термостат
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: термостат
Хубаво е, че след като си долял парното работи по-добре, но все пак ти препоръчвам близките дни да проверяваш нивото за всеки случай. За разликата между маркучите - така трябва да е, добре е, че перката се включва и най-вероятно колега проблема е в отчитането на таблото...
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
нормално л е още да иска да се долива антифриз 
- nokiangage
- Контакти:
Може и да иска колега, зависи колко е била изгубена... Най-добре си я проверявай за всеки случай, защото на мен ми отне малко повече от един път достигане на оптимална работна температура за да се обезвъздуши напълно. Изкарах я извънградско и изкара де 'що е имало въздух по системата. Пиши след ден-два как е положението 

-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ок, ще я наблюдавам знам че трудно се объздушават голф и пасат с долни термостати , незнам така съм слушал
колко събира по принцип цялата охладителна система ?
- nokiangage
- Контакти:
Би трябвало да събира 6,5 литра - но като се източи количеството, което може, защото винаги остава една част, би трябвало да долеееш 4 и нещо, 5 литра макс. Ако греша нека колегите ме поправят.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Наблюдаваи я да, нивото на охладителна течност,можеш да пробваш и сас смяна от колега на температурен датчик
примерно 
примерно 
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
къде с намира този датчик по точно 
automan написа:къде с намира този датчик по точно
Колега, преди да смениш температурният датчи, провери дали таблото не ти прави проблем. Ако можеш да намериш някой датчик (който работи правилно) и да пробваш с него как ще показва! Ако и с него показва грешно, проблема ти е в таблото! Но според мен и да смениш датчика пак ще показва същото (При мен е така все още) Дадох 60 лева за датчик и си мислех че ще се оправи, но уви пак си показва грешно!
Но ако имаш проблем не само с показването на температурата, а ми с паленето, сутрин или ти мени оборотите, значи сменяй смело, и гледай да вземеш нещо марково, шот Китайчета, колко искаш! Късмет.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
genov1 написа: Мисля да забода един термометър в разширителното казанче и да запаля колата и да гледам каква е разликата между това на таблото и на термометъра, кога включва перка и т.н. естествено това ще го правя преди да заври антифриза. Ти споменаваш да електричести термометър, къде точно мислиш да мериш с него.
А ти казваш че на 70 по таблото включва перка а си стигал до 100, тогава няма ли да прегрее
И аз ще меря с термометъра в казанчето, но не знам кога точно. Тия 100 градуса ги стигах преди да направи мизерията и да започне да държи само 70 (тогава съм следил перката и таблото ... това стана лятото от Сл. Бряг към Варна - почти стигнах 100-така, спрях и отворих капака - перката си върти, маркучите са нормално "понапънати" от налягането и съм 99% убеден, че и тогава не е показвало правилно температурата). Що се отнася до мисълта ти за завиране на антифриза, не трябва да ти завира течността когато автомобила работи на място и имаш изправен двигател с изправна охладителна система и здрава гарнитура на главата
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
с паленето и оборотите нямам проблем . оборотите са стабилни студена 1000 загрят 800 и не мърда
иначе пак питам къде се намира този датчик 
- pesho_sl
automan написа:с паленето и оборотите нямам проблем . оборотите са стабилни студена 1000 загрят 800 и не мърдаиначе пак питам къде се намира този датчик
Пластмасовия тройник, който е отпред на двигателя и в него влиза маркуча(горния) от радиатора и от него излиза тънкото към разш. казанче, има и други маркучета там. Та отгоре му (на пластмасовот тройниче) има една букса с 4-ри кабелчета. Е това под буксата е самия датчик.
П.П. Ще потърся снимка и ще ти го покажа.
Ето го.

Намира се на мястото на дупката - до тапата. Дано да съм бил полезен.

-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ако извадя буксата и дам на късо кабелите ще мога ли да проверя уреда на таблото дали е вред 
- pesho_sl
automan написа:ако извадя буксата и дам на късо кабелите ще мога ли да проверя уреда на таблото дали е вред
На тоя въпрос не мога да ти отговоря. Аз мерих с мултицет как работи самия датчик и стойностите му бяха както трябва. И като се замисля сега, май имам проблем в таблото
Ще пробвам с друго тия дни и ще пиша какво е станало.-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
еми в крайна сметка ще карам така и ще знам че мери по малко с 25гр
а иначе ако намериш някакво решение ще бъда благодарен да го споделиш
а иначе лесно ли се сменя този проклет датчик да не ни каого отвивам да се счупи пък нещо из тия пластмаси
или пък да протече отам някъде 
а иначе ако намериш някакво решение ще бъда благодарен да го споделиш
а иначе лесно ли се сменя този проклет датчик да не ни каого отвивам да се счупи пък нещо из тия пластмаси
или пък да протече отам някъде - pesho_sl
automan написа:еми в крайна сметка ще карам така и ще знам че мери по малко с 25гра иначе ако намериш някакво решение ще бъда благодарен да го споделиш
или пък да протече отам някъде
Ако ще го сменяш трябва много да се внимава с тая цялата пластмасова джиджавка (тройника), защото ако не е сменян никога се е поизпекла пластмасата и трябва да се внимава да не се счупи. Смянате не е трудна - махаш скобата, която държи датчика и издърпваш самия датчика, но това на студен двигател, че ако я покараш колата стопля и вдига налягането и може да те поизпръска топличкия антифризец, което не е особено приятно
(:
П.П. Взимаш си датчик със същия цвят.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”