си беше.
П.П.2 Аз сега видях, че имаш и климатик. Колегите ще кажат там как е, но едва ли е по различно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”