Мистериозно пушене при 1Z.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Мистериозно пушене при 1Z.

Мнениеот InTerCooLeD » Чет 17 ное 2011 15:38

Здравейте.Получих следния проблем както колата непушеше и изведнъж пропуши на ниски обороти леко кади като дадеш по рязко газ изчиства а като загрее на 90градуса пушенето изчезва остава само на ниски обороти/900оборота/.Ходих на сумати майстори всеки вика че всичко е наред.Закачах поне 7-8 пъти на ВАГ-КОМ и всичко е наред но това пушене си остана scare .От какво може да е това помагайте scareСамо да допълня че откакто пропуши много лошо мирише изгорелите газове който излизат чак люти на очите.

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Re: Мистериозно пушене при 1Z.

Мнениеот ivo1_r » Чет 17 ное 2011 19:14

центровката как е какво показва

Потребителски аватар
kirqka_85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka_85 » Чет 17 ное 2011 19:45

Колега ,и аз го имах същото пушене и лютив мирис на изгорелите газове но след сняма на подгревни свещи ( и 4- те бяха изгорели, но пак си палеше без проблем) и температурен датчик спря да пуши и мирише на гадно отзад след като я запаля. Успех ти с решаването на проблема и дано съм ти бил полезен

InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Мнениеот InTerCooLeD » Чет 17 ное 2011 23:27

kirqka_85 написа:Колега ,и аз го имах същото пушене и лютив мирис на изгорелите газове но след сняма на подгревни свещи ( и 4- те бяха изгорели, но пак си палеше без проблем) и температурен датчик спря да пуши и мирише на гадно отзад след като я запаля. Успех ти с решаването на проблема и дано съм ти бил полезен

Къде се намира този температурен датчик?Едвали ще е от това защото като е топла на място пак припушва леко на 900 оборота да речем

Потребителски аватар
nakoviq
Автомобил: Vw Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот nakoviq » Пет 18 ное 2011 22:19

Значи и аз съм със голф 3 1з мотор, и онзи ден на -4-5 градуса колата ми запали но претресе и искара бял пушек в първите секунди, което веднага ме наведе на мисълта че имам изгоряли сфещи, след проверката им на същия ден когато се постопли се оказа че не 1 и 2 а всичките 4-тири сфещи са аут, както и да е смених ги, на другия ден готов да пробвам как пали колата, цъкам да подгрея лампата ми сфетва гасне и пак сфетва за около 3 сек. и цъка релето след което взривявам двигателя но уви пак същото, с недоумение какво може да е зе да ми се набива в главата температурния датчик който е в близост до една от сфещите, и направих най- простото замерване с пробната лампа, изключих буксата на датчика да не лъже колата че е топла и да не ми грее, цакнах контакт и лампата засфети около 6-7 сек. смених го датчика сега ще видим утре кво ше стане. :Mr Green Fun :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”