СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)

Мнениеот Pichaga » Чет 17 ное 2011 23:36

Интересна тема, следя я с извратено удоволствие от началото. Бат, ти си пиши, все пак 10% от написаното от теб е вярно
само да не си от еос матрикс :Mr Green Fun
и защо написа юристи в кавички? взе ми съня сега... :? :( :?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 ное 2011 8:52

Pichaga написа:Интересна тема, следя я с извратено удоволствие от началото. Бат, ти си пиши, все пак 10% от написаното от теб е вярно
само да не си от еос матрикс :Mr Green Fun
и защо написа юристи в кавички? взе ми съня сега... :? :( :?

Е той всички простонародни думи и изрази слага в кавички ,така ги учат в "Итън Колидж",приравнил ви е mhihi Бат Стани ,признай си ,и така е ясно ,че си от варненските мутри :stll think:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 18 ное 2011 13:19

Може и да се повтаря някъде, но...
Та така бат_цани като сте толкова големи "спазвачи на закона" от тия "фирми". Обяснете ми защо тогава лице което е живяло временно на моя адрес преди 10 години, ако не знаете регистрация става с адресна карта в ОДП ... има задължения за нещо си. Но това лице не притежава собствен имот на моя адрес и по никакъв друг начин не е обвързано с моето семейство. И по тоя начин така тормозите баба ми, дето му е подписала естествено тая адресна карта преди време, на това същото задължено лице, дето явно сте много слаби, за да го издирите по законен начин. Съответно и тя е влезла в някакви регистри като длъжник приближен до това лице, без да има абсолютно никакви задължения, само по адреса на това задължено лице. И сега остава да видя някой бай сульо "законодател" работещ много за "общото" благо на народа да събира задължения, като вас, да ми лепи бележка на вратата. А познайте какво ще му се случи и къде ще се озове тая бележка после. Законно или не!? И кой спазва закона в тоя случай? Та тормозите и трети лица дето нямат нищо общо с това... :seeex :обичам ви :dummy: Тия ваще измислени бирнически фирмички дето събират измислени задължения от измислени длъжници няма да виреят много време тук в района ми се струва. facepalm И това не е грешка. А е редовна практика за фирми като вашата доколкото разбирам... Щото има много такива случаи. :rocketwhore
Та кой прав, кой крив, не сте вие хората дето ще раздавате правосъдие наляво и надясно. Щото тука хората не се страхуват от вас, както явно е в другите части на държавата, което е наистина жалко. Това не е заплаха ако излезнете сега с тоя номер, че уж било заплаха. Просто никой не се притеснява от вас ако се мислите за "много властни" и видиш ли как ще притеснявате хората туко така без никакво основание за било и небило. :lol:
И тия квалификации адрешковци и незнам си какви не ви отиват. Щото уж се имате за много образован като говорите на "вие", а май не сте. И на мене ми се случи да забравя да си платя няколко месеца. Просто защото не позлвам услугата-телефон, това андрешковщина ли е? Или съм поредния терикат според вас дето си е взел телефон с договор и не си плаща сметките? Не са една и две сметки, за да се помни всичко. И не всички падат под общия ви знаменател "длъжници". Та ваще ли фирми ще преподават морал и закони по тоя смешен начин описан по горе, като тормозите възрастни хора със задълженията на трети лица? Дето даже не им помним имената вече, а вие ни питате за тях все едно сме женени от 10 години? :?: Жалка и смешна работа. Какви са тия измислени регистри каква е тая жалка смехория... Направо да ви се чуди човек. И вече се отвратих и от баниките даже, дето работят с такива като вас. facepalm :063:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 18 ное 2011 18:06

Една случка по темата - оказва се, че може хем мобилния оператор и събирача на дългове да е прав, хем и пострадалия гражданин:

В началото на миналата година в сектор „Икономическа полиция” на столичното Осмо РУП много граждани сигнализирали, че на домашния си адрес са получили писма от две фирми за несъбираеми вземания.

Задълженията били натрупани от неплатени сметки към един от мобилните оператори. Потърпевшите заявявали, че не са сключвали договори за мобилни или фиксирани услуги с този оператор. В хода на разследването полицаите установили, че почти всички договори са сключени в офис на магазин в столичния ж.к. „Дружба”. Те провели разпити и снели образци от подписа и почерка на служителите на офиса. Констатирали, че там са изготвяни неистинските договори за мобилни услуги.

Междувременно се установило, че служителите ползвали откраднати или загубени документи за самоличност, както и данни от стари договори. Като източник на данни ползвали и търговския регистър в интернет, тъй като в повечето случаи измамените имали регистрирани фирми. Собственоръчно изписвали имената на гражданите в графа „за клиента” и полагали подписи вместо тях. Управителят на офиса поставил условие на служителите, че ако всеки месец не сключат 180 договора, ще бъдат лишени от паричните бонуси на договор. Съществувал и допълнителен материален стимул – към повечето тарифни планове към новосключените договори имало възможност промоционално да се вземат скъпи мобилни телефони на лизинг, с които се облагодетелствали работещите в офиса.
Установена била и схемата на действие на групата - при сключването на фалшивите договори се посочвал адрес за получаване на фактурата, различен от адреса на жертвите.

След като не постъпвали плащания, автоматично се начислявала неустойка по договорите. Фирмата, с която имал договор мобилният оператор, уведомявала измамените на домашния им адрес за неплатени сметки. Тогава те разбирали, че са били задължени - в много от случаите с по четири договора за мобилни и два за фиксирани услуги.

Установени са членовете на групата - управителят на магазина Х.Х. /27 г./ и продавач-консултантите М.Г. /25 г./ и Г.Н. /34 г./. Срещу тях и други служители на фирмата вече са повдигнати обвинения по чл. 310 във връзка с чл. 309, ал.1 от НК. Материалите по случаите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Членовете на престъпната група били привлечени като обвиняеми, а техният лидер - задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата.

За периода от разкриването на схемата със злоупотребата с личните данни на гражданите до момента в Осмо РУП са приключили или са в ход 10 досъдебни производства, а по повече от 50 предстои повдигане на обвинения. Междувременно продължават да постъпват нови сигнали от граждани от страната, които тепърва ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура след приключване на предварителната проверка по тях.

http://www.novini.bg/news/33770-%D1%80% ... D0%B8.html

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 ное 2011 18:42

Това е положението. Мобилните оператори не правят нищо, за да предотвратят измамите, защото знаят, че бат цани и сг груп се оправят с подобни казуси. Ясно е, че също така и не спазват изискването на закона да уведомят длъжника, защото явно дори не са се поинтересували на кой адрес се намира този длъжник.

И точно както тези продавачи на телефонни услуги, така и Бат цани и Сг ГРУП пък не ги интересува законно или не. Те си гонят бонуса и си имат статистика да попълват. Както могат - така.

Но както за едните, така и за другите ще дойде момент, когато ще си платят за действията си!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 18 ное 2011 23:55

maxpayne написа:...

Според мен от цитираното от теб идва да се разбере, че в случая прав е единствено потърпевшия гражданин.
По няколко причини.
На първо място, контролът в съответния мобилен оператор трябва да липсва, за да не се установи, че именно по договори, сключени във въпросния бизнес център, липсват каквито и да е плащания. Да им светне една лампичка, че нещо там не е наред. Или може би е умишлено?
На второ място, колекторите, които придобиват едно вземане, са длъжни да установят последния актуален адрес на "длъжника", и от там нататък да започнат действията по събиране. След като установят несъбираемостта на вземането, което са придобили, да се оправят с мобилния оператор. Но най-вероятно, почти съм сигурен, в договорите за цедиране (прехвърляне) на вземанията, операторът се е застраховал именно срещу такива случаи и не носи отговорност за това. И двете активни страни по цесията (прехвърлянето) според мен са пределно наясно с тези случаи, но разчитат именно на всяването на страх у хората, срещу които предприемат действия колекторите.
Както стана ясно обаче, това няма да продължи дълго.

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Нед 20 ное 2011 0:33

А Добрине, що така ? много на сериозно се вземате !

Ще кажа на момчетата, като ходят до софия зад съдебната палата да хвърлят едно око и на вашия 'офис'
в Базата данни ми излиза 0888237751 или 0888237757 (не се чете добре на тези стари монитори) има задължения към моб. оператор на стойност 342.52 лв.
Ще бъдете ли така лщбезен да си заплатите ? Ще се наложи май да се лепят бележки (да се излагаме пред колегите)

Не знам дали знаете, но от мобилния оператор ни дават и достъп до проведените разговори (разпечатката :banana - има интерсни неща ... а някои даже са забавни - еротичните телефони )

Така и един поп от атонския манастир беше звънял на ерот. телефони , беше после оспорвал ... ама ...
даже беше определил среща на момичето Даниела П. голям смях беше.

Надявам се вие да сте изряден и да е станала грешка, това произлиза от рамантичната ми мечта,че всички хора са изначално добри. Жалко е че бивам опровергаван ежедневно

=

dobrin написа:
maxpayne написа:...

Според мен от цитираното от теб идва да се разбере, че в случая прав е единствено потърпевшия гражданин.
По няколко причини.
На първо място, контролът в съответния мобилен оператор трябва да липсва, за да не се установи, че именно по договори, сключени във въпросния бизнес център, липсват каквито и да е плащания. Да им светне една лампичка, че нещо там не е наред. Или може би е умишлено?
На второ място, колекторите, които придобиват едно вземане, са длъжни да установят последния актуален адрес на "длъжника", и от там нататък да започнат действията по събиране. След като установят несъбираемостта на вземането, което са придобили, да се оправят с мобилния оператор. Но най-вероятно, почти съм сигурен, в договорите за цедиране (прехвърляне) на вземанията, операторът се е застраховал именно срещу такива случаи и не носи отговорност за това. И двете активни страни по цесията (прехвърлянето) според мен са пределно наясно с тези случаи, но разчитат именно на всяването на страх у хората, срещу които предприемат действия колекторите.
Както стана ясно обаче, това няма да продължи дълго.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Нед 20 ное 2011 0:46

:horror: :horror: :horror: maikomila maikomila maikomila

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Нед 20 ное 2011 0:48

А г-н Владимир,
моля да разясните 'Но както за едните, така и за другите ще дойде момент, когато ще си платят за действията си!'

А на господина с шарената количка искам да кажа че за пръв път сега разбирам че тази коли са серийно производство ... мислех си че се плод на някой младеж с неизживяно детство (добронамерено казано)

Между другото ме има на снимка до тази количка на последното изложение в експо центъра, прави ми я едно момче от форума от нашето село май nero му беше никнйема ... (дали пък не беше не тази а по-миналата година , май се обърквам )

Vlad777 написа:Това е положението. Мобилните оператори не правят нищо, за да предотвратят измамите, защото знаят, че бат цани и сг груп се оправят с подобни казуси. Ясно е, че също така и не спазват изискването на закона да уведомят длъжника, защото явно дори не са се поинтересували на кой адрес се намира този длъжник.

И точно както тези продавачи на телефонни услуги, така и Бат цани и Сг ГРУП пък не ги интересува законно или не. Те си гонят бонуса и си имат статистика да попълват. Както могат - така.

Но както за едните, така и за другите ще дойде момент, когато ще си платят за действията си!

А Краско ... ще те рипортвам за спам ... петък мина

kraskko написа::horror: :horror: :horror: maikomila maikomila maikomila

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 20 ное 2011 0:56

Пичага, дай една снимка от тва експо с тая малка шарена количка?
Разкри половината съфорумци, а ти се криеш като мишка :lol: :lol: :lol:
Дай да те видим и теб, предполагам си много готин и натокан :Mr Green Fun

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Нед 20 ное 2011 1:07

А hooligans, радвам се че смени тона си към мен ... няма псувни днес :да:
иначе снимката трябва да я търся ... ама сега в 01 часа ... малко трудно
аз не съм егоцентричен, а за 'готин и натокан ' не употребявам , за мен е важно младите момичета да ми се възхищават (това май не беше скромно)

hooligans написа:Пичага, дай една снимка от тва експо с тая малка шарена количка?
Разкри половината съфорумци, а ти се криеш като мишка :lol: :lol: :lol:
Дай да те видим и теб, предполагам си много готин и натокан :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 20 ное 2011 1:13

:shock :063: :063: :063:
И аз се възхищавам, на наглостта ти maikomila
Не виждам само къде съм те псувал :deal

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 20 ное 2011 1:18

Бирник....на ти, понеже си задклавиатурен трол. Кабелно нищожество, по-точно.
Чакам от теб да публикуваш тук на кой дължа пари.
Успееш ли, с процента можеш да си закупиш свещи в последствие.
Второ: в нета има моя снимка. Линк към нея.
Ще ти подскажа: на нея хуя ми е сниман еректирал.
Трето: понеже съм от шАфьорчетата, не успееш ли с 1 и 2 - искам да ми кацнеш сам, ще ти излезна с винкел и гоУф по Цариградско.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 20 ное 2011 1:23

Цани, започна да ми писва от ехидния ти тон
чудя сe, зашо ли те търпя тебе и темата!
не дължа на никой пари, на мен ми дължат! Не си рови в стария монитор да ми търсиш дългове
това за момчетата, които ще наобиолят "зад съдебната палата", ако още веднъж го чуя, други момчета ще те наобиколят тебе! ЯСНО ЛИ Е!!!!
аман от дребни хора, получили малка възможност да мачкат други смачкани хора
аман от бирници и стотинкаджии
защото мили ми цани ти си стотинкаджия
никой не им цедира на тия плъхове вземанията си
просто никой не си прави труда да прави договори за цесии
те им възлагат да събират дълговете, те НЯМАТ права никакви, някакъв мандат от кредитора да тормозят хората
и после взимат процент от събраното
ако не съберат нищо не взимат
знам ги нещата, защото и аз работя с мутрички като вас, понякога се налага
презирам ви, но ви подхвърлям някой къшей хляб да ядете, бивши уволнени от МВР за корупция и некадърност старшинки

бате цани, следващият пост, който ме ядоса от теб, що доведе до напълно недемократично банване на акаунта ти, което ще доведе до освобождаване на форума от един комплексиран човек

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 20 ное 2011 1:30

Bat_Tsany написа:Не знам дали знаете, но от мобилния оператор ни дават и достъп до проведените разговори (разпечатката :banana - има интерсни неща ... а някои даже са забавни - еротичните телефони )

Кой те излъга, че това е законно? mhihi
Апропо, за малоумието на вашата фирма спокойно може да се съди по името на шефката ви - Султанка Цампарова. Подозирам сериозни психични отклонения у родителите и, за да я "дарят" с това име, а както знаем те се предават по наследство.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”