Чухте ли че февруари 2011 първите бълг. коли са на пазара?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?

Мнениеот Сашо Белята » Сря 16 ное 2011 11:18

sam_boha написа:
feikot написа:Ти ще видиш,как много хора дето буквално говориха,че тия коли се падат от шоколадово яйце,ще почнат да лобират за тях.След нова година,започва и българското производство,казват лятото,да приемем от 2013 трябва да започнат с части произведени тук.Дай боже.Ако ГГ,не го е направил за фалит тоя завод,ще е много добре,макар,че инвестицията е за около 90 млн. лв.,а китайците са дали 10 %,което е грубо 9 млн. Тъпичко ще е за ГГ,ако втаса с 80.Ама пък,не се знае,колко е изтеглил от банката...Да не бъда черноглед,защото наистина се радвам,че ще се случи това.

Друга балканска май не произвежда коли,нали ?

ПС Не слагам Румъния и Турция,с нищожните площи (български),с които претендират да се нарекат балканци !
Гърците имаха май нещо със Сеат,но може и да бъркам.Други май не сглобяват и не произвеждат,защото Заставата я правят само на фотошоп.

Аз Застави виждах едни, които са като Пунто МК2,фаза 2 или както се води там /нов фейс, бек, анфас, профил/. Някъде 2009, 2008-ма производство. В момента работят ли им заводите - не знам.

http://www.zastava.bg/zastava.html

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 16 ное 2011 11:28

radi_nrj написа:Имам колега в работата с чисто нов C10 и за сега не се оплаква:

човека даже си е писал във форума им mhihi

http://forums.gwm-bg.com/topic/162-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-voleex-c10-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8/
:wink:

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 16 ное 2011 11:43

MMX написа:
santo_trafficante написа:не изглежда лошо за тези пари :D

като стане на 7-10 години тогава ще го видим как изглежда

Като всеки Фиат или друга марка с ниско качество на 10 години. На кого му дреме? При тази цена ще може още на 9 година да си я продал, върнал и взел другата.
И идва въпросът, а 15 годишният голф от Австрия как изглежда?
Че е китайско - китайско е. Ако е грамотно - значи си е ОК. Те и Дачиите бяха "аууу, малиии, сега ще се разкашпат зимата, а гаражните ще се разпаднат пролетта", ама и германците си купват. "Тя е евтина и само се учат на нея и хвърлят..." , е кой твърди, че е друго. Има клима, има ел. джиджавки, струва колкото втора ръка, има 5 години гаранция, ОК на 8 година е за боклука. Ако караш както си му е редът - по 30 хил + на година, тя ще е на мин. 240 хилки - ми стига толова.
Вече, че ние си взимаме нова кола, за да я разтриваме полекичко с 7-8 хилки на година, пък после се чудим за какво ни е била - тук е друго.
За служебни коли - супер, за лични се чудим /пак казвам на мен ми е интерес независим краштест/.

Последна промяна от sam_boha на Сря 16 ное 2011 19:23, променено общо 1 път.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 16 ное 2011 14:23

sam_boha написа: Има клима, има ел. джиджавки, струва колкото втора ръка, има 5 години гаранция, ОК на 8 година е за боклука. Ако караш както си му е редът - по 30 хил + на година, тя ще е на мин. 240 хилки - ми стига толова.

това е европейското мислене :applause:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 16 ное 2011 15:43

feikot написа:А е Радо,Манол колега ли ти е ;) Значи си разкрит къде работиш :D

Седи срещу мен по настоящем mhihi mhihi mhihi . Иначе колегите от София може да отскочат до Митвас в Дружба и да разгледат колите на място ;)

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 16 ное 2011 19:10

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 16 ное 2011 19:19

4 звезди от 5
Доста добре :D

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 16 ное 2011 22:05

ANCAP бие колите на 56км/ч :S

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 17 ное 2011 9:38

Добре е, но и при двата (при пикапа повече) се наблюдава поддаване на колонката м/у предно стъкло и вратата, както и на тавана. Това при съвсем малко по-висока скорост може сериозно да компрометира цялостта на зоната за пасажерите. Иначе се справиха доста добре, даже отлично на фона на старото китайско производство :да:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 17 ное 2011 10:07

Повечето от колите от 90-те години, така масови у нас, няма да покрият и три звезди
А и доста от новите:

"Кросоувърът Dacia Duster е построен на платформата на Logan, който през 2005 година също получи три звезди от Euro NCAP."
"Големият провал при тестовете остана за Kia Carnival, която се сдоби само с две звезди "

Така че нормално представяне, като отчетем че ANCAP EuroNcap имат малко различни методики за тестовете.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Чет 17 ное 2011 11:10

mufin написа:Повечето от колите от 90-те години, така масови у нас, няма да покрият и три звезди
А и доста от новите:
...

Аз точно това си мисля. Дали е по-сигурно в нова кола, която покрива някакви звезди или в 10 годишна, която малко или много е корозирала или поне металът вече се "уморил"?

Не казвам сега всички да захвърлим колите си, а просто се чудя. Честно казано, както и с Форда си, така и с Полото не се чувствам много си сигурен... Тези 10 + годишни машини ги държи смесицата от метал, кит, боя и ошрупи. Знам че вашите коли не са като цяло в такова състояние, но голяма част от тези извън форумите /на редовите шофьори/ са такива.

Радва ме фактът, че в Б-я все повече хора почват да гледат на колата по "европейски" - карам, хвърлям и нова - айде.
Дано качеството да е задоволително.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 17 ное 2011 11:29

Дори и в перфектно здраве да са старите коли, изискванията за безопаснот и екологичност през 90-те бяха много по-ниски

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 17 ное 2011 12:31

Незнам точната дума, но всеки автомобил има гаранция от завода от определени години, че колата ще си запази качествата на купето. Това е данна, която на Запад се използва за живота на едно такси. Преведено по народному означава, че кола по-стара от определените години от завода - производител, не може да бъде такси или учебна кола, защото си е изгубила еластичноста и якоста при удар, независимо на колко километра е........ Може и на 0000км да е.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 ное 2011 12:43

kiril_bulgaria написа:Незнам точната дума, но всеки автомобил има гаранция от завода от определени години, че колата ще си запази качествата на купето. Това е данна, която на Запад се използва за живота на едно такси.

Да, ама това важи само ако колата не е имала деформации по купето си. Тук масата от коли нов внос са китосани и изпънати тоталки, чийто метал се е уморил още в момента на катастрофата. При последваща катастрофа с такава кола, може и да няма оцелели (ако е имало при първата). Затова винаги съм гледал скептично дори и към някои от форумните проекти/автомобили към рязане и напасване на детайли от друга кола. Т.е. от две коли да правиш една mhihi

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 17 ное 2011 14:48

Правете сметка че БМВ 5-ца от 96-та е изкарвала 1 звезда - по тогавашните тестове, сега тестовете са по-тежки (Ауди А6 мисля тогава е имало 3 звезди, ама не съм 100% сигурен). А след 15 години ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”