въпрос за инсталация тонколони на задни врати пасат б5
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
въпрос за инсталация тонколони на задни врати пасат б5
Здравейте от скоро съм собственик на Пасат б5 ,като цяло нямам проблеми с колата ,но днес открих,че няма инсталация за задните тонколони.Също така решетките на говорителите на задните врати нямат дупчици.Някой от вас пускал ли е допълнителна инсталация ,трудоемко ли е извършването на тази процедура?Има ли възможност да се заменят решетките на задните врати с такива с дупчици?
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
Re: въпрос за инсталация тонколони на задни врати пасат б5
колега какав модел е пасата.ако е б5 както си писал трябва да има оригинална инсталация
- krasio00o
Да б5 е модела.И аз бях почти сигорен,че има такава ,но като си сменях Cd-то видях,че на евробуксата която е за тонколоните има само 4 кабела.
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
kолега коя година е пасат4ето.за6тото при мен нямам проблем,инсталацията ми е добре и имам говорители на 4етирите врати. даже сам ги сменил
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Голяма работа си направил като си ги сменил,а и разбрахме колко е добре твоя пасат и че свири много хубаво.
към автора-ниско ниво на оборудване е,фабрично е поръчан без говорители отзад.Можеш да смениш мембраните,също и да пуснеш кабели,но ще ти е трудно прекарването през гредата между вратите.Но не е невъзможно,просто е голяма играчка.Помисли дали си заслужава,иначе ги прекарай под мокета,свали пластмасата на гредата,ако няма отвор (не съм я свалял) пробий една дупка,колкото да влезе кабела,прекарай го през маншона на вратата и си ти.После,ще е като заводска.
Имай в предвид,че колоните са с т.нар. пластмасов адаптер или по народно му-цокъл,да не се охълцаш,че ти опират в стъклото,ако решиш да слагаш.
към автора-ниско ниво на оборудване е,фабрично е поръчан без говорители отзад.Можеш да смениш мембраните,също и да пуснеш кабели,но ще ти е трудно прекарването през гредата между вратите.Но не е невъзможно,просто е голяма играчка.Помисли дали си заслужава,иначе ги прекарай под мокета,свали пластмасата на гредата,ако няма отвор (не съм я свалял) пробий една дупка,колкото да влезе кабела,прекарай го през маншона на вратата и си ти.После,ще е като заводска.
Имай в предвид,че колоните са с т.нар. пластмасов адаптер или по народно му-цокъл,да не се охълцаш,че ти опират в стъклото,ако решиш да слагаш.
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Колега и моя беше без фабрично прекарана инсталация до отзад. Много пипкава работа излезе! Направо си загубихме един следобед за 2 колони! Иначе махай всички пластмаси около прага и там при коланите. Става супер! Задължително си намери и адаптерите, че без тях няма да стане! Моят също е с такива капаци и като пуснахме да чуем звукът въобще не беше такъв какъвто го очаквах.Та сега и аз търся капаци и тези 20 лв дето ми ги искат ми се виждат малко множко за 2 пластмаси....
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Пластмаси, фланци, спейсъри, адаптори и т.н. без тях не става. 

- krasio00o
Мерси колеги,смятам да си взема от морга адаптерите и тонколоните(мисля,че оригиналните ще свирят по-добре).Декоративните капаци които са на тапета подлежат ли на смяна защотото моите нямат дупчици ,а капака е плътен?
- siko2
Колега няма как колоните които са от 13-14 години да свирят по добре от новите модели!(Поне според мен) Имаше хубави оферти за около 30 лв на херц в купува/продава. Вземи едни такива, смени капаците и резултата ще е по-добър..
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Оригиналните свирят добре - спор няма. НО! Това са стари говорители, които вече са амортизирани достатъчно според мен. Аз също бях с фабричните, докато не започнаха един по един да се късат на гънката и ги смених. Не си взимай стари оригинални.
- krasio00o
Да до някъде сте прави,просто съдя по предните говорите които са на колата ,свирят доста приятно в комбинация с пищялките.Имам време да си помисля докато пусна инсталацията ,а говорителите са най лесната работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересува ме тези адапторни рамки за говорителите в долните два саита от линковете стават ли? Някакви предложения за други ако може? И могат ли да се ползват от старите ми говорители или ще падне голямо рязане?
http://www.cable.bg/kabel.php?products_ ... 7f5ab776ea
http://avitel-bg.com/car-audio/car_adap ... bia_99-03/
http://www.cable.bg/kabel.php?products_ ... 7f5ab776ea
http://avitel-bg.com/car-audio/car_adap ... bia_99-03/
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Тези http://avitel-bg.com/car-audio/car_adap ... bia_99-03/ стават, то си пише в линка за кои модели автомобили стават. Не си заслужава, според мен, да си играе човек и да си губи времето за да свали фабричните, които са капсуловани. Аз си взех като тези от линка.
- siko2
Аз съм с такива - http://www.electronics.bg/product_info. ... d=21005295 ! Пасват идеално! Според мен няма смисъл да даваш 2пъти повече пари за тези от Aвител!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги мисля да взема тия вторите по евтините, и ако може бих искал някой да ме посаветва какъв диаметър говорители трябва си взема и каква марка (да не са много скъпи умерена цена/прилично качество) ще се захранват от оригиналната система на колата (Passat MFD RNS)