Колеги,вчера сутринта,при опит да запаля централния плафон в автомобила ми,(Голф 4,AHF),копчето изпадна. По-късно през деня се опитах да го наместя,като преди това бръкнах първо с ключа,а след това с малка отвертка в дупката и от там изпадна метална пластинка,а след като поогледах в дупката,там имаше и свободна пружинка. Предполагам,че с тази интервенция съм дал накъсо захранването на плафона,защото светлините в купето изчезнаха (имам предвид двете лампи,които се пускат с копчета от централния плафон и двете лампи над предните колани). По-късно установих,че и ел. стъклата не работят. НЕ се чува шум от машинките или нещо подобно,просто при натискане на копчетата няма никаква реакция. От форума разбрах,че доста вероятно е осветлението и ел стъклата да са вързани на един и същи бушон. От схемата на задната страна на капака на бушоните обаче,не става ясно кой точно е той. Ако някой от вас е имал подобен проблем и знае решението ще се радвам ако сподели.
Поздрави!
Голф 4,централен плафон,ел. стъкла
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Голф 4,централен плафон,ел. стъкла
Колега дал си на късо и си изгорил предпазителя от таблото. От лявата страна на таблото се намират.
-
bojilov11
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам говориш за бушоните,зная,че се намират от лявата страна,просто не знам кой точно е за светлините в купето и стъклата,ако някой колега знае,моля да каже.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Ето тук има снимка.
http://www.vdubnews.com/wp-content/uploads/2010/06/New_Beetle_Fuse_Card_large_10April2009.jpg
Най-вероятно е изгорял бушон номер 14 който отговаря за комфорт модула и плафоните.
http://www.vdubnews.com/wp-content/uploads/2010/06/New_Beetle_Fuse_Card_large_10April2009.jpg
Най-вероятно е изгорял бушон номер 14 който отговаря за комфорт модула и плафоните.
-
bojilov11
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,проблемът се оказа точно във въпросния бушон номер 14,при замяна със здрав такъв,осветлението и ел. стъклата проработиха!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”