Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт на парно - Пасат B3 + снимки

Мнениеот JC » Нед 20 ное 2011 2:46

Golf_Diesel_ написа:Искам да попитам тънкото маркуче, което излиза от радиаторчето на парното за какво служи и къде отива :?: На снимката съм го отбелязал със червена стрелка.Със синя стрелка съм отбелязал маркучето от вътрешната страна, което в моя случай аз не го вкарах така както е на снимката.Не го вкарах понеже не бях сигурен че е за там и на самия преходник, който свързва двете маркучета от вътрешната страна нямаше дупка.Така както съм оставил вътрешното маркуче ще имам ли проблем :?:

Изображение

Това е вакуум, който движи клапата за циркулация на въздуха в купето или да влиза отвън...
Само че на в4 като се затвори горната клапа, мисля че се отваря една отдолу в краката на пасажера, от къдто смуче въздух.
Ако не бъркам нещо.
На в3 с вкл на първа скорост този вакуум отваряше клапата, която е отгоре под чистачките.На нулево положение стоеше затворена.
На в4 има положение за циркулация на възд. в купето, но май движи две клапи, затваря тази под филтъра и отваря една в долната част на кутията!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 20 ное 2011 14:39

Аха, мерси за отговора.Поразпитах за тръбичката и други ми казаха че е за клапата за купето, но не съм я закачал.Ще карам без нея, и без това не я ползвам.

Sawyer01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sawyer01 » Пет 02 дек 2011 20:11

Здравейте от къде купувате този дунапрен ? може ли дунапрена да се замести с изолация от ламииран паркет

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 02 дек 2011 23:39

Аз го купувам от магазин където продават камини, печки и части за парно.

sniper79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sniper79 » Пон 09 яну 2012 16:08

Разгледах всичките коментари.Темата е добре направена.Да попитам пак за всеки случай.Как се процедира с климатика и възглавниците.Изтеглянето на фреона го разбрах.Значи ли това ,че се разкачват и някакви тръби.За възглавниците достатъчно ли е да се откачи акумулатора,или се махат и те самите.

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Пон 09 яну 2012 20:35

И аз да попитам, на Голф3 с климатик и аербег, може ли да се обслужат само клапите без да се сваля таблото. Ще има ли възможност да се стигне до тях за да се почистят и облепят с фолио без да се разглобява толкова много.

Mitko_Kaikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mitko_Kaikov » Вто 24 яну 2012 16:27

Здравейте,колеги, искам да попитам, тъй като съм нов във сайта - парното ми на пасат 2 комби е много слабо, в смисъл духа много марно. казаха ми, че е от радиаторчето. прочистих го - получи се, но все още няма парно, подобри се малко но не е както трябва. някой дали е имал моя проблем и може ли да ми помогне, благодаря предварително... :roll:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 24 яну 2012 17:36

Ако ти хвърчи дунапрен от духалките-тази тема ще ти потрябва.

Mitko_Kaikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mitko_Kaikov » Сря 25 яну 2012 18:08

Колеги искам да попитям дали има разлика в радиаторчето ако колата е с климатроник и дали като свалям таблото избщо брама ли климатроника нещо или просто сащата разправия е

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 25 яну 2012 21:47

За да не източваш фреона трябва да разглобиш кутията на средата и да извадиш само частта с радиаторчето. Разваля се от тия щипки дето се вадят с отверка, откъм щита на двигателя има има 2 щипки които се вадят с тънка и дълга отверка и се прежалват, защото после няма шанс да се сложат, но не са фатални. Радиаторчето за парното е същото.

Mitko_Kaikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mitko_Kaikov » Сря 25 яну 2012 21:54

А как да сваля и клапите защото и те сигорно вече нямат дунапрен и трябва да се подмени или попражи с нещо друго просто си свалям както по другите на4ини или пак тръбички нещо трябва да барам и свалям да точа фреони и глупости ?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 25 яну 2012 22:08

К.Одаджийски написа:За да не източваш фреона трябва да разглобиш кутията на средата и да извадиш само частта с радиаторчето. Разваля се от тия щипки дето се вадят с отверка, откъм щита на двигателя има има 2 щипки които се вадят с тънка и дълга отверка и се прежалват, защото после няма шанс да се сложат, но не са фатални. Радиаторчето за парното е същото.

Добре, а няма ли да изпуска оттам после, въпреки, че кутията се връзва с болтове към щита :roll:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 26 яну 2012 12:23

Няма как да изпуска, все пак кутията се затваря там от още 2 щипки от страната на скоростния лост и по една щипка отгоре и отдолу.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 26 яну 2012 15:43

К.Одаджийски написа:Няма как да изпуска, все пак кутията се затваря там от още 2 щипки от страната на скоростния лост и по една щипка отгоре и отдолу.

Кофтие че не може да се изчисти радиатора на климатика като хората, не знам има ли опция клипатикаджиите да съберат фреона и след ремонта да го напълнят..нека вземат някой лев естествено, но няма да е като да го пълним изцяло ?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 26 яну 2012 17:47

Мисля че има такива някакви машинарии. Поне съм останал с впечатление че Стефан zfa159 май има така машина

Върни се в “Направи си сам!”