Колко газ Ви харчат колите:
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: Колко газ Ви харчат колите:
някой с пасат комби АБФ да сподели скорошен разход?Мисля си да си купя един такъв, и ми казаха че гори 12 с обикновенна газова.Възможно ли е?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
dimovip написа:някой с пасат комби АБФ да сподели скорошен разход?Мисля си да си купя един такъв, и ми казаха че гори 12 с обикновенна газова.Възможно ли е?
Преди да го купиш му сипи газ и тествай как гори
Тук има разходи от 3-5 на 100 до 20-30 
Една кола като е за продаване, тогава разходът й пада най-много

Колеги, карам VW GOLF 4 1,6 101cc `98г.
Газовото ми е LOVATO и е на не повече от 1200км
гори ми 10/100 смесено (празна - пълна бутилка)
веднъж ми даде 8 и малко (пълна +доливане на 100км)
карам предимно извън града - всеки ден от Айтос до Бургас и обратно
Нормално ли е разхода да е такъв или да я закарам да я скопят малко?
Колкото и да я скопят дизелов разход 5/100 няма да видиш вероятно, ако се движи добре колата и не ти прави проблеми не я барай

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
20лв при днешни цени (1.34) празно - празно
заредих на ОМВ Бургас (изхода за София) и газта ми свърши на Билла (Трите Чучура) Стара Загора
2ма души с бая багаж
старая се да карам с 110 (100 като минимум)
доста добра разлика на фона на горното ми мнение (10лв газ - 30 км градско)
заредих на ОМВ Бургас (изхода за София) и газта ми свърши на Билла (Трите Чучура) Стара Загора
2ма души с бая багаж
старая се да карам с 110 (100 като минимум)
доста добра разлика на фона на горното ми мнение (10лв газ - 30 км градско)

Последна промяна от parno на Пон 14 ное 2011 8:23, променено общо 1 път.
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
dimovip написа:някой с пасат комби АБФ да сподели скорошен разход?Мисля си да си купя един такъв, и ми казаха че гори 12 с обикновенна газова.Възможно ли е?
Moя е 2.0 АБС - прави 12-14 градско ... при ръчка
Днес ударих антирекорд в градът на дупките 105км- 21лв с отстъпката(идва около 1,30 за литър).
Не знам дали двете обстоятелства
- паля само на газ, не че няма бенц
- гуми 205/55/15(вече в мазето)
са смекчаващи обстоятелства.
Правил съми друг път такъв разход, но поне тогава климатикът бичеще и лятото.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Днес ударих антирекорд в градът на дупките 105км- 21лв с отстъпката(идва около 1,30 за литър).
а бе колега аз минах 30км с 10лв газ празно-празно
студено е вече и ако ще се кара студена колата изобщо не е на далавера да се пали на газ и т.н.
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
Да споделя и аз разхода си от последният ми голям пробег:
за 40лв газ това са 30.3 литра които ми стигнаха за 335км или иначе казано 9.05 на 100км предимно извънградско като маршрута е от Смолян -Кърджали-Момчилград-Кърджали-Асеновград-Пампорово-Смолян.Предимно планинско каране е.
Това за 2.3v5 в голф.

за 40лв газ това са 30.3 литра които ми стигнаха за 335км или иначе казано 9.05 на 100км предимно извънградско като маршрута е от Смолян -Кърджали-Момчилград-Кърджали-Асеновград-Пампорово-Смолян.Предимно планинско каране е.
Това за 2.3v5 в голф.

-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
tehniiik написа:Да споделя и аз разхода си от последният ми голям пробег:
Това за 2.3v5 в голф.![]()
Евала колега! Аз със същия мотор, но на Пасат по-малко от 11 на 100 извънградско много трудно! Последното ми засичане ме втрещи! Градско с 10 лева газ минах 40 км.
, което е над 18 на 100 разход! Вярно е, че ламдата не ми работи и все на къси разстояния я карах, но пак ми се вижда множко!
Ще видя да я закача на ВАГ-КОМ и на софтуера на газовата да проверя дали няма някаква причина за това!- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
BG_POLICE написа:tehniiik написа:Да споделя и аз разхода си от последният ми голям пробег:
Евала колега! Аз със същия мотор, но на Пасат по-малко от 11 на 100 извънградско много трудно! Последното ми засичане ме втрещи! Градско с 10 лева газ минах 40 км.![]()
, което е над 18 на 100 разход! Вярно е, че ламдата не ми работи и все на къси разстояния я карах, но пак ми се вижда множко!
Ще видя да я закача на ВАГ-КОМ и на софтуера на газовата да проверя дали няма някаква причина за това!
Дааа, това потвърждава тезата, че големите двигатели горят колкото малките!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да бе, ужким големите мотори като им даваш по-малко газ и горели по-малко. От разни колеги съм останал с впечатление, че 1.8Т е много икономичен мотор
Само дето сигурно и той не пада под 10 извънградско 
Само дето сигурно и той не пада под 10 извънградско - tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
BG_POLICE написа:tehniiik написа:Да споделя и аз разхода си от последният ми голям пробег:
Евала колега! Аз със същия мотор, но на Пасат по-малко от 11 на 100 извънградско много трудно! Последното ми засичане ме втрещи! Градско с 10 лева газ минах 40 км.![]()
Ще видя да я закача на ВАГ-КОМ и на софтуера на газовата да проверя дали няма някаква причина за това!
Нормално е колега ламбдата е много важна.Между другото съм с изкормен катализатор ако има някакво значение.
-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
И моя го няма! Имам подозрения в температурен датчик на колата! Нещо много бавно ми прехвърля сега на газ! Ще закача и тогава ще говоря, че така малко на изуст се получава! А ламдата ще я сменям няма как! То без нея не става и добра настройка на газовата!
- tehniiik
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="stefan4o"]Да бе, ужким големите мотори като им даваш по-малко газ и горели по-малко. От разни колеги съм останал с впечатление, че 1.8Т е много икономичен мотор
Само дето сигурно и той не пада под 10 извънградско 
Колега ако не вярваш идваш сипваме и караме.
Само дето сигурно и той не пада под 10 извънградско Колега ако не вярваш идваш сипваме и караме.

-
jijane
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Последното засичане пълно-празно, 28,5 литра - 340 км, от които 90% градско. Маторя е 1.4 16 волта, 90 катъра във японски голф с газов инжекцион BRC.
-
Spartan117
- Автомобил:
- Двигател:
И какво излиза от вси4ките тези страници писане - Голфа ми който е ABU мотор 1.6 75 коня харчи на бензин градско - 7.5 , извънградско 6 . Зимата 8 и 6.5 . Което по прости сметки в момента е следното : 17.6лв/100км градско 14лв/100км извънградско и през зимата 19лв/100км градско и 15.25лв/100км извън , на газ ще ми излиза по думите на колегите ( някои от тях дават голям разход други по-малък) да кажем средно - 8-9 извънградско и 11 градско през лятото и 9-10 извънградско и 12 - 13 градско през зимата което по сметки е : 11.50лв/100 извънградско лятото и градско -14.75лв/100км и зимата- 12.75лв/100км извън и градско- 16.75лв/100км
Бензин: среден разход през годината - 16.5лв/100км
Газ: среден разход през годината - 13.9лв/100км
Разликата която се получава не е много голяма и впредвид това че изпускателната система, свещи, кабели, стартер се амортизират по-бързо както и разходите по докуметите за газова уредба на година изравнява горе долу разхода на бензин и газ. Има и друг фактор който е колата не върви толкова колкото на бензин . Така че аз за сега оставам на бензин
Бензин: среден разход през годината - 16.5лв/100км
Газ: среден разход през годината - 13.9лв/100км
Разликата която се получава не е много голяма и впредвид това че изпускателната система, свещи, кабели, стартер се амортизират по-бързо както и разходите по докуметите за газова уредба на година изравнява горе долу разхода на бензин и газ. Има и друг фактор който е колата не върви толкова колкото на бензин . Така че аз за сега оставам на бензин
Върни се в “Автогазови уредби”