VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
Двамата колеги по горе са ти пуснали жокер-грешката и възможните причини или google.Кое не ти е ясно,след изтриване пак ли се появяват?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Ще може ли някой да ми подскаже, става въпрос за диагностика на климатроника на пасат б5 1998г. Като го закача с вагкома и искам да му направя тест. Колата само на контакт ли трябва да бъде, запалена ли...или в движение се прави тая диагностика. Прочетох една камара теми но това не можах да срещна да е обяснено 

- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:Ще може ли някой да ми подскаже, става въпрос за диагностика на климатроника на пасат б5 1998г. Като го закача с вагкома и искам да му направя тест. Колата само на контакт ли трябва да бъде, запалена ли...или в движение се прави тая диагностика. Прочетох една камара теми но това не можах да срещна да е обяснено
Достатъчно е само на контакт и да е пуснат да духа на някоя степен
Канала е 08
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Дадох го на контакт и му дадох тест...започва да прави теста,почва да духа и се сменят клапите но ми дава ERROR. Така ли трябва да е...и после като отида на енджин и виждам че ми е набило тази грешка 00281 - Vehicle Speed Sensor (G68)
03-00 - No Signal

Някакви идей?
03-00 - No Signal

Някакви идей?
Последна промяна от drago_tr на Нед 30 окт 2011 23:32, променено общо 2 пъти.
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Имам проблем със кабел и VCDS 1.0 случая е следния:Закачам моята кола Голф 4 1.9 AHF 99г и всичко си работи смисъл влизам навсякъде където те допуска да влезеш програмата мога да си адаптирам гледам живи данни и т.н.
Колегата има също Голф 4 99 1.6 SR 101 коня не знам кода на мотора връзвам се с Engine и там ми излиза само достъп до грешките нищо друго не мога да правя просто не може да се натисни никъде другаде неми бутоните стоят по-бледи а иначе примерно в Air bag,ABS,Instruments и т.н. си влиза и може да се гледа всичко.
Къде може да е проблема предполагам е в неговия телевизор а не от кабела , но какво може да е дали е прекъснат кабел и ако да кои от всичките прави връзката с мотора/ECU-то?
Благодаря
Поздрави
Имам проблем със кабел и VCDS 1.0 случая е следния:Закачам моята кола Голф 4 1.9 AHF 99г и всичко си работи смисъл влизам навсякъде където те допуска да влезеш програмата мога да си адаптирам гледам живи данни и т.н.
Колегата има също Голф 4 99 1.6 SR 101 коня не знам кода на мотора връзвам се с Engine и там ми излиза само достъп до грешките нищо друго не мога да правя просто не може да се натисни никъде другаде неми бутоните стоят по-бледи а иначе примерно в Air bag,ABS,Instruments и т.н. си влиза и може да се гледа всичко.
Къде може да е проблема предполагам е в неговия телевизор а не от кабела , но какво може да е дали е прекъснат кабел и ако да кои от всичките прави връзката с мотора/ECU-то?
Благодаря
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
При използване на ваг-ком когато отида за показанията на датчиците (където има 3 реда с по няколко показания) при някой от показанията, където отдолу има референтни стойности не се чете целият надпис. Като цяло ако не се лъжа не се виждат първите няколко букви и последните няколко. На какво би могло да се дължи това?
При използване на ваг-ком когато отида за показанията на датчиците (където има 3 реда с по няколко показания) при някой от показанията, където отдолу има референтни стойности не се чете целият надпис. Като цяло ако не се лъжа не се виждат първите няколко букви и последните няколко. На какво би могло да се дължи това?
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Привет колеги.Някои наясно ли е с тези грешки?Доколкото аз разбирам е от ламбдата нещо,??Търсих в саита на Рос-Тех за кодове на грешките ,но ги нямаше в спиъка?
4 Faults Found:
17604 - Oxygen (Lambda) Sensor Heater Circuit: B1 S1: Electrical Malfunction
P1196 - 35-00 - -
17586 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1178 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
17589 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1181 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
17811 - EGR System: Regulation Deviation
P1403 - 35-00 - -
---------------------------------------------------------------------------
4 Faults Found:
17604 - Oxygen (Lambda) Sensor Heater Circuit: B1 S1: Electrical Malfunction
P1196 - 35-00 - -
17811 - EGR System: Regulation Deviation
P1403 - 35-00 - -
maerto написа:Привет колеги.Някои наясно ли е с тези грешки?Доколкото аз разбирам е от ламбдата нещо,??Търсих в саита на Рос-Тех за кодове на грешките ,но ги нямаше в спиъка?
тези не ти ли говорят нещо

- maerto
rudoni написа:maerto написа:Привет колеги.Някои наясно ли е с тези грешки?Доколкото аз разбирам е от ламбдата нещо,??Търсих в саита на Рос-Тех за кодове на грешките ,но ги нямаше в спиъка?
тези не ти ли говорят нещо

Айде за това ясно ,ама за другите 2 грешки???
Ако знаеш трик за регистриране на софта- пиши на ЛС

- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако можеш изтегли си AUTODATA че то голям панаир за тия грешки . има доста мерене да разбереш правилно ли работи кислородния сензор от грешка 17586
maerto , имам програмата без регисриране , но имам и 312.2 руска и там всичко е точ! избери правилната програма за теб ! ако не си профи човек!
- maerto
rudoni написа:maerto , имам програмата без регисриране , но имам и 312.2 руска и там всичко е точ! избери правилната програма за теб ! ако не си профи човек!
Коя точно имаш без регистрация.Май на всички трябва рег.!!!
- mironti
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, бихте ли ми казали как мога да си проверя подгревните свещи дали работят с Vag- com?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да провериш самите свещи, можеш само релето. Иначе ако имаш проблеми с паленето на МИНУСОВИ температури и пушеци най-добре е да се развият и 4-рите и да ги пробваш една по една на акумулатора, но тази работа не е за всеки, лесно е да вземеш един кабел и без да ги вадиш само им махаш лулите и единия край на кабела на + на акумулатора а с другия докосваш свеща както си е на мястото и трябва да се получава искра, ако на някоя няма значи е изгоряла.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”