Модул центално заключване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valio_9b
Автомобил:
Двигател:

Модул центално заключване

Мнениеот valio_9b » Пет 18 ное 2011 22:24

Здравейте хора искам да попитам нещо видях че на много места е разглеждана темата за модулите -централно заключване, обаче немога да я разбера. Вижте сега имам модул МЕТА М20/7 и незнам каде да го поставя четох че се поставя на шофюрската врата но нито знам каде нито знам как ако може помогнете ми.Благодаря ви предварително

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Модул центално заключване

Мнениеот emo-gar » Съб 19 ное 2011 8:31

Ами обикновено,на Г3(ако случаят е такъв),се търсят 2 проводничета.Намират се най-лесно под кората(страничната)-до левия крак.Цветове,нещо не помня точно,ама сив/сиво-зелен..нещо от сорта,може да се провери.Та на тези жички се подава за 4-7сек. импулс +12в. и се получава дистанционната функция.
Ако имаш ръководство за свързване на модулчето-качи го като снимка,да се види коя жица за какво е при него.
Захранване може да се вземе от ключа за фаровете,а малко по-надолу-откъм колоната,има "роза" с "маса".

Написах горното малко прибързано,после намерих инфо за М20/7(за Г3,щото има и за други модели).Та модулчето се слага в шофьорската врата,ако се вярва на описанието-на мястото на буксата на ключалката,нещо като "преходник" се получава.Неговата букса в ключалката,а освободеният кабел на инсталацията-в стърчащите пинове на модулчето.Нещо такова е.Даже провери,дали пък не е от вътрешната страна(под оня панел,до левия крак),там има конектор за връзка на вратата,може и да е там мястото му-даже е твърде вероятно там да се слага-щом е "кит" за прост и бърз монтаж.
Препоръчвам ти,преди да разкачиш нещо-изключи акумулатора!Иначе понякога се получава "бъгване" на централното и помпичката се побърква от работа.

valio_9b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio_9b » Съб 19 ное 2011 12:16

Благодаря за инфото колега ще пробвам да го сложа на врата . защото си мисля че другите модели се слагат на конзолата долу до левият крак например м20/5 които е за фиат ! А затова дали имам схема да ти кажа нямам защото този модул доиде с колата на баща ми и като слагаше аларма го изкормиха но нз от каде

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 19 ное 2011 14:49

20/7 е точно за Г3,виж зад панела за букса,трябва да е като на модула

valio_9b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio_9b » Съб 19 ное 2011 15:42

ще погледна ,но си мисля друго модула вдига и сваля стъклата дали наистина не е по правилно да бъде вързан към ключалката ,защото като задържа ключа в зависимост отключвам /заключвам стъклата се вдигат и свалят същото се получава и с дистанционното

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 20 ное 2011 9:50

Точно от другата страна на гофретата на вратата,от вътрешната страна на колоната....май там има такава букса.Не се безпокой за "комфорт" функцията,стига импулса да е с достатъчна дължина-ще работи.Виж най-напред там,без да разглабяш вратата,май така е замисълът на устройството.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”