Увеличаване мощността на 1.8моно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Увеличаване мощността на 1.8моно

Мнениеот GMarokov » Вто 15 ное 2011 13:28

Здравейте ! Искам да попитам по запознатите в областта какви са възможностите за повдигане на мощността на този мотор. Предвиждам слагането на водородна клетка , което мисля че доста ще допринесе за много от техническите данни на мотора. Обаче аз подложих под въпрос митовете които се говорят за този мотор , които гласят , че бил доста як. И да, самото сърце на двигателя , е доста издражливо. Но останах с лошо впечатление за останалите чарколаци. Сложих блок от ауди , които беше в превъзходно състояние , без износени части. Преминах и през основен ремонт върху цялото окачване , като реших да не бъде спортно (ниско и твърдо) само заради българските пътища. Преминах и на по голям цолаж. Наблюдавах всичко , и след време започваха да избиват компоненти , които започваха да ми лазят по нервите. Само за 5-6 месеца , скапа тампони по окачването , хидравликата , водна помпа , стъпково моторче , водни съединения , компютри и още куп дреболии , като се превръща в един член на семейството , които започна да лапа прекалено много ,като цяло дори разхода на гориво се покачи О.о . Понеже това е единствената ми основа да развия фантазиите си , мислите ли , че има надежда в колата и какви (коренни) промени да въведа за да го вкарам в ред. Като цяло , искам да премина на друго окачване и колата да се кара само на определени места. Обаче твърдото окачване ме плаши да не би да ми създаде още повече проблеми по поддръжката. Също искам да премахна контрола на компютъра за впръскване на гориво и дебита на атмосферен въздух да се увеличи в комбинация с брауновия газ. Обаче комбинацията от повече въздух браунов газ и гориво , ще доведе до повече мощност , която може да не повлия добре на двигателя и да го разглоби буквално. Хммм, чакам добрите иноваторски идеи , защото не издържам повече с този автомобил , или ще го стегна или ще го разкарам :x

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Увеличаване мощността на 1.8моно

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 13:34

GMarokov написа:Здравейте ! Искам да попитам по запознатите в областта какви са възможностите за повдигане на мощността на този мотор. Предвиждам слагането на водородна клетка , което мисля че доста ще допринесе за много от техническите данни на мотора. Обаче аз подложих под въпрос митовете които се говорят за този мотор , които гласят , че бил доста як. И да, самото сърце на двигателя , е доста издражливо. Но останах с лошо впечатление за останалите чарколаци. Сложих блок от ауди , които беше в превъзходно състояние , без износени части. Преминах и през основен ремонт върху цялото окачване , като реших да не бъде спортно (ниско и твърдо) само заради българските пътища. Преминах и на по голям цолаж. Наблюдавах всичко , и след време започваха да избиват компоненти , които започваха да ми лазят по нервите. Само за 5-6 месеца , скапа тампони по окачването , хидравликата , водна помпа , стъпково моторче , водни съединения , компютри и още куп дреболии , като се превръща в един член на семейството , които започна да лапа прекалено много ,като цяло дори разхода на гориво се покачи О.о . Понеже това е единствената ми основа да развия фантазиите си , мислите ли , че има надежда в колата и какви (коренни) промени да въведа за да го вкарам в ред. Като цяло , искам да премина на друго окачване и колата да се кара само на определени места. Обаче твърдото окачване ме плаши да не би да ми създаде още повече проблеми по поддръжката. Също искам да премахна контрола на компютъра за впръскване на гориво и дебита на атмосферен въздух да се увеличи в комбинация с брауновия газ. Обаче комбинацията от повече въздух браунов газ и гориво , ще доведе до повече мощност , която може да не повлия добре на двигателя и да го разглоби буквално. Хммм, чакам добрите иноваторски идеи , защото не издържам повече с този автомобил , или ще го стегна или ще го разкарам :x

Кое е сърцето на двигателя? Аз мислех, че двигател е синоним на сърце, а не част от човешки орган. Както и да е. Не виждам на база на какво си разочарован. Че ти се е скапала водната помпа (а ти смени ли я с нова като сменя блока на мотора, или остави старата?)? Или че ти се е пръснал някой маркуч на антифриза (при положение, че говорим за 15-20 годишно гумено изделие не виждам кое те учудва?). Всичко, което си описал са консумативи.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Вто 15 ное 2011 13:48

Всичко което скапе , естествено го заменям. Но това не е въпроса които искам да дискутираме , а като цяло намаляване на контрола на компютъра върху автомобила и преминаване към механично , преминаването от стоково към спортно и малки детайли , който могат да подобрят работата на двигателя.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Вто 15 ное 2011 13:50

Ако искаш да пипаш по управлението на мотора - мегаскуирт, другият вариант е карбуратор/и. Колегата Венто имаше добра тема за развитие на 1.8 моно, само че доста парички беше поналял в колата.

Последна промяна от stefan4o на Вто 15 ное 2011 13:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Вто 15 ное 2011 13:53

Последна промяна от antonco на Вто 15 ное 2011 14:02, променено общо 1 път.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Вто 15 ное 2011 14:00

колата голф мк3

П.П. Колега първия линк не работи
П.П.2 Темата на колега венто съм я прегледал и точно тя ме вдъхнови.Обаче от финансова гледна точка...

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Вто 15 ное 2011 14:04

Оправих го.. Вярно е доста кораво моторче.. имайки предвид че несъм карал кой-знае колко коли но съм си доволен от него. Поне при голф 2.. Виж темите незнам какво целиш да постигнеш но ако ти вършат работа ще се радвам :)

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 15 ное 2011 14:41

За водородната клетка имаше писано , но някои съфорумци осраха темата /без да се сърдите , знаете си че така направихте / . Ако се интересуваш на Л.С. можем да поговорим относно това ти желание .

Само за 5-6 месеца , скапа тампони по окачването , хидравликата , водна помпа , стъпково моторче , водни съединения , компютри и още куп дреболии

Батка , да ти го кажа така - реалния живот не е като Need For Speed и всеки го знае , но никой не се замисля над това . Тук неща се чупят . И то доста . И постоянно . А ако беше със спортно твърдо окачване? Да ти се разскърца табло , кори , врати ... да чуваш как ти скърцат колонките като минаваш през гърбици ... Окачване викаш си правил ... Нормално - дупки , лашкане и всевъзможни фактори , при всеки е различно . Има тема в силовия тунинг за полиуретанови тампони - прочети я . Има писано и за мегасмърт - прочети го . Visor също има тема за електроника - погледни я . Като си сложиш в пъти по-големи гуми /не знам колко си сложил / от препоръчаното какво очакваш да стане ? Сложи си оловни обувки и ги носи само 1 ден и ще разбереш какво и е на хидравликата ти и на още куп компоненти :wink: Тунинг се прави с пари - това всеки знаещ и незнаещ ще ти го каже . Без пари не става . Дори от морга да си 'набираш' части , пак си требе паричка , а всички знаем , че хубавото е скъпо . Чети колкото можеш , попивай колкото можеш и питай колкото ти душа сака - няма да сбъркаш . А като посъбереш и пари ... След четене , питане , гледане , учене вече ще имаш визия какво искаш , знания и може би умения за да го постигнеш, а и обогатени финанси за крайната реализация. Успех ти пожелавам :да:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 15 ное 2011 14:55

1 начин карборатори вебер на всеки цилиндар по един
2 турбо на мотора
3 вазможност за вграждане на нитро система
Това е една насока от мен а решението е ваше :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 15 ное 2011 15:05

vaiper 1 написа:1 начин карборатори вебер на всеки цилиндар по един
2 турбо на мотора
3 вазможност за вграждане на нитро система
Това е една насока от мен а решението е ваше :beer

От мен още 3 неща;
1.Излишни пари.
2.Застраховка живот.
3.Един хубав бой преди да си утрепал някого!

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Вто 15 ное 2011 15:55

[quote="Ivan4u"][/quote]
Проблема не е в наличието на пари или да се стискам да наливам пари. Напротив . Искам да наливам обаче да знам за какво наливам. Вече си нахвърлих няколко идеи. А как да решим проблема с хидравликата ? Ако я сменя , след време пак ще поддаде , явно не е свикнала на такова натоварване?

П.П. Също спирачната система не ми харесва , спирачките са много неефикасни , предполагам спирачни апарати и по големи може би винтилирани дискове ?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 15 ное 2011 16:25

Може и спортна кола даси купиш готова ако искаш но нестава за всеки ден от сега ти казвам :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”