Поло 6н проблем с палене и обороти

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
siNNermaNN
Автомобил:
Двигател:

Поло 6н проблем с палене и обороти

Мнениеот siNNermaNN » Пет 18 ное 2011 20:00

Здравейте колеги!!! На кратко като паля колата когато е студена пали малко трудно и НИКОГА като е студена не държи обороти... Проблема не е в стъпковия мотор, защото съм го сменял вече а и когато позагрее колата се вижда как работи, като бута оборотите от 800 на 950....
А сутрин когато е много студено, след 3- врътки на ключа ако уцеля момента на запалване и подам газ, се хваля със запалена кола.... ужас е...
Някакви съвети? scare

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Поло 6н проблем с палене и обороти

Мнениеот FivePointeO » Пет 18 ное 2011 21:53

Нормално е на студено леко да играят оборотите сподели какъв е двигателя и дали се кара на газ?

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Пет 18 ное 2011 21:57

При мен пък има проблем с обороти на празен ход. Рязко падат от 900 на 500 maikomila . След подаване на газ се оправя и след 2-3 минути пак падат. Какъв може да е проблема при мен. Колата е Vento 1.8 моно. Мотора е ADZ :?

Потребителски аватар
b.shterev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b.shterev » Съб 19 ное 2011 10:29

Здравейте и от мен. Имам една молба за помощ. Предстои да предоставят на родителите ми едно Поло, доколкото знам е 1.9 дизел - 71к.с. Колата се взима от сестра ми, която я е поддържала само в оторизирани сервизи. Има обаче малък проблем с оборотите. Само и единствено като я остави на празен ход оборотите се вдигат доста. При последното обслужване и смяна на консумативи в сервиза й казали, че нямало проблеми, но ако това продължавало да си мине на диагностика. По време на това посещение в сервиза са правили центровка и са отстранили проблем свързан с перката на радиатора, която на моменти не включвала - вероятно зацапан датчик за включването й. Предполагам затова и не са погледнали внимателно колата, изтъквайки че след този ремонт вероятно оборотите няма повече да се вдигат. Само, че това продължава и сега се чудя дали като се вземе колата да се закара пак на специализиран сервиз, или просто на майстор, който да почисти въпросното стъпково моторче??? От дизели не разбирам и затова моля за съвет.
Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
siNNermaNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siNNermaNN » Чет 24 ное 2011 14:35

FivePointeO написа:Нормално е на студено леко да играят оборотите сподели какъв е двигателя и дали се кара на газ?

Двигателят е 1.0 45 конски сили. Има газова уредба, но аз го карам на бензин. колата като е студена гасне ако пусна газта или пада на 200 оборота. И като и подавам газ с мъка качва до 3 000 оборота...

Потребителски аватар
veyselr
Автомобил: Audi A6
Двигател:

Мнениеот veyselr » Вто 20 дек 2011 20:34

махате въздушния филтър сваляте клапата за въздуха (на 4 винта е излиза целия блок).
Почиствате обилно с бензин и готово.В началото може даже да ви вдигне оборотите на 2000 :) :) :)

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Чет 22 дек 2011 15:54

Най добре е да се иде при някой специалист да я погледне мен ако питате...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”