предно стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mapis
Автомобил:
Двигател:

предно стъкло

Мнениеот mapis » Пон 14 ное 2011 19:04

Здравейте колеги имам следното питане ?Някой скоро да е правил предно стъкло ,защото моето се спука без видима причина ,малка шупла с два лъча.Знаете ли къде могат качествено да я залепят ако става.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Re: предно стъкло

Мнениеот PACH » Пон 14 ное 2011 19:23

mapis написа:Здравейте колеги имам следното питане ?Някой скоро да е правил предно стъкло ,защото моето се спука без видима причина ,малка шупла с два лъча.Знаете ли къде могат качествено да я залепят ако става.

И аз преди няколко месеца се "оголфих" и вече имам две "цъфки" на предното стъкло.Имам чувството че с времето много се е "изнежило" и се пука от съвсем малки камъчета.Само при мен ли е така или и при други се случва ?
Спасението е ясно, напролет ще сменя направо стъклото.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 14 ное 2011 19:24

Смени го....

В Кобра...

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 14 ное 2011 19:27

Dead man написа:Смени го....

В Кобра...

Това е ясно, просто се чудя на всички голфове 91г. е толкова нежно стъклото :shock

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 14 ное 2011 19:55

Може да е имало някоя лека пукнатина...И лека-полека да е станала белята....

Все пак са доста години....

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 14 ное 2011 22:43

По- вероятно не е виновно стъклото!!!Имах проблем с такова самопроизволно спукване,уж малко-но като мина почти година-тръгна в лоша посока(напряко).Стъклото е сменяно в Кобра,и аз -право тъдява!Разлепиха го...и що да видя-РЪЖДАААА...ей там дето вода никога не стига уж...долу,вляво под "черното" на стъклото...ами каква вина има джама?!И понеже няма къде да се жалвам,почнах ги австрийците...до 7-мо коляно.. :evil:

stoyanz
Автомобил: Голф 4
Двигател: ATD
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Вто 15 ное 2011 13:50

Смени го....

В Кобра...

emo-gar написа:По- вероятно не е виновно стъклото!!!Имах проблем с такова самопроизволно спукване,уж малко-но като мина почти година-тръгна в лоша посока(напряко).Стъклото е сменяно в Кобра,и аз -право тъдява!Разлепиха го...и що да видя-РЪЖДАААА...ей там дето вода никога не стига уж...долу,вляво под "черното" на стъклото...ами каква вина има джама?!И понеже няма къде да се жалвам,почнах ги австрийците...до 7-мо коляно.. :evil:

Ами продължавайте да ходите в Кобра....
И аз като вас, кои са най-добри...Кобрааааа...и айде в Кобра....ама ги мързи пущината и наблягат само на бройката, като хванали макетния нож или каквото там е било за да чистят старото уплътнение, направили мазало антикорозионното покритие :beat_butt2. Ама нали се сещаш аз кога разбрах. Съвсем скоро ще ми се наложи да сменявам задния капак, че джама вече едвам се държи. Та австрийците ги остави на мира.....
Интересно ми е кобраджиите учудиха ли се на ръждата....или ти викат...а, туй сме го сменявали ние :mrgreen:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 15 ное 2011 17:00

Изобщо не се учудиха на ръждата,като разбраха откъде идва.Почистиха с телена четка язвата и намазаха с едно черно-грунд ли,там каквото е.Не мога да очаквам да ми изкърпят колата я!От самото стъкло ,като такова-нямам оплакване.Турското е..ясно защо.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 17:13

Втора употреба са 30-40 лева тези стъкла. Не зная какви пари вземат за лепене ама... на фона на 30 лева не вярвам да си заслужава да се лепи. Плюс това, както сподели колегата Емо, е възможно от посукване на купето или някакви проблеми да се спука/счупи без дори да го докоснеш с пръст. Не са толкоз нежни, моето е турско със синя лента отгоре доста камъчета от камиони е изяло - не се е спукало все още :да:

rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Мнениеот rexxx » Вто 15 ное 2011 20:35

Колега също съм чувал не много добри неща за Кобра и аз имах същия проблем с предно стъкло като я взех и поразпитах и намерих човек в моя град който сменя човека ми купи смени ми го без никъф проблем аз съм от гр. Раковски имаме и бус на баща ми той сменя стъкло в кобра и ходи 3 пати да му го поправят накрая му писна купи си силикон и си го облепи наново цялото затова му излезе златно това стъкло 1 път слагане на ново и още 3 пати разкарване от Раковски до Пловдив и станаа.. Затова разпитай ако има някой майстор ако сменя и стъкла те са надеждни някой път повече от тия лицензираните фирми има и друга възможност Mustang и там може да разпиташ.
Успех :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”