:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот Pinto_mm » Сря 16 ное 2011 8:58

Явно още няма пълни наблюдения. Мислех да вземам такива, но се колебая още. Карам вече 4 години с Osram H4 Cool Blue. Вярно карам малко, но всеки ден и то на пуснати фарове. Още не ми е горяла крушка, макар че и тях ги дават с намален живот спрямо обикновените. Единствения недостатък е, че при мокър асфалт видимостта намалява.

curious
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AFN 1998

Мнениеот curious » Сря 16 ное 2011 9:29

Любопитно ми е със запазени Хели Пасата как ще свети :D[/quote]

Сложих чисто нови фарове hella /стоковия модел/ на b5. H4+h7 night breaker+. Преди това бях с фарове Sonar с лупи и китайски ксенон и h1 на дългите. Разликата е умопомрачителна особено на дългите в полза на hella. Просто понякога ставаме смешни с тези китайчета и огромното ни желание да се самозаблудим колко сполучлива инвестиция сме направили в китайската икономика и колко хубаво ни свети ксенона с който почти нищо не веждаме! А сега имам и фарове за мъгла :D

Последна промяна от curious на Сря 16 ное 2011 10:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 16 ное 2011 9:42

СЛОЖИХ ЧИСТО НОВИ ФАРОВЕ HELLA /СТОКОВИЯ МОДЕЛ/ НА B5. H4+H7 NIGHT BREAKER+. ПРЕДИ ТОВА БЯХ С ФАРОВЕ SONAR С ЛУПИ И КИТАЙСКИ КСЕНОН И H1 НА ДЪЛГИТЕ. РАЗЛИКАТА Е УМОПОМРАЧИТЕЛНА ОСОБЕНО НА ДЪЛГИТЕ В ПОЛЗА НА HELLA. ПРОСТО ПОНЯКОГА СТАВАМЕ СМЕШНИ С ТЕЗИ КИТАЙЧЕТА И ОГРОМНОТО НИ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ САМОЗАБЛУДИМ КОЛКО СПОЛУЧЛИВА ИНВЕСТИЦИЯ СМЕ НАПРАВИЛИ В КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА И КОЛКО ХУБАВО НИ СВЕТИ КСЕНОНА С КОЙТО ПОЧТИ НИЩО НЕ ВЕЖДАМЕ! А СЕГА ИМАМ И ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА :D

Ми колега то и би-ксенон на Сонара е умопомрачаваш !!!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 16 ное 2011 12:33

Коста.Тодоров написа:Колеги ето и снимки от мене :

H7 - Philips Extreme Vision + 100% - Цена 31.50 лв./бройката

http://kostatodorov.snimka.bg/auto-raci ... 3.25609595

H7 - Philips Premium + 30% - Цена 13.40лв./бройката

http://kostatodorov.snimka.bg/auto-raci ... 3.25609599

Заедно: Premium ( ляв ) , Extra Vision ( десен )

http://kostatodorov.snimka.bg/auto-raci ... 3.25609601

И следват снимки които не знам защо така слабо се вижда , че светят . Вдействителност видимоста е по-добра от това което се вижда.

Къси :
http://kostatodorov.snimka.bg/auto-raci ... 3.25609603

Дълги :
http://kostatodorov.snimka.bg/auto-raci ... 3.25609604

Колата е Opel Astra G . Надявам се да сам помогнал в избора на някой :) !

Колега, случайно разглеждах сайта на Филипс за избор на лампи според модела кола и видях,че Н1 Н4 и Н7 има 6 ВИДА лампи.http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/car_which_lamp_to_buy.php?main=gb_en_consumer_lighting&parent=89083467512&id=in_en_car_lighting&lang=en
Обърнете внимание на NightGuide DoubleLife-това е нещо много интересно-свети 3 оттенъка(цвята)+50% повече светлина, освен това е с 50% удължен живот.-събуди любопитството в мен.Дали се внасят тук и какви пари са.http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/1_car_lighting/products_for_car/2_nightguide.php?main=in_en_consumer_lighting&parent=89083467512&id=in_en_car_lighting&lang=en
п.п Ние знаеме,че BlueVision са добри,но всъщност са най-зле,с намален живот освен това.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 16 ное 2011 13:44

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 10:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 18 ное 2011 1:43

Осрам изскочи с нова Ламба mhihi : Osram Cool Blue Hyper White 5000К -
Изображение
Ако някой има инфо за БГ да думва че съм мераклия.

Мнения ?!

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 18 ное 2011 6:13

Онзи ден ходих до един магазин да си купя нормални крушки за габаритите 5 вата и махнах сините и видях едни лампи Bosma 100/90W и ми светнаха очите, обаче момчето каза че са 24 волта :Mr Green Fun Разгледах крушките на Осрам и се спрях на Osram Night Breaker + и момчето ми каза, че той ги е пробвал сичките и най-силни били Osram Cool Blue, след което аз се втрещих :shock Вие какво ще кажете по въпроса колеги :bowdown

nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmikov » Пет 18 ное 2011 16:45

Обърнете внимание на [color=#800080]NightGuide DoubleLife

Аз съм с Пасат 2000г. и на къси и дълги и халогени ( халогените са ми във фара на дългите с Н4 крушка) съм с такива крушки - личното ми впечатление е, че са супер. Нямах възможност да пробвам различни крушки, но от тези за продължително нощтно каране съм доволен.
Ако не забравя довечера ще снимам.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 18 ное 2011 17:16

nmikov написа:Обърнете внимание на [color=#800080]NightGuide DoubleLife

Аз съм с Пасат 2000г. и на къси и дълги и халогени ( халогените са ми във фара на дългите с Н4 крушка) съм с такива крушки - личното ми впечатление е, че са супер. Нямах възможност да пробвам различни крушки, но от тези за продължително нощтно каране съм доволен.
Ако не забравя довечера ще снимам.

Със същата кола и със същита фарове съм. :banana
На късите съм с ксенон,на дългите/мъгла с обикновена Н4 и засега няма да сменям,но тези ми станаха интересни просто.
На тъмно и на живо може да се правят изводи,но и снимките ще са ми интересни.
п.п.Колко си ги плащал NightGuide DoubleLife ?

nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmikov » Пет 18 ное 2011 19:35

Н4 - 68лв. комплекта
Н7 - 45лв. комплекта

Преди на късите и аз бях с ксенон, но постоянно ми присвяткваха и махнах ксенона.
За снимките ще ги отложа малко да сложа на полото на жената блувижън и тогава да снимам.

От ляво е пасата с night guide
от дясно е полото с blue vision

Последна промяна от nmikov на Съб 19 ное 2011 3:44, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 18 ное 2011 20:34

няма такава / според заглавието/ Това е отживелица.
От ссбствен опит с идеален рефлектор без ръжда, потъмняване - осветяването с биксенон Н4/4300 и халогенна " златна "ктрушка са 2 несравними величцини. Измервах напрежението в/у халогенната крушка - ням пад - 0,1В / мислех да слагам релета, но се отказах. Биксенона има ламаринен полукожух върху самата лампа.
Фаровете са проверени за реглаж и никой не присвятка.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 18 ное 2011 20:45

valiosport написа:Онзи ден ходих до един магазин да си купя нормални крушки за габаритите 5 вата и махнах сините и видях едни лампи Bosma 100/90W и ми светнаха очите, обаче момчето каза че са 24 волта :Mr Green Fun Разгледах крушките на Осрам и се спрях на Osram Night Breaker + и момчето ми каза, че той ги е пробвал сичките и най-силни били Osram Cool Blue, след което аз се втрещих :shock Вие какво ще кажете по въпроса колеги :bowdown

Ми аз първо бях с НБ и сега съм с куул блу-не е вярно че са най-силни.Обикновена крушка светеща с по-бяла светлина поради стъклото.
Колкото до осрам 5000к-не са нови на пазара, а просто са непопулярни в България.Някъде бях чел, че са пълна излагация на пътя-просто стъклото е по-синьо.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 18 ное 2011 21:43

hitman0013 написа:
valiosport написа:Онзи ден ходих до един магазин да си купя нормални крушки за габаритите 5 вата и махнах сините и видях едни лампи Bosma 100/90W и ми светнаха очите, обаче момчето каза че са 24 волта :Mr Green Fun Разгледах крушките на Осрам и се спрях на Osram Night Breaker + и момчето ми каза, че той ги е пробвал сичките и най-силни били Osram Cool Blue, след което аз се втрещих :shock Вие какво ще кажете по въпроса колеги :bowdown

Ми аз първо бях с НБ и сега съм с куул блу-не е вярно че са най-силни.Обикновена крушка светеща с по-бяла светлина поради стъклото.
Колкото до осрам 5000к-не са нови на пазара, а просто са непопулярни в България.Някъде бях чел, че са пълна излагация на пътя-просто стъклото е по-синьо.

по - добра светлина и издръжливост няма от Osram Cool Blue карах с такива 3г и бях уникално доволен.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 18 ное 2011 22:29

Е те ги дават, че са с наполовина живот, вие ги изкарвате повече от обикновена крушка.
Нито са със светлина 30+,50+,90/100%+

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 18 ное 2011 22:46

hitman0013 написа:Е те ги дават, че са с наполовина живот, вие ги изкарвате повече от обикновена крушка.
Нито са със светлина 30+,50+,90/100%+

Ами едни от най са ... нас се приближават до 4300 фабрика ксенон. Което е супер добре. Колкото по бяло толкова по трудно в мокро. Карай с бяла ламба в дъжд или мъгла егаси кефа... къде съм !?!?! :026:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”