Въртят ми се в главата едни дяволчета ......конкретно стр.5!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
vasko01
Автомобил:
Двигател:

Re: Въртят ми се в главата едни дяволчета за едни........БМВ-та.

Мнениеот vasko01 » Пет 18 ное 2011 13:57

BG_Golf4e написа:Щом ще е уикендна кола,аз бих си взел ей такова :banana
http://www.mobile.bg/11286366134573138
поне ще се кефя на макс :beer

Определено,ако ще взимам 10 годишен кошник за Събота и Неделя , това ще е колата. BMW са хубави коли но за мен AUDI си е поне една класа отгоре.Преди притежателите на BMW-та да са почнали да ми обясняват колко са велики BMW , държа да кажа , че съм карал флагманите на BMW , AUDI , MERCEDES , чисто нови служебни на яка ръчка без грам пазене и мога да преценя.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 18 ное 2011 14:28

Определено кола за кеф за събота и неделя не се връзва с автомат и куатро...., в тая А8-ца фън няма, става за спокойно пътуване извънградско с 200 км/ч да кажеме...

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 18 ное 2011 14:42

Това AUDI от линка е пример , въпреки че е автомат си върви доста прилично що се отнася до куатрото , може и да не става за въртене на едно място ама зимата без него си е scare. Ако колегата иска кола за гъзария и ще я кара само лятото ,ок.Що се отнася до спокойното каране , тези AUDI-та могат да се карат спокойно с доста над 200.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 18 ное 2011 16:55

Ще ви помоля да не дискутираме Аудита, понеже питанките ми са за БМВ. Ако исках Ауди щях да питам за тях.

Обективно, с изключение на куатрото Аудитата от тези години до 2000г. са доста далече от БМВ-тата като изпълнение.
Пак повтарям, че искам кола за фън, ей така да си разпускам на магисталата с нея събота и неделя.
Ежедневки си имам.
Не ме интересува как ще е при зимни условия.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пет 18 ное 2011 17:01

yoan4o написа:Ще ви помоля да не дискутираме Аудита, понеже питанките ми са за БМВ. Ако исках Ауди щях да питам за тях.

Обективно, с изключение на куатрото Аудитата от тези години до 2000г. са доста далече от БМВ-тата като изпълнение.
Пак повтарям, че искам кола за фън, ей така да си разпускам на магисталата с нея събота и неделя.
Ежедневки си имам.
Не ме интересува как ще е при зимни условия.

Покарай въпросните коли и тогава пак помисли, на приказки е едно като седнеш зад волана е друго mhihi А бюджета за покупка какъв е ?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 18 ное 2011 17:22

10-12k

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 18 ное 2011 17:55

yoan4o написа:

С това няма как да се съглася но както и да е........както каза темата е за BMW и моето мнение че тези дето си ги дал за пример отдавна не са нито фън, нито гъзарски , харчат като лами вътре са тесни като лади и тнт.Ако обаче ти харесват на теб (което е и най-важно) взимай , поддръжката им не е евтина но не е и безумно скъпа, всичко зависи от конкретния екземпляр но по презумпция такива коли не са карани от бабички та сещай се как са карани.Когато карах 735-цата ,не съм и плащал аз ремонтите но не бяха малко , вярно караше се на ръчка но пък беше нова :roll:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 18 ное 2011 20:51

А гъзарска кола какво е?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 18 ное 2011 20:58

Йоански за БМВ-тата не мога да ти помогна, но ще си позволя един съвет, ако нямаш против :oops:
Седи си на гъзо братле и не се занимавай с глупости :!: :idea:

Скоро стана татко и отлично знам какво ти :lol:
Не бързай и не взимай емоционални решения ;)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 18 ное 2011 21:28

За кеф... Макар,че едно ранно RS6 ще ги прави да си барат ушите тия.Ама бюджета дава само S6

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 18 ное 2011 21:38

Тея коли, освен да ти скъсат джоба, друго няма да направят
А, и "фън-а" със скоростите - на пистите за целта, ако обичаш бате, не на магистралите или където и да е по пътната мрежа :idea:

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Пет 18 ное 2011 21:46

yoan4o написа:Пак повтарям, че искам кола за фън, ей така да си разпускам на магисталата с нея събота и неделя.
Ежедневки си имам.

Колега, виждам че си надъхан на тема БМВ, което няма нищо лошо! Преди да си правиш кефа, по магистралите, помисли още колко преди тебе са си правили кефа, и дано имаш късмет само кефа да си правиш по магистралите, шот Преди да си купя моя таралясник Голфа, и аз бях с единия крак в БМВ-то, ма когато дойде ред да хода да го карам в сервиз да сменям консумативите, веднага го върнах! Не казвам че нямаш пари да потдържаш такава кола, просто споделям мнение!
Иначе са много удобни возила, но не забравяй и разхода!
Това което карах беше 320 (Ванус мотора) водят го здрав, за 3-та серия!
Ем когато сложих 20 лева на цена на литър от 1.89 далечната 2009 година, стрелката не трепна mhihi
За частите няма да споменавам!
Воден радиатор (Перката я водят някаква със течност вътре :oops: незнам как се казва, общо 320 лева (Китаиски) Абе общо взето ако попаднеш на нещо читаво, трябва да пускаш тото! Надявам се да си късметлия!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 19 ное 2011 0:04

Ако ще е кола за кеф избора е повече от ясен - 540. Другите 530d и 730d са си магистрални крюзъри и стават само за возене(макар, че 530d също е доволно палава). Аз съм се огледал в 730d защото на практика излиза една много достъпна лимузина, а на мен ми се налага да пътувам на дълги разстояния и ми трябва голям комфортен автомобил с поносима поддръжка, който да побере моите 190cm и 100kg...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 19 ное 2011 0:10

Приятел е фен на БМВ. Имаше 530d 2002г., мисля 193 к.с. Всички екстри. Страхотен автомобил. Маневрен, бърз, комфортен много. Но ... Висок разход. Дебела поддръжка. Доста. При условие, че има възможности, в крайна сметка го продаде. Не че не можеше да го поддържа, но каза, че предпочита да дава тези пари за детето си, вместо да налива в една бездънна яма. И това беше преди вече почти три години. Сега тези автомобили са по-стари, на повече километри и т.н.
Само един пример - смени нещо на автоматичната скоростна кутия, сега ще те излъжа какво беше точно. С връзки, приятели, отстъпки за частта и за труда в сервиза - 2 400 лева. И това се оказа им е често срещан проблем. Обслужването му беше нещо от сорта на 500+ лева. Та такива работи.
Но няма такова удоволствие като 3.0 TDI. Няма автомобил, поне от тези, които аз съм карал, който да ми напълни така душата (при мен беше Ауди А4 3.0 TDI Quattro, но идеята е същата).

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Съб 19 ное 2011 7:57

И аз минах по същия път mhihi За 3 месеца налях няколко хиляди лева в поддръжка и дребни ремонти на моето БМВ 330xdA и го продадах. Тези коли са за хора дето не си правят сметката или не им пука колко пари за какво са похарчили. А аз щото съм стиснат не можах да го преглътна + средния разхода от 9/100 нафта. Свикнал съм на ефтина кола с лека поддръжка и това ме отказа, не колата. Сега да ви кажа честно малко ми липсва, но някой ден пак ще си начеша крастата с някое 335д :twisted:

По темата мисля, че 530д с ръчни скорости (въпреки че на тази кола и ходи автомат) е компромисен вариант. 735i съм карал и няма изобщо фън, даже вървеше по-малко от моето 330xd.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”