Помощ загрява ми колата vw golf 3 1.8 AAM Разрешено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Помощ загрява ми колата vw golf 3 1.8 AAM Разрешено

Мнениеот joker » Пет 18 ное 2011 21:03

nCux0_guCnaHceP написа:Колеги благодаря за помоща оказа се че стрелката на таблото не ми показва правилно.Разбрах след като го закачих на компютър.А и майстора ми каза че се оправя след като се сложи определено съпротивление при датчика на тройника.Пак благодаря на всички колеги за помоща :bowdown

Закачи я на компютър и виж какви стойности подава датчика към компа....ако няма синхрон с датчика на таблото(а при смяна това се случва) ще има разминаване в показанията на стрелката и стойностите отчетени от компютъра....корекцията(позиционирането на стрелката)без да се пипа таблото е със запояване на съпротивление от 5- 8 до 10 ома(май???) на кабела отиващ към таблото!Следи се положението на стрелката и температурата отчитана от компютъра-четец.
друг път да ми вярваш!

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пет 18 ное 2011 23:20

joker написа:... корекцията(позиционирането на стрелката)без да се пипа таблото е със запояване на съпротивление от 5- 8 до 10 ома(май???) на кабела отиващ към таблото ...

Колега, случайно да знаеш цвета на това кабелче при нашите двигателчета с колегата "nCux0_guCnaHceP". Или пък той да сподели на кое кабелче го е барнал :beer
П.П. Предполагам, че отговаря на една от позициите 2 или 4.

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 19 ное 2011 18:05

pesho_sl написа:
joker написа:... корекцията(позиционирането на стрелката)без да се пипа таблото е със запояване на съпротивление от 5- 8 до 10 ома(май???) на кабела отиващ към таблото ...

Колега, случайно да знаеш цвета на това кабелче при нашите двигателчета с колегата "nCux0_guCnaHceP". Или пък той да сподели на кое кабелче го е барнал :beer
П.П. Предполагам, че отговаря на една от позициите 2 или 4.

Кабелите който отиват до таблото ми са 2-ва. Единия е жълто-червен, а другия кафяво-бял. Към кой да вържа съпротивлението :roll:

Някой нещо по въпроса? :(
Прикачени файлове
ESC sensor.JPG

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 20 ное 2011 18:41

След като никой не сподели какъв цвят е кабела :beat_butt2 , аз ще го направя - след малко замервания установих, че е червено-жълтия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”