СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)

Мнениеот icoico » Вто 15 ное 2011 15:16

Така и така съм почнал да цитирам Наказателния...
Bat_Tsany написа:Процедурата е следната - всички данни за задълженото лице се пазят в общ регистър, ЧСИ се намесва само в краен случай, но след като фирматa сме сключили договор с него да събира задълженията от некоректните длъжници - имаме право да се представяме от негово име.
За конкретния случай не знам - ние събираме задълженията на една голяма банка ... за мобилните оператори където са по малки задълженията и задължените потребители правят повече въртели се занимават малко по - борчески фирми ...(щото с добро не става)...

Сигурен ли си ,че като звъниш да плашиш хората си се обадил на точния човек и имаш право да се представяш за съдебен изпълнител?
Раздел IV
Измама

Чл.209. (1) (изм.,ДВ,бр.28 от 1982 г.,бр.10 от 1993 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода до шест години.
(2) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Който със същата цел използва заблуждението, неопитността или неосведомеността на някого и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(3) В маловажни случаи по предходните алинеи наказанието е лишаване от свобода от една година или поправителен труд.
Чл.210. (1) За измама наказанието е лишаване от свобода от една до осем години:
1. ако деецът се е представил за длъжностно лице или за лице, което действува по поръка на властта;
2. (изм.,ДВ,бр.28 от 1982 г.) ако е извършена от две или повече лица, сговорили се предварително за нейното извършване;
3. ако измамата е извършена от длъжностно лице или от пълномощник в кръга на неговата длъжност или пълномощие;

4. ако е извършена повторно в немаловажни случаи;
5. (нова,ДВ,бр.28 от 1982 г.) ако причинената вреда е в големи размери.
Чл.211. (доп.,ДВ,бр.28 от 1982 г.; изм.,бр.92 от 2002 г.) Когато измамата по чл.209, ал.1 и 2, и по чл.210 представлява опасен рецидив, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години. Съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния и пробация.
Чл.212. (изм.,ДВ,бр.28 от 1982 г.)
(1) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Който чрез използване на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно основание чуждо движимо имущество с намерение да го присвои, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
(2) Наказанието по предходната алинея се налага и на онзи, който чрез съставяне на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ съзнателно даде възможност на друго физическо лице да получи без правно основание такова имущество.

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Вто 15 ное 2011 18:49

Здравейте г-н Добрин,
тъй като това е шофьорски форум, няма да падам на вашето ниво да ползвам "фрази, изказани с невероятен апломб, чиято основна цел е да въведат в заблуждение хората" затова мога да кажа само, че и ние сме карали лекционен курс - Панайотов, Пл. и сме чели Наказателно право - Обща част, Стойнов Ал. ама да не се отклоняваме.
Може аз да съм с купена диплома, може и вие да сте, важното е, че когато се обадим на хората длъжници те си усещат вината и си плащат доста бързо, но има 'андрешковци' и тарикатчета адвокатчета (един конкретно който бачка на Калотина имам наум) които се опитват да докажат, че са измамени, т.е. консумирали са услуга, обаче сега нали ако може ... абе Андрешко в 21 век .

Хубаво е, че тези номера не минават и всичко се плаща с лихвите ... които са доста високи да си призная.
Извинявам се на тези 1% които са притеснени от наши служители поради неточност в БД подадена от ищеца.
Относно бележките които се лепят по вратите - това се прави по инструкция и ако служител не го направи, може да загуби бонуса си. Според мен не бива да допускате да ви лепят такива съобщения, ако е грешка се обаждате във фирмата и бързо се решава проблема ... само който не работи той не прави грешки, хайде със здраве и нека си плащаме бързо просрочените задължения! :idea:
Накрая да кажа, че аз също може да мрънкам срещу мобилен оператор ... баща ми е подписал 2 годишен договор, без да е разбрал много много какво става ... ама в тази ситуация виждам кой е от грешната страна ...
Така че, пълнолетни сме ...правим грешки ..плащаме си ... какво неясно има ?! Докога някой друг ще ни е виновен ?!

dobrin написа:
Bat_Tsany написа:...след като фирматa сме сключили договор с него да събира задълженията от некоректните длъжници - имаме право да се представяме от негово име.
... за мобилните оператори където са по малки задълженията и задължените потребители правят повече въртели се занимават малко по - борчески фирми ...(щото с добро не става)

Уважаеми господин Цани, спрете да пишете глупости, защото затвърждавате и без това всеобщото мнение, че в по-голямата си част колекторите разчитат на юридическата неграмотност на хората и използват заучени неверни фрази, изказани с невероятен апломб, чиято основна цел е да въведат в заблуждение хората и да създадат основателен страх у тях, че ако не платят, могат да последват неблагоприятни за тях последици.
Всичко изброено от вас по-горе не само противоречи на закона, но представлява съставомерно деяние, оставям на вас да ми кажете по точно коя разпоредба (ако Ви затруднява онази сложна съставна думичка, проверете в нета какво означава).
Ако някой е сключил договор и не го е изпълнил, е повече от ясно, че трябва да понесе съответните на това последици. Ако обаче кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове, търсенето на изпълнение след това е меко казано наглост. Да не говорим за случаите, в които задълженията се базират на липсващо правно основание.
И едно допълнение към писанията на един колега по-горе:
maxpayne написа:1. Няма как да ви запорират заплати и т.н. докато не сте осъдени

Има, има ... Нарича се обезпечение на бъдещ иск. Вярно е, че при него най-често се пристъпва към запор на банкови сметки или възбрани на недвижими имоти, не и на трудово възнаграждение, но е възможно.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 ное 2011 19:50

господин Цани, това може да е автомобилен форум, но го четат и интелигентни хора, които нямат нищо против да си повишат общата култура и в други сфери. За това, моля, не ни спестявайте и споделете това, което знаете. Преди всичко идеята на форума е взаймопомощ. В момента никой не говори за злоупотребилите, но въпреки това не трябвада се забравя, че човек е невинен до доказване на противното (бил той и Кадафи). Така че, бихте ли разяснили (без патос) какви са условията при които се подават длъжниците към вас, и как се убеждавате, че длъжниците са реални, че говорите с точния човек, както и коментара Ви относно следното изречение на господин Добрин:
Ако някой е сключил договор и не го е изпълнил, е повече от ясно, че трябва да понесе съответните на това последици. Ако обаче кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове, търсенето на изпълнение след това е меко казано наглост. Да не говорим за случаите, в които задълженията се базират на липсващо правно основание

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 15 ное 2011 22:10

Bat_Tsany написа:...

Уважаеми г-н Цани,

Няма да коментирам изказванията Ви по мой адрес, нито ще беседвам относно следдипломни квалификации или библиотечна активност.

Но Ви предупреждавам най-официално, че няма да търпя и една дума негативно отношение към този форум и неговите потребители. Ако поне малко си направите труда да се запознаете, ще разберете, че този форум е далеч от "шофьорски" и всякакви Ваши бъдещи изказвания в тази насока ще бъдат наказани според правилата на форума (предполагам сте ги прочели) като обида към форума и потребителите му. Толерантността на форума и екипът, който го поддържа, е пословична, но злоупотребата с нея не води до нищо добро за злоупотребилия. От виртуална гледна точка, естествено.

Не разбрах обаче Вашето становище относно случаите, в които, цитирам сам себе си, ако не е много ниско нивото:
dobrin написа:... кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове ... или ... задълженията се базират на липсващо правно основание.

Защо и в такива случаи повечето от колекторите продължават да изискват плащане?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 15 ное 2011 23:19

Абе Цани, що не си кажеш директно от коя точно фирма си, за да знаем ние шофьорите с кого си имаме работа.

Между другото, освен че е "шофьорски" този форум е и с доста посещения и бързо се качва нагоре в търсачките, което пък от своя страна привлича погледите и на тези, които не управляват автомобили.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 16 ное 2011 0:08

Хм, бат_`сали е доста "начетено и умно" момче, че и нагло...
Спомням си имаше едно също толкова "начетено и умно" момче преди време, ама и то изчезна...
Анонимнико, както ти днес тормозиш хората, утре и твоето семейство ще е тормозено от такъв плазмодии като теб!
:beer eusa

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Сря 16 ное 2011 7:59

Хм, що така с лошо, колега?
Нов ден (Сря Ное 16, 2011 12:08 am) - нова толерантност от страна на кого ? - Екипа или участник във форума ?!
1-ва 'пословична толерантност' - "бат_`сали" нагло момче - хм расизъм ли е що ти ?!
2-ра 'пословична толерантност' - "ама и то изчезна..." - заплаха ли е това ?!
3-та 'пословична толерантност' - "утре и твоето семейство ще е тормозено" - това ми прилича на ... абе ясно е ..
4-та 'пословична толерантност' - "плазмодии като теб" - тук вече дядо Вазов би се просълзил от богатството на БГ език

И така с колко такива 'пословични толерантности', колега от екипа или участник във форума трябва да получи предупреждение ?!

Ето пак цитат: "Толерантността на форума и екипът, който го поддържа, е пословична, но злоупотребата с нея не води до нищо добро за злоупотребилия."

Не разбирам защо трябва да се стига до лични нападки ? Нима свършиха другите аргументи ?
Мисля че постинга на колегата 'hooligans' е срам за този форум, ако не е така моля да бъде направен като флайер на бъдещото представяне в Експо центъра ... :horror:

Сега по темата. Ако някой е пострадал от колекторска фирма (за района на Пловдив) моля да ми пише на ЛС да бъде прегледан наново казуса.
Хайде на работа, че днес пак много андрешковци има които не си плащат за това което са консумирали ...
Приятен ден и призовавам всеки да си изпълнява задълженията.

hooligans написа:Хм, бат_`сали е доста "начетено и умно" момче, че и нагло...
Спомням си имаше едно също толкова "начетено и умно" момче преди време, ама и то изчезна...
Анонимнико, както ти днес тормозиш хората, утре и твоето семейство ще е тормозено от такъв плазмодии като теб!
:beer eusa

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 16 ное 2011 8:50

господин Цани, не ми отговорихте на въпроса ?

в момента по БТВ правят репортаж точно по тази тема :) гост е председателя на асоцията ви, която не отговори нито на един конкретен въпрос. Дадоха и случаи с хора, включително и запис със С.Г. ГРУП, които тормозят и издирват починали лица. Според нейните думи, фирми, които тормозят по този начин хората, не са в тяхната асоциация, т.е. СГ ГРУП

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Сря 16 ное 2011 9:22

Колега, моля да ми позволите да не ви отговарям, просто съм адски педантичен и когато видя някой като вас да прави уж случайната грешка " ...е взаймопомощ" (вижте си постинга по-нагоре) или батерий или кремъклий или ... Знам, че имате оправдание - бързо сте писали, не си носите очилата, не сте били в този час по български ... това мен не ме интересува, позволете ми да използвам 'скип' в съзнанието си за да не се нервя за глупости.

А относно милата дама по телевизията, мога само да се радвам, че има такива колеги макар и 'леко' конкуренти ... ама хайде.

Видяхте в репортажа ... починал е човека, дължи пари обаче, но какво става ... след обаждане на наследник на длъжника преглъщаме загубата и продължаваме ... да станала е грешка, но тя не е в нас ? Кой ни подава данните ? Банки и мобилни оператори. Не търсете вината в нас. Търсете вината в ищеца който ни подава тези данни. Забелязвам манталитет и синдром на 'кондуктора в автобуса', хората вземат страна на нередовния пътник, а не страната на кондуктора ... Вижте какво пише в Германия в метрото за 'честната игра' ами и затова Германия е там, а ние сме на 1500 км ...

VWGT написа:господин Цани, не ми отговорихте на въпроса ?

в момента по БТВ правят репортаж точно по тази тема :) гост е председателя на асоцията ви, която не отговори нито на един конкретен въпрос. Дадоха и случаи с хора, включително и запис със С.Г. ГРУП, които тормозят и издирват починали лица. Според нейните думи, фирми, които тормозят по този начин хората, не са в тяхната асоциация, т.е. СГ ГРУП

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 16 ное 2011 9:33

Bat_Tsany написа:1-ва 'пословична толерантност' - "бат_`сали" нагло момче - хм расизъм ли е що ти ?!
2-ра 'пословична толерантност' - "ама и то изчезна..." - заплаха ли е това ?!
3-та 'пословична толерантност' - "утре и твоето семейство ще е тормозено" - това ми прилича на ... абе ясно е ..
4-та 'пословична толерантност' - "плазмодии като теб" - тук вече дядо Вазов би се просълзил от богатството на БГ език

И така с колко такива 'пословични толерантности', колега от екипа или участник във форума трябва да получи предупреждение ?!

Ето пак цитат: "Толерантността на форума и екипът, който го поддържа, е пословична, но злоупотребата с нея не води до нищо добро за злоупотребилия."

1. Не е расизъм
2. Ще попишеш в темата и ще спреш да влизаш доброволно (не е заплаха, а така става, защото тук не си заради марката, а за да ни обеждаваш колко сте прави.)
3. На кое? Знаеш, че колелото се върти и днес си от едната страна, утре на противоположната ;)
4. За теб има само една страна и тя е колко сте прави разбираш ли и колко са виновни другите.
Фирми като тази тормозят хората, факт.
Щом те удовлетворява работата ти, върши си я с кеф, притеснявай хората с кеф, пък се лъжи вътрешно че си прав...
Спирам да пиша по темата, а ти не спирай да пишеш, че все пак това е единствената тема, в която пишеш и заради нея си тук.
:kissy: :beer

ПП: Всеки, които ме познава, знае че ще си понеса предупреждението, ако го заслужавам ;)

Последна промяна от hooligans на Сря 16 ное 2011 9:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 16 ное 2011 9:34

Имам няколко въпроса:

1. Тъй като сте толкова педантични и точни, дали юрист проверява всеки един случай който поемате, дали се проверява дали имате законово основание да търсите парите и дали спазвате законите или се пробвате и "ако мине", базирайки се на страха и неграмотността на хората?

И защо не отговаряте на въпроса на dobrin:
... кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове ... или ... задълженията се базират на липсващо правно основание.

След като по законите на държавата, в която живеем има неясноти доколко задължението е реално или погасено по давност например, проверява ли се всеки случай и познавате ли българското законодателство? Как става "предаването" на един такъв случай от мобилните оператори например? Спазва ли се закона и уведомява ли се надлежно длъжника?

2. Съдейки по местожителството и предоставената информация, става ясно, че си от някое пловдивско село. Кажи сега и от коя фирма си, за да си знаем! Или е тайна? mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 16 ное 2011 9:55

Алооууууууууууууууу г-н "педентичен",какъвто се изкарваш със всеки пост,ако ми го напишеш още веднъж това ше те помисла за обрат повярвай ми такива като теб където се регват да са контра на всяко мнение нямат почва тук Бат,Мат и тем подобен Сали ,иначе колегата Холеган и Добрин са си го написали много точно :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 16 ное 2011 9:57

Bat_Tsany написа:...

Напоследък май много-много не вървят делата срещу клиенти на мобилни оператори?

http://rsvr.0fees.net/Acts/2011/GRD/071 ... 770111.htm

... От друга страна, в конкретния случай се касае за периодични вземания както за главници, така и за лихви, които съобразно трайната съдебна практика и по смисъла на чл. 111, ал. 1, б. "в" от ЗЗД се погасяват с кратка тригодишна погасителна давност. В този смисъл е и направеното от ответницата с писмения отговор възражение. Дори да се приеме дължимост на исковите суми, последната фактура е от 25.02.2006г., а заявлението по чл.410 ГПК е подадено на 23.11.2010г., т.е. след изтичане на тригодишния давностен период. При това положение исковете са неоснователни и недоказани, поради погасяване на вземанията по тях по давност и следва да се отхвърлят...

Поне ако ответника вземе ,че изненадващо се появи на делото въпреки старателните опити на ищеца...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 16 ное 2011 10:25

Bat_Tsany написа:..

о, боже! щом започнахте да се заяждате и заобикаляте основните въпроси, явно не сте компетентен, или умишлено не желаете да отговаряте. Защо ли ?

ПП. това вече не е въпрос, може "скип", но някак съм сигурен, че ще ми отговорите :)
А на Влад777 ще отговорите ли ?
и бтв, мерси за забележката, ще в взема предвид (или впредвид беше)!

И не е проблема в разстоянието до Германия, а в поведение тип "виновен до доказване на противното".

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Чет 17 ное 2011 0:01

А Митко, здравей,
признавам, че тук за 'ше те помисла за обрат ' ме хвана неподготвен и натясно. Дори аз който съм толкова толерантен и прочие(да не казвам педантичен, че ти звучи като ... виж си цитата един ред нагоре) не мога да понасям явната демонстрация на хомо поведение, ако някой си е хомо моля нека да се е такъв, но мирно и тихо да не ми се демонстрира и 'прайдва' много много. Затова ето признавам си моята слабост - не понасям педалите, които открито демонстрират. Харесва ми още и този 'недостатък' на БГ народ, като иска да обиди някого нарича го 'педал' (не е толерантно ама ми харесва) ... толкова по това лирично отклонение.

Относно г-н hooligans, искам да му кажа 'Благодаря' - има желание да се извини за грубото си отношение, макар да не го прави пряко. Все пак направи първата стъпка затова свалям шапка.

Относно Vlad777, мога само да кажа, че са Ви верни догадките, че съм от 'някое пловдивско село'
Но съм живял на много места в Европа и съм напрявил съзнателен избор да живея където си искам. Затова Ви моля погледнете внимателно картинката и си сверете часовника mhihi

А за всички които плачат, че бизнеса на колекторските фирми запада, мога да използвам цитат от моя учител по математика и великолепен играч на покер Ил. Бл. - '(няма го цитирам, че е нецензурно и ще стане повод за :beat_butt2 ) , но завършва така ... за тях не давам 5 (пет) пари'

Относно правилата за бизнес и конкретните законови разпоредби, мислая, че се спазват, няма да изпадам в конкретика да отговарям на господата 'юристи' от форума.

Накрая 'на деня' да се извиня за думите , че това е 'шофьорски форум' - не смятам че е обидно.
Дори аз често се майтапя с думите 'Хайде нека всеки се занимава с това което може .... пак е нецензурно хайде друг път ще го кажа .

MITKO_DVD написа:Алооууууууууууууууу г-н "педентичен",какъвто се изкарваш със всеки пост,ако ми го напишеш още веднъж това ше те помисла за обрат повярвай ми такива като теб където се регват да са контра на всяко мнение нямат почва тук Бат,Мат и тем подобен Сали ,иначе колегата Холеган и Добрин са си го написали много точно :applause: :applause: :applause:
Прикачени файлове
vlad.jpg
vlad.jpg (10.68 KиБ) Видяна 2530 пъти

Върни се в “ОФФ-Топик - други”