какъв антифриз за голф 3 1.6 афт мотор
-
asus86
- Автомобил:
- Двигател:
какъв антифриз за голф 3 1.6 афт мотор
здравейте на всички. имам голф 3 1.6 афт мотор колата беше с червен антифриз но изпускаше от едно съединение и лека по лека изтече и с доливането стана само вода. и сега сам с син антифриз дали ще има някакъв проблем.благодаря предварително 
Re: какъв антифриз за голф 3 1.6 афт мотор
Погледни какво пише на разширителния съд (вероятно Г12 - червен). По принцип синият е по-... агресивен, да кажем, към алуминия, който се използва масово в модерните двигатели като твоя. От друга страна аз съм виждал син антифриз, който "е разработен за модерни ДВГ с вътрешно горене, дори и най-модерните алуминиеви такива", цитирано по спомен.
Един вид - "ей с тоя син нямаш ядове". Дали е трик или не - не знам.
По принцип не е скъпо да си го смениш, за да си по-спокоен. А и ако си доливал чешмяна вода, е най-добре наистина да си го смениш.
Цялата система ли смени или само допълни със син?
Един вид - "ей с тоя син нямаш ядове". Дали е трик или не - не знам.
По принцип не е скъпо да си го смениш, за да си по-спокоен. А и ако си доливал чешмяна вода, е най-добре наистина да си го смениш.
Цялата система ли смени или само допълни със син?
-
asus86
- Автомобил:
- Двигател:
от долния маркуч на радиатора източих всичко и налях 4кл. син антифриз значи на казанчето пише г12 блока неми е алуминиев а май е чугунен
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Трябва да наливаш червен антифриз (G12).Колата ти 97' набор ли е ?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Firestarter написа:Трябва да наливаш червен антифриз (G12).Колата ти 97' набор ли е ?
И задължително промий добре системата, защото синия и червения се пресичат!

-
asus86
- Автомобил:
- Двигател:
ако е карам с този синия какво може да стане 20 лева.дадох за него ако неможе да стане някоя беля за какво даго сменям
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
asus86 написа:ако е карам с този синия какво може да стане 20 лева.дадох за него ако неможе да стане някоя беля за какво даго сменям
Колата ти е била с червен, но си сипал син, защото си видял, че е по-евтин.
А най-евтино излиза като изобщо не се кара колата. 
-
asus86
- Автомобил:
- Двигател:
доста хора ми казаха че и със син антифриз дае карам нищо няма даму стане на двигателя. но исках да видя и ващо мнение в форума сега незнам дали даго сменям или не
все пак благодаря на всички
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
За да ти е мирна главата най-добре,направи една промивка на охладителната система.После наливаш червен антифриз (G12) и си готов.
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колега,не се занимавай да го сменя6 няколко пати.аз сам с афт мотор и 4 години го карах с син антифриз.няма му ни6то.сега6ния син антифриз няма ни6то об6то с едновреме6ния.караи и си свиркаи
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Абе и М10Д да му сложиш, ще върви хайванчето, какво ще прави
Да ви имам логиката. Хората са го написали на казанчето какъв трябва да е. Тоя казал, оня рекъл...
Да ви имам логиката. Хората са го написали на казанчето какъв трябва да е. Тоя казал, оня рекъл...

-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Гледай внимателно и ако го сменяш си сипи червен!Аз лично бих го сменил!Разликата е е именно в това,че червения си е (OAT)organic acid technology!Тоест с технология на органична киселина!Разликата е,че синия може да прецака алуминия по мотора а ако пък е много менте,може да разяде и блока!Това е факт,даже има и теми и снимки в шкода форума какво става с този бг син антифриз!И аз съм карал коли с него,но много стари и с чугунени блокове дето са вековище и проблеми не съм имал!Но не препоръчвам да караш с него голфа!Ако смесиш червен и само мъничко син антифриз става течност с цвят на БОЗА!Така,че преди смяната-хубава промивка,ама действително хубава!Аз я правих на напълно загрял мотор с вряла вода от чешмата и се получи!
-
asus86
- Автомобил:
- Двигател:
за сега сиго оставям с синия и следващата смяна някои път ще му сложа г12 ако още е умен голфа кяколко майстора днеска ми казаха че няма никакъв проблем дае със син само да неги смесвам двата
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ок,слушай си ''майсторите''.Явно не държиш на колата,тежко му на този дето я купи след теб...
Пък можеш и да чукнеш на линка отдолу да попрочетеш...
http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?p=149233&sid=5e9b562f11a181e7af9d6f6f975df28a
Пък можеш и да чукнеш на линка отдолу да попрочетеш...http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewtopic.php?p=149233&sid=5e9b562f11a181e7af9d6f6f975df28a
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Имам голф с АЕК мотор,днес сменях антифириза,източих стария и смених стария и захабен разширителен съд с нов,двигателя събра 4 литра и половина червен антифриз,общо казанче+антифриз=65лв.
П.П:И на мен доста хора се опитваха да ме накарат да повярвам че синия и червения антифриз се различават само по цвета,но са далеч от истината.Незнам какъв точно е червения антифириз но щом са написали хората че трябва да е с такъв явно има нещо!!!
П.П:И на мен доста хора се опитваха да ме накарат да повярвам че синия и червения антифриз се различават само по цвета,но са далеч от истината.Незнам какъв точно е червения антифириз но щом са написали хората че трябва да е с такъв явно има нещо!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”