Подгревни свещи на Б5/АВГ
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Подгревни свещи на Б5/АВГ
Нещо е станало със снимката ей сега,снимах една нова и една стара,моите и те бяха Беру и 4те бяха изгорели.Направо се чудя как съм палил на -18 градуса...герой е тоя двигател...
feikot написа:ПС Само не разбрах,стават ли свещи от други модели двг и марки ??? Тоя в моргата ми каза,че от 90 коньовия били същите.
Според Autodata са еднакви при всички ТДИ-та на Пасат с роторна помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Темата за температурния датчик,можеш ли да я намериш,че не можах аз ?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=48091&postdays=0&postorder=asc&highlight=g62&start=15
ето тук има малко снимки,но датчика при теб трябва да е син,а не черен.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Да,открих го,даже се олях с антифриз,добре,че не беше горещ.Ама другата седмица ще го сменям,че до 4 работят и Ауто + и вс други авточасти.Благодаря ви.А за свещите беше важно да се знае,а от други марки коли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
the_tupan написа:feikot написа:ПС Само не разбрах,стават ли свещи от други модели двг и марки ??? Тоя в моргата ми каза,че от 90 коньовия били същите.
Според Autodata са еднакви при всички ТДИ-та на Пасат с роторна помпа.
И от ПД моторите са същите.От моята ПД трите здрави свещи миналата зима заминаха да подгряват нафтата на една Б4-ка 1Z мотор.Едно към едно бяха и по номер и по външен вид.
Колега сори за пръстите,но това е най-сигурният начин за да провериш едни свещи дали са здрави и колко ефективно се загряват. Ако държиш металния корпус -резбата където се завива свещта за главата няма как да се изгориш.За другия път вече ще знаеш и поне една минута никакво пипане

Върни се в “Дизелови агрегати”