nik5 написа:Още не бързам.Към края на Ноември мисля да обуя Голфа със зимните гуми
Доста е студено вече

За 1-2 седмици по-рано нищо не губиш

nik5 написа:Още не бързам.Към края на Ноември мисля да обуя Голфа със зимните гуми
feikot написа:Айде и аз нанизах УГ7+ките,бях забравил колко меко може да вози пасата
stefan4o написа:Видимо подобрена возия, все едно карам Пассат
nikson85 написа:Значи гумите не са ви качествени и са втора употреба с различни марки на предна и задна ос. Аз като съм с 4 чисто нови летни гуми и колата вози като чисто нова кола, а в същото време карам кошница.От много икономии после ти излиза скъпо. Размяната на предни с задни гуми води до още по-голямо износване в гумите ,и в окачването. За това като се изхабят предните гуми най одачния вариант е да си вземеш 2 нови за отпред. Така ще си спестиш доста главоболия. Или направо 4 нови гуми ,а тези старите с грайфер които са биле отзад ги използваш само за спешни случаи, резервни и т.н.
Ето и една тема за това което искам да кажа:
Много от производителите на гуми вече признават, че не е добра практика да се сменят местата на гумите, за да се удължи живота им. Причините за това са следните:
- Частично износените гуми са по склонни към пробив, особено в мокро време.
- Изпускането на налягането в предна гума създава така наречения ефект „недозавиване”, който е по-лесен за овладяване от „свръх-завиването”, причинено от мека задна гума.
В редките случаи, когато някоя гума рязко изпусне въздуха си, по-лесно би било да овладеем автомобила, ако това е предна гума, а не задна. За по-добра управляемост, вече се препоръчва най-добрите гуми да са отзад на автомобила. Тази препоръка важи както за колите с предно, така и за тези със задно предаване.
kikogsxr написа:Хайдеееееееее, май всички сме се преобулиииииииииииииии
k_garchev написа:kikogsxr написа:Хайдеееееееее, май всички сме се преобулиииииииииииииии
Грешка!Аз още съм с летните!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: paagrio, Zdravkov94 и 65 госта