На колата беше правен ремонт на двг от Ventoman миналата година по това време и от тогава се появи син пушек,тресенето сутрин и клатенето на оборотите, когато е под 3-4 градуса. Миналата зима симптомите бяха леки, но тази зима се засилиха. На Вальо още тогава му казах, че се е появил проблема, но той твърдеше че нямало какво да е станало и бягаше от отговорност.
Сутрин при -2 градуса стойностите на дюзите са приблизително - 1.8, 0.7, -3, 3 впръскваното гориво е около 9мг. Синхронизацията на валовете е около 0.
Ползвана е добавка за почистване, но ефекта е минимален.

131 к.с. AVF тресе и пуши сутрин
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 131 к.с. AVF тресе и пуши сутрин
Проверявал ли си свещите? Малко тъпа възможност но поне е евтино и може да си го провериш сам преди да тръгнеш по филмите. Иначе аз го имах същия проблем(само че на АФН) но започваше при малко по студено и имах 3 изгорели. До мен искаше и повечко въртене, ако това може да е някакъв ориентир.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги щом е правено нещо и веднага се е появила разлика, независимо към добро и или лошо причината е в това което е правено. В случая доста неща са "пипани"... единственото сигурно е, че не е проблема в свещите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vanich написа:На колата беше правен ремонт на двг от Ventoman миналата година по това време и от тогава се появи син пушек,тресенето сутрин и клатенето на оборотите, когато е под 3-4 градуса. Миналата зима симптомите бяха леки, но тази зима се засилиха. На Вальо още тогава му казах, че се е появил проблема, но той твърдеше че нямало какво да е станало и бягаше от отговорност.
Сутрин при -2 градуса стойностите на дюзите са приблизително - 1.8, 0.7, -3, 3 впръскваното гориво е около 9мг. Синхронизацията на валовете е около 0.
Ползвана е добавка за почистване, но ефекта е минимален.
Виждал съм дюзи от стойност -3,21 след смяна на болтове и превилен регулаж да дойдат до стойности 0,38,което ме учуди и направо щях да падна като видях какво се случи само с болтове ,регулаж и О-пръстени. А колега може да си видиш и свещите как са ти не е сложно
Свещите ще ги проверя, но ако бяха изгорели нямаше да пали от четвърт!
Последните две сутрини наблюдавах цвета на пушека и сякаш е сиво-бял, а не син, което може и да променя до някаде нещата.
Във вторник ще ходя на майстор да чуя професионално мнение.
Последните две сутрини наблюдавах цвета на пушека и сякаш е сиво-бял, а не син, което може и да променя до някаде нещата.
Във вторник ще ходя на майстор да чуя професионално мнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А масло гори ли?
Georgi Vutov написа:А масло гори ли?
700-800гр. на 10х.км. което е в рамките на нормалното при условие че се настъпва колата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vanich написа:Georgi Vutov написа:А масло гори ли?
700-800гр. на 10х.км. което е в рамките на нормалното при условие че се настъпва колата
В такъв случай нещата се свеждат до центровка-синхронизация и/или дюзи, като е много вероятно да не са регулирани добре. Явно майстора не си е свършил работата щом промяната е настъпила веднага след ремонта.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Стефко това 9 мг. не и ли много
?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тия 9 мг. са на студен мотор, на топъл трябва да са към 4.6 - 5.2, все пак за помпа-дюза говорим.
А какви са стойностите на дюзите като е загряла колата? Четвърта бяга с много от другите..
Една подгревна свещ беше изгоряла и в сервиза я смениха с друга, която не е нова. Резултатът, е че сутринта нямаше толкова големи отклонения на дюзите но тресенето и бяло - сивия пушек си остава.
Като загрее двг стойнотите на дюзите са около 0.20 - 0.40.
Ще сменя свеща с нова и ще видя дали ще има подобрение.
Като загрее двг стойнотите на дюзите са около 0.20 - 0.40.
Ще сменя свеща с нова и ще видя дали ще има подобрение.
Колега, чакам с нетърпение продължение на темата.Отскоро съм собственик на пасат със същият двигател и със същите симптоми.Оглеждам се за някой майстор който да провери турбото и дюзите, понеже "Порше Изток" малко скъпичко ми излиза, а досега дизел не съм карал и познавам само "бензинови" майстори
Върни се в “Дизелови агрегати”