Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Нед 13 ное 2011 17:29

DundyTheCroc написа:Миналата година взех Фулда Монтер 3, ADAC ги бяха сложили на 4-то място като особено препоръчителни, със зелено плюсче. Тази година същите гуми са в края на класацията като непрепоръчителни. Говорим за един и същи размер, правете си сметка колко са им нагласени тестовете. Иначе към гумите нямам забележки, вчера ги сложих за втори сезон, мекички са като нови :wink:

Кои точно тестове си гледал, колега. Щото ето двата:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821 за 2010

http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821 за 2011
Доколкото виждам са малко след шампионите.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 13 ное 2011 17:33

bai_ILIA написа:Колега, всички са изкарали нови модели тази година...Може би от там идва разликата...теб нали ти вършат работа, кво ти пука от класациите...те са информативни, не са императивни.

Знам за новите модели, вършат ми работа, не ми пука грам дори, но не можеш преди една година да си казал, че са добри, а сега да твърдиш, че са боклуци на нивото на китайските галоши. Ясно е, че не са си платили, а новите модели се рекламират усилено, ама става очевадно нагласено нещо...
Интересно, пак гледах тестове на ADAC, бяха класирани на друго място.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 ное 2011 18:19

DundyTheCroc написа:
bai_ILIA написа:Колега, всички са изкарали нови модели тази година...Може би от там идва разликата...теб нали ти вършат работа, кво ти пука от класациите...те са информативни, не са императивни.

Знам за новите модели, вършат ми работа, не ми пука грам дори, но не можеш преди една година да си казал, че са добри, а сега да твърдиш, че са боклуци на нивото на китайските галоши. Ясно е, че не са си платили, а новите модели се рекламират усилено, ама става очевадно нагласено нещо...
Интересно, пак гледах тестове на ADAC, бяха класирани на друго място.

Сигурен ли си че не си гледал тестовете на аутобилд/декра или нещо от сорта?

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Нед 13 ное 2011 19:18

stefan4o написа:
tisho_psg написа:stefan4o,вероятно не се замисляш,но самото участие в този тест е реклама за китайската марка която и ти вероятно научаваш от теста. Едва ли си ги знаел тия гуми с екзотични имена,както и аз не ги знам.
Аз и много други не искаме и да знаем,че съществуват такива марки,при положение че може да се включат в тестовете гуми като BF Goodrich, Uniroyal,pirelli и много други марки,който могат да се похвалят с такава история,че свят да ти се завие,а не участват в тестовете или поне не редовно.
Иначе,кой какво купува и че всеки купува според възможностите си няма смисъл да обясняваш,това и кучетата на село го знаят :Mr Green Fun

Ти и много други може да не искаш да знаеш, ама някой дето няма как да даде 120 лева на гума може да иска да знае. Не гледай само от твоята си камбанария. Относно обяснението ми за купуването - реших да го напомня, в случай, че някой, който е набарал яката далавера с Дебица, Барум и т.н. марки започне да обяснява, колко са яки и какви големи будали са тези, дето дават пари за скъпи модели гуми. Щото и такива подмятания ми се чини, че видях в тая вече 60 и кусур страници тема. А живата истина си е всъщност, че гроздето е кисело, и това си е. mhihi

Колега, темата е: Зимни гуми - кой с какви - оценка. Аз никъде не видях някой да каже, че по-евтините гуми са много яки и какви големи будали са тези, които дават пари за скъпи модели гуми. Аз карам няколко зими с Дебица Фриго 2 и съм доволен, казах го и по-рано. Мисля, че не трябва да се отричат, защото ти не си останал доволен. Един колега беше споделил, че не е доволен от ГИ Ултра Грип 8. Просто всеки споделя впечатленията си.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 ное 2011 21:26

stefan4o написа:
tisho_psg написа:stefan4o,вероятно не се замисляш,но самото участие в този тест е реклама за китайската марка която и ти вероятно научаваш от теста. Едва ли си ги знаел тия гуми с екзотични имена,както и аз не ги знам.
Аз и много други не искаме и да знаем,че съществуват такива марки,при положение че може да се включат в тестовете гуми като BF Goodrich, Uniroyal,pirelli и много други марки,който могат да се похвалят с такава история,че свят да ти се завие,а не участват в тестовете или поне не редовно.
Иначе,кой какво купува и че всеки купува според възможностите си няма смисъл да обясняваш,това и кучетата на село го знаят :Mr Green Fun

Ти и много други може да не искаш да знаеш, ама някой дето няма как да даде 120 лева на гума може да иска да знае. Не гледай само от твоята си камбанария. Относно обяснението ми за купуването - реших да го напомня, в случай, че някой, който е набарал яката далавера с Дебица, Барум и т.н. марки започне да обяснява, колко са яки и какви големи будали са тези, дето дават пари за скъпи модели гуми. Щото и такива подмятания ми се чини, че видях в тая вече 60 и кусур страници тема. А живата истина си е всъщност, че гроздето е кисело, и това си е. mhihi

Аз пък си купих УГ7+ след наследените с колата барумки и пак ще повторя че Барум са чудесни гуми :да:

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Нед 13 ное 2011 23:42

Аз карам няколко зими с Дебица Фриго 2 и съм доволен,

аз също съм с дебица ..2... ще ги търкалям докато свършат ...почвам ги и следващото лято(да сме живи и здрави)...такова чудо повече няма да повторя....ако се произвеждат само такива гуми ще продам колата....аз съм много недоволен от ...дебица....но ги купих нови и ще ги търкам(на месец-задължително ...плюс - баланс)

все пак всеки си има мнение - е аз такива....само на сън!!!

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнение за зимни гуми Runway ?

Мнениеот DaGa » Сря 16 ное 2011 10:42

Привет колеги, бихте ли ми казали дали зимни гуми Runway /точния модел за съжаление не го знам/ стават за нещо? Питам понеже имам възможност да ги взема с доста добра отстъпка... но ако не стават тия гуми да не се набутвам.
Благодаря Ви предварително.

cyfka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyfka » Сря 16 ное 2011 12:39

Здравейте!
Нямам възможност да изчета всичките 69 страници до тук, така че направо минавам към въпроса.
Кои гуми са най-препоръчителни за зимните условия в София:
Kleber Krisalp HP2
Bridgestone lm30
Fulda Kristal Montero 2
Goodrich G-Force winter go

Аз клоня повече към първите 2 според всякакви характеристики и сравнения, които изчетох, но все пак мнението на хора, които са ги карали в реалните нашенски условия ще мие от голяма полза
P.S. понеже гумите са ми с уникално смотан размер (175/65/15), изброените по-горе модели са единствените, които мога да намеря на Софииския пазар (говорим все пак за гуми до към 130-140 лв макс)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 16 ное 2011 12:43

cyfka написа:Здравейте!
Нямам възможност да изчета всичките 69 страници до тук, така че направо минавам към въпроса.
Кои гуми са най-препоръчителни за зимните условия в София:
Kleber Krisalp HP2
Bridgestone lm30
Fulda Kristal Montero 2
Goodrich G-Force winter go

Аз клоня повече към първите 2 според всякакви характеристики и сравнения, които изчетох, но все пак мнението на хора, които са ги карали в реалните нашенски условия ще мие от голяма полза
P.S. понеже гумите са ми с уникално смотан размер (175/65/15), изброените по-горе модели са единствените, които мога да намеря на Софииския пазар (говорим все пак за гуми до към 130-140 лв макс)

А кой те излъга че точно това трябва да ти е размера? Той е взаимозаменяем с няколко други. Ето ти по-голям избор: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... turers_id=

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Сря 16 ное 2011 12:44

Ако се наложи да излезеш извън София ще сменяш ли гумите ? :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 12:45

Колега, одеве гледах обява със същия извратен размер за зимна гума. Потърся я, бяха някакви Пирели-та, за които се твърдеше, че са "като нови". Ако това е така (сравнително пресен дот, малко карани) и цената те устройва по-добре вземи тях.
Иначе конкретно на въпроса ти - едва ли някой колега е карал с всички тези модели, които си изброил, за да ти каже от кои е по-доволен. Ако цената им е еднаква аз бих предпочел или Bridgestone или Fulda.

cyfka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyfka » Сря 16 ное 2011 16:19

Размера по книжка е 175/65(60)/15.
175/60/15 е още по-неоткриваем размер, така че гумите ше са 175/65/15 и задължително нови.
Клебера е с 30лв някаде по-евтин от Бриджстона, но като характеристики го дават по-слаб.А Фулдата я дават сравнително по-слабичка и от Клебера.
Най-вероятно ще е Бриджстон, но все пак исках да чуя и вашето мнение

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 16:22

Ако вземаш 4 гуми, то разликата бих казал, че е 120 лева, което може да е малко, може и да е много, според зависи от чий портфейл го гледаме :Mr Green Fun Ако имаш лев - вземи по-доброто, ако не - направи компромис и вземи по-евтиното. Ти си прецени как си финансово :да:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Чет 17 ное 2011 8:56

Карал съм Фулда и с Клебер и от двете съм доволен. Тази зима съм със Семперит,ще видя как ще се представят.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 17 ное 2011 9:22

Ай да пада снега, че тази тема да придобие малко повече смисъл.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”