Колегата Martin_GTI пържи с 240 км/ч АБФ-а!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Еееее винаги има хора които ще оспорват нещо, а не виждате ли оборотомера като не вярвате на километража вижте оборотомера и ми кажете колко коли ходят до 7000об/мин на 5та и подчертавам на 5та понеже на 5та повечето коли не могат да подминат дори и 5500об/мин.Така че поне според мен не е голямо геройство това и дори колегата го познавам добре и трябва да ви кажа че за сефте ги вдига тези колометри ама все пак нека да одценим това което вижаме а не да се дърлим за това че не било 240км/ч а били 239км/ч ако го сметнем.Нека не ставаме дребнави и да ви кажа наистина АБФите си ги вдигат но разбира се сток АБФ не може да се похвали с такава макс. скорост но с чип +филтър+махнат катализатор не е проблем 240км/ч за тази кола,който не вярва демонстрирам безплатно
п.п С оригиналните джанти съм и с оригиналните размери на гумите та да не каже някой че имало отклонение 
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Реално тази скорост можеш да я стигнеш само по наклон надолу, или попътен вятър
При тези скорости, всеки 10км+ изискват поне 25-30 коня отгоре, и това число се увеличава с увеличаването на скоростта. Т.е. ако приемем, че със 150к.с. можеш да вдигнеш 220км/ч (по каталог е 215), за да достигнеш 230, вече ти трябват 170к.с., а за 240 - 195к.с. и т. н. Проблема е, че при тези скорости съпротивлението на въздуха вече се увеличава неправопропорционално... Общо взето не ми се спори, но принципно за да докажеш някаква скорост, една и съща отсечка трябва да се мине в двете посоки, и да се вземе средната скорост.
Да обобщя - не казвам, че не си вдигнал 240, но.. явно е имало лек наклон, или попътен вятър.
При тези скорости, всеки 10км+ изискват поне 25-30 коня отгоре, и това число се увеличава с увеличаването на скоростта. Т.е. ако приемем, че със 150к.с. можеш да вдигнеш 220км/ч (по каталог е 215), за да достигнеш 230, вече ти трябват 170к.с., а за 240 - 195к.с. и т. н. Проблема е, че при тези скорости съпротивлението на въздуха вече се увеличава неправопропорционално... Общо взето не ми се спори, но принципно за да докажеш някаква скорост, една и съща отсечка трябва да се мине в двете посоки, и да се вземе средната скорост.
Да обобщя - не казвам, че не си вдигнал 240, но.. явно е имало лек наклон, или попътен вятър.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колега напълно съм съгласен с теб но по книжка наистина го дават 215км/ч макс. но сток АБФ си прави 230км/ч (както и всички модели правят с по 10-15км/ч повече от заводските данни) по напълно равен път,е след 220км/ч си е голямо чакане но ги вдига (поне моят ги вдигаше когато беше сток) но както казах с чип+сп. филтър+махнат катализатор 240км/ч си ги прави по километраж а колко е наистна скоростта един господ знаеACCELERATOR написа:Реално тази скорост можеш да я стигнеш само по наклон надолу, или попътен вятър![]()
При тези скорости, всеки 10км+ изискват поне 25-30 коня отгоре, и това число се увеличава с увеличаването на скоростта. Т.е. ако приемем, че със 150к.с. можеш да вдигнеш 220км/ч (по каталог е 215), за да достигнеш 230, вече ти трябват 170к.с., а за 240 - 195к.с. и т. н. Проблема е, че при тези скорости съпротивлението на въздуха вече се увеличава неправопропорционално... Общо взето не ми се спори, но принципно за да докажеш някаква скорост, една и съща отсечка трябва да се мине в двете посоки, и да се вземе средната скорост.![]()
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е ние с печките какво да правим:) Аз имам едно клипче до 190км/ч но тия дни ще прескачам до морето и ако понапомпам малко гумите може на следващото да кача с още 20км да отсрамим дизела
http://www.youtube.com/watch?v=4Jc0uQb4pW8
- martinGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Здеавейте колеги
! Нямах интернет до сега и едва издържах да изчета мненията за да се защитя
. преснимах си километражите и понежи си вадих стрелките, взих от приятел GPS-а- на всички километри ми дава отклонение с 5км повече. Няма грешка, дори един приятел с БМВ 320 беше с мен и каза че няма шанс
. Беше на магистралата след Ст. Загора с 4 човека. И аз се учудих на Голфето, понеже до скоро едвам вдигах 215-217. Но отстраних едни проблеми, смених и скоростите и я изпробвах. 5-та мисля че ми е от G-60, понеже оригиналната беше много дълга и беше много куц с нея
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.vbox7.com/play:208a2f09
ей тука на това филмче се вижда разликата м/у аналогов и цифров километраж. Не знам цифровия на какъв принцип бачка, но се вижда, че когато аналоговия показва около 280, цифровия показва 261км/ч и т.н., т.е. при 250км/ч дава грешка 20км/ч
А при голф би трябвало грешката да е още по-голяма, все пак това е М3
Много ми е странно това, че двата километража работят независимо един от друг
ей тука на това филмче се вижда разликата м/у аналогов и цифров километраж. Не знам цифровия на какъв принцип бачка, но се вижда, че когато аналоговия показва около 280, цифровия показва 261км/ч и т.н., т.е. при 250км/ч дава грешка 20км/ч
А при голф би трябвало грешката да е още по-голяма, все пак това е М3
Много ми е странно това, че двата километража работят независимо един от друг
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Tishku написа:какво значение има дали има отклонение или не???
абе няма голямо значение, ама се дразна някой като каже, че всъщност се движат не с 230-240 а на задна едва ли не
То си се вижда пътя и движението на останалите, с каква скорост стават изпреварванията и т.н. ама какво да си хабя думите напразно
За какво се дразниш,както ти показваш какво си видял,така и аз казвам какво ми показва километража на Сонатата.До 60 км е точен и после почва с 1 км да дава отклонение.Определено има тръпка макар ,че до 235 км стигна аварийната писта след Девня.
наздраве- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде и аз да се наредя на хранилката
Днес си подобрих личния рекорд Сливен-София - 1:52 минути. Знам, че километража ми много лъже (поне 50-60км/ч) но пък чесовника ми е верен
Тук на мястото където се е напъвал колегата MartinGti се напънах и аз, но неможа повече от 220+малко отгоре (кофти аеродинамика
)
http://vwclub-bg.org/~musura/video/sled%20chirpan.avi
А тук е изкачването към тунела посока Пловдив-София:
http://vwclub-bg.org/~musura/video/predi%20tunela.avi
Нарочно снимах един бус, който се движеще с около 100 в "профил" за да се види, аджеба с каква скорост се разминваме
защото ако по километраж се движа с 200, според някой колеги това е малко повече от 140 км/ч
А и малко трудно ще направя 148 км/ч средна скорост (190 км магистрала и 90 км нормален междуградски път, на който карам със 120-140км/ч по километраж или 80-90 реални), ако на магистрала не направя средна скорост около 180-190 реални
Днес си подобрих личния рекорд Сливен-София - 1:52 минути. Знам, че километража ми много лъже (поне 50-60км/ч) но пък чесовника ми е верен
Тук на мястото където се е напъвал колегата MartinGti се напънах и аз, но неможа повече от 220+малко отгоре (кофти аеродинамика
http://vwclub-bg.org/~musura/video/sled%20chirpan.avi
А тук е изкачването към тунела посока Пловдив-София:
http://vwclub-bg.org/~musura/video/predi%20tunela.avi
Нарочно снимах един бус, който се движеще с около 100 в "профил" за да се види, аджеба с каква скорост се разминваме
А и малко трудно ще направя 148 км/ч средна скорост (190 км магистрала и 90 км нормален междуградски път, на който карам със 120-140км/ч по километраж или 80-90 реални), ако на магистрала не направя средна скорост около 180-190 реални
Върни се в “ОФФ-Топик - други”