охладителна система на ауди б4 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

охладителна система на ауди б4 тди

Мнениеот kraskko » Чет 17 ное 2011 18:38

здравейте ,от 5 дена карам audi b4,1.9tdi 1z
не съм много в час с тези дизели,и има едно въпросче.
колата има страхотно парно,загрява нормално и на пръв поглед всичко е ок.НО след 4 дена каране ми светна лампата за нивото на антифриза.пртоверих беше празно.долях му около 1.5л.вода и започнах да следя нивото в разширителния съд.за два дена не помръдна въобще,но ми направи впечетление,че колата е загряла но водата в разширителния съд е студена на лед.откачих малкото маркучле от р.съд,от него не излизаше никаква течност и след като в казанчето водата беше сутдена си помислих,че нещо не е вред.на мркучите на парното им пробка(за обезвъздушаване,сигурно)която като я отвия и колата работи не излиза течнос,а трябва.в момента колата е със свален термостат,въртях водната помпа и задържах турбинката от вътрешната страна,не превъта,термостата работи(проверих го).та въпроса ми е,някой може ли да ми обясни,как работи охладителната система на тези аудита(като на vw)или има нещо по-специфично.
примам всякави съвети и майтапи :D

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: охладителна система на ауди б4 тди

Мнениеот Adnan » Пет 18 ное 2011 8:29

Водната помпа върти ли изобщо не разбрах?
Ще следя темата, че и на мен ми стана интерестно няма такъв филм да не загрява антифириза а да има парно.
Колата да няма печка?

SlaviRedTeam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaviRedTeam » Пет 18 ное 2011 9:15

Разликата е в това че на VW малкия кръг минава през разширителния съд, а на Ауди големия.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Съб 19 ное 2011 18:35

SlaviRedTeam написа:Разликата е в това че на VW малкия кръг минава през разширителния съд, а на Ауди големия.

както е писал колегата малкия кръг минава само в парното,а не през казанчето(което не ми беше известно),а обезвъздушителя на маркуча за парното беше запушен,вече съм със сменен антифриз и бръмчим по-спокойно.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Нед 20 ное 2011 18:36

Тази пробка за обезвъздушаване на маркуча на парното е по-добре въобще да не се ползва. Колите ни са на възраст вече, а и не е направена особено надеждно, та често протича и не може да се затвори. Най-лесно е да се извади маркуча, който излиза от парното. Налива се антифриз докато от тръбата на парното протече(при неработещ двигател), слага се маркуча и си готов.На друго място не се обезвъздушава. Преди време, като не бях го обезвъздушил както трябва, щяха да ми се запалят свещите подгряващи антифриза :lol: (ама навреме им дръпнах лулите, а после купувах две свещи по към 30 лева едната :mrgreen: ).

Върни се в “Дизелови агрегати”