vw sharan 1.9 tdi afn трудно пали при голям престой
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw sharan 1.9 tdi afn трудно пали при голям престой
Здравейте колеги проблема е следния колата не я карах 7-8 дена и като реших да я запаля не запали от първия път пробвах пак и чак от четвъртия път запали сякаш не и достига нафта.След като запали нямам никакъв проблем с паленето.От какво може да е?помагайте колеги.И да добавя преди това не съм имал този проблем дори когато колата е седяла и по дълго време без да се пали.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: vw sharan 1.9 tdi afn трудно пали при голям престой
Не сподели дали е въртял бавно стартера ...дали се е опитвала да пропушва от зад и дали е бяло или черно но аз ти препоръчвам да следиш за въздух в горивната система.Ако нафтата се връща в резервоара то за тези дни които не си я карал е има време да се изцеди цялата до резервоара 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стартера върти отлично и акумулатора е нов но докато запали изкарва светъл пушек от ауспуха.Но след като запали всичко си е нормално върви перфектно не губи мощност двигателя работи равномерно.
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
Същата работа е и при мен.
Аз обаче си знам, че паля на 2 четки, имам 2 заминали, не знам дали може да е от това.
Миналата зима сменях свещи и акумулатор, но разлика има съвсем малко.
Центровката е ок.
Карам без добавка.
Ще следя и аз темата за евентуално решение.
Аз обаче си знам, че паля на 2 четки, имам 2 заминали, не знам дали може да е от това.
Миналата зима сменях свещи и акумулатор, но разлика има съвсем малко.
Центровката е ок.
Карам без добавка.
Ще следя и аз темата за евентуално решение.

-
- Двигател: AKL 98
На моето поло 1.9д проверих всичко по ел.системата и там няма проблеми. Следователно остава закъснение на помпата, което тези дни ще проверя и него. Виж дали и при теб от там дали не идва мизерията. Лятото не го усещах, но сега като подам леко газ, докато върти стартера и веднага пали. Без газ чак от 3я път.
И аз не карам от понеделник до петък, поради липса на парко място в центъра. Лятото колата в събота пали от раз. Сега положението е горепосоченото.
И аз не карам от понеделник до петък, поради липса на парко място в центъра. Лятото колата в събота пали от раз. Сега положението е горепосоченото.
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AFN
термо клапан на горивен филтър,има скоро обсъждана тема за този клапан
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега къде се намира този термо клапан?
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
duspetobg1 написа:Колега къде се намира този термо клапан?
На самия горивен филтър.
-
Поло 1.9Д АЕФ има ли го този клапан ? Че и моята мн трудно пали, но не е причината по стартер/реле. Ще сменям свещите тези дни, но си бях наумил че не ми е добре и закъснението на помпата. Трябва да видя дали го имам този клапан, да не би пък да е от него и само да пипам и без това деликатния лукас.
-
- Автомобил:
- Двигател:
al3xbg написа:Поло 1.9Д АЕФ има ли го този клапан ? Че и моята мн трудно пали, но не е причината по стартер/реле. Ще сменям свещите тези дни, но си бях наумил че не ми е добре и закъснението на помпата. Трябва да видя дали го имам този клапан, да не би пък да е от него и само да пипам и без това деликатния лукас.
Първо си провери свещите и тогава гледай клапани и тем подобни.Как като беше топло нямаше проблем с 0-пръстените на клапана а като застудя и трябва да греят свещите започваме да търсим решението в него .Провери си колег асвещите и ще се убедиш,че имаш изгорели,а ако евентуално няма тогава може да търсиш откъде и по каква причина връща нафтата в обратно
-
red.devilll написа:al3xbg написа:Поло 1.9Д АЕФ има ли го този клапан ? Че и моята мн трудно пали, но не е причината по стартер/реле. Ще сменям свещите тези дни, но си бях наумил че не ми е добре и закъснението на помпата. Трябва да видя дали го имам този клапан, да не би пък да е от него и само да пипам и без това деликатния лукас.
Първо си провери свещите и тогава гледай клапани и тем подобни.Как като беше топло нямаше проблем с 0-пръстените на клапана а като застудя и трябва да греят свещите започваме да търсим решението в него .Провери си колег асвещите и ще се убедиш,че имаш изгорели,а ако евентуално няма тогава може да търсиш откъде и по каква причина връща нафтата в обратно
Свещите, релето и акуто са проверени. Свещите показвали по 20А всяка, т.е няма занижени стойности при тях. С тях купих колата и незнам кога са сменяни, но щом не показват занижени стойности, няма да ги пипам засега и проблема май отива към аванса на нафтовата помпа ... Мерси все пак. Приемам и други идеи.
Последно избутана от duspetobg1 на Пет 25 ное 2011 18:16.
Върни се в “Дизелови агрегати”