Акумулатора пада при студено време - Пасат Б3
- Ivaylichko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акумулатора пада при студено време - Пасат 2
Само дестилирана вода.
-
Joro-GTI
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 2E ABF
Колега иди и си купи електролит и му долей ас така си реших проблема 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз дестилирана вода си набавям безплатно.....водата която се отича от климатика си е 100% дестилирана 
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
nikson85 написа:Това 3-4 години е напълно нормален живот на един акумулатор.
Тук кой те излъга не знам,или имаш предвид бг и руски боклуци,те едвам си избутват и гаранцията...
В момента карам един бош силвър поставен някога пред 2005-а година... Няма НИКАКВИ признаци да се предава в скоро време...Явно оригиналния е изкарал 7 години!Една варта от една кола преди около 2 години изхвърлих и беше на 10 години!Между другото вартата се държеше точно като акумулатора на колегата,колата палеше сутрин,но беше под съмнение,понеже въртеше много бавно и купих нов!- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:Аз дестилирана вода си набавям безплатно.....водата която се отича от климатика си е 100% дестилирана
По принцип да, но нали там в тези тръбички и прочие се развъждат едни микроби (затова е и лошата миризма на някои климатици), така че май не е много чиста, но ми харесва идеята

-
petiop
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
http://metronoise.org/%D1%83%D0%B4%D1%8 ... D1%80.html
Тренировъчен цикъл съм го правил и наистина има ефект успех
Тренировъчен цикъл съм го правил и наистина има ефект успех

Извинявам се че спамя в на колегата темата но да не отварям нова
Може ли да ми кажете как се мери дали няма някъде утечка и там да се губи тока защото и аз имам подобен проблем като при колегата 

-
petiop
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
popov1300 написа:Извинявам се че спамя в на колегата темата но да не отварям новаМоже ли да ми кажете как се мери дали няма някъде утечка и там да се губи тока защото и аз имам подобен проблем като при колегата
Със мултицет, слагаш го на ампери,откачаш клемата на акумулатора и през мултицета.
petiop написа:popov1300 написа:Извинявам се че спамя в на колегата темата но да не отварям новаМоже ли да ми кажете как се мери дали няма някъде утечка и там да се губи тока защото и аз имам подобен проблем като при колегата
Със мултицет, слагаш го на ампери,откачаш клемата на акумулатора и през мултицета.
На коя клема плюс или минус ?
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
popov1300 написа:petiop написа:popov1300 написа:Извинявам се че спамя в на колегата темата но да не отварям новаМоже ли да ми кажете как се мери дали няма някъде утечка и там да се губи тока защото и аз имам подобен проблем като при колегата
На коя клема плюс или минус ?
Няма значение.Която клема ти е по-удобна,свързваш ампермера последователно-едната сонда на кабела,едната на клемата на еку-то.Но можеш да мериш само малък ток-изключваш всичко и включваш алармата.До 50 mA няма проблем.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:Аз дестилирана вода си набавям безплатно.....водата която се отича от климатика си е 100% дестилирана
Водата от климатика успява да измие доста боклуци преди да стигне до акумулатора, аз по-скоро бих налял преварена чешмяна вода. Всъщност дейонизирана (каквато продават в бензиностанциите) май значи просто преварена, а не дестилирана вода.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Водата от климатика успява да измие доста боклуци преди да стигне до акумулатора, аз по-скоро бих налял преварена чешмяна вода. Всъщност дейонизирана (каквато продават в бензиностанциите) май значи просто преварена, а не дестилирана вода.
Аз затова събирам вода само през ноща-махам щуцера и тръбичката и слагам една кофичка отдолу да капе директно в нея.На сутринта си има 2-3литра чиста бистра вода....а ако има някакво боклуче я прекарваш през марля и си готов.А за микроби....какво се преитеснявате-номера е в акумулатора и охладителната система да се налива вода която не прави котлен камък,там микроби едва ли ще оцелеят.То това е "сециалното"на дестилираната вода-че не прави котлен камък!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Водата кондензира по повърхността на изпарителя (по тънките ламели на радиатора на вътрешното тяло на климатика) и се стича надолу. Тези ламели вероятно са най-мръсното нещо у вас, по тях се утаяват всевъзможни боклуци, сигурно си чувал за вредни бактерии от климатици, тези бактерии се развъждат точно по тези ламели.
- Ivaylichko
- Автомобил:
- Двигател:
Относно доливането с вода - това намерих в нета:
.... Някои твърдят, че на акумулатора нищо няма да се случи, ако се долее вода от чешмата.
Това твърдение не е вярно!
Ако вместо дестилирана вода долеете вода от чешмата или “чиста” дъждовна вода, която се е стичала от ламаринен покрив или е преминала през метални олуци, ще предизвикате силно, достигащо до 5% на ден, саморазреждане на акумулатора. Дори, когато е съвсем нов, само след седмица-две акумулаторът ще започне да ви изневерява, а след това и да се саморазрушава!
Някои “капацитети” препоръчват да се стопява лед от замразителя на хладилника, а други - сняг от планината, вместо да се търси бутилирана дестилирана вода. Те не отчитат обаче, че всяко докосване до метал “напълва”, вкл. и леда, с особено вредните за акумулатора метални йони. А планинският сняг? Знаете ли през каква и от какво замърсена атмосфера е преминал той, преди да покрие с измамната си белота планината?
Дестилираната вода е съвсем евтина и се продава във всички бензиностанции. Да се спестяват стотинки от нея е направо неразумно!
.... Някои твърдят, че на акумулатора нищо няма да се случи, ако се долее вода от чешмата.
Ако вместо дестилирана вода долеете вода от чешмата или “чиста” дъждовна вода, която се е стичала от ламаринен покрив или е преминала през метални олуци, ще предизвикате силно, достигащо до 5% на ден, саморазреждане на акумулатора. Дори, когато е съвсем нов, само след седмица-две акумулаторът ще започне да ви изневерява, а след това и да се саморазрушава!
Някои “капацитети” препоръчват да се стопява лед от замразителя на хладилника, а други - сняг от планината, вместо да се търси бутилирана дестилирана вода. Те не отчитат обаче, че всяко докосване до метал “напълва”, вкл. и леда, с особено вредните за акумулатора метални йони. А планинският сняг? Знаете ли през каква и от какво замърсена атмосфера е преминал той, преди да покрие с измамната си белота планината?
Дестилираната вода е съвсем евтина и се продава във всички бензиностанции. Да се спестяват стотинки от нея е направо неразумно!
-
boi4eto
- Автомобил:
- Двигател:
Ivaylichko написа:Относно доливането с вода - това намерих в нета:
Е, прав си, но аз вчера долях преварена чешмяна вода, понеже нямах в момента дестилирана, а колата днес ми трябваше и след 14ч зареждане за сега е супер. Дали ще прецакам акумулатора?