Работене на 3 цилиндара! За триене!
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Работене на 3 цилиндара! За триене!
Здравейте колеги!Имам един проблем който не-мога да разреша и надявам се някой от вас да помогне,за което благодаря предварително! Значи колата работи на 3 цилиндара, а в един от тях няма реакция(4-ти). Искра има силна,но реакция от към двигателя няма и колата само боботи.Оборотите също са променливи от време на време.Пробвал съм с други свещи,кабели,дори днес смених и дестрибуторна капачка и реакция няма и няма.Ако някой може да помогне с съвет ще съм задължен! Колата е VW GOLF III 1.4mi ABD 1992г
Последна промяна от kentavara на Съб 21 апр 2012 17:34, променено общо 1 път.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Работене на 3 цилиндара!
Клапани може би.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
При мен така не работеше първи цилиндър на петцилиндров мотор,уж имаше искра...Смених кабелите и си заработи... Нови кабели ли сложи??? Ако са клапани малко кофти...
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Ми от друг голф (работещ) пробвах кабели,но неиска и неиска.Правими впечетление,че в бобината се вижда направо как свети вътре напрово.Ще пробвам да сменя и нея и да видим какъв ще е проблема,а що се отнася до клапанте двигателя излиза преди няколко месеца от основен ремонт.Основен основен без бутала само,сичко друго е ново.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Пробвай някоя комшийска, макар че предполагам си си виждал проблема през цялото време 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Първо си прегледай смукателните тръби, на мен не ми работеше един цилиндър и се оказа, че е излязло маркучето за вакуума на изпарителя и цилиндъра е смучел твърде много въздух.
Други варианти са кабели, дистрибутурна капачка, и малка компресия. Ако не става с други кабели, бобина и капачка остава да няма компресия, така, че измери и нея (може и с палец, ако нямаш достъп до манометър). Това, че скоро си правил ремонт увеличава вероятността да няма компресия - може да сте объркали нещо или да сте сложили някакво менте.
Други варианти са кабели, дистрибутурна капачка, и малка компресия. Ако не става с други кабели, бобина и капачка остава да няма компресия, така, че измери и нея (може и с палец, ако нямаш достъп до манометър). Това, че скоро си правил ремонт увеличава вероятността да няма компресия - може да сте объркали нещо или да сте сложили някакво менте.
огледаи маркуча на сервото,той взема ваком от 4ти цилинар.ако е скъсано няма даработи 4ти цилиндър
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”