Колеги лесно ли се свалят дюзите на ааз мотора тъй като искам да ги занеса за проверка в бъкърена фаабрика а мой приятел ми каза че много трудно се свалят и при ааз мотора било опасно защото се пукала главата някой път тъй като е алуминиева ??? има ли нещо вярно защото малко си ме е страх да не прееба цялата глава заради тях.
второ от голф 2 1.6 дизел по добри ли са дюзите ..чувам че много хора са ги сменили или от мотор сб(нямам представа на какво го слагат ) и колата вървяла по-добре с тях ?

Сваляне на дюзи ААЗ
Re: Сваляне на дюзи ААЗ
ако нямаш инструменти не се хващай,може да се спука главата наистина на 3 ти цилиндър.и после като се стягат се сменят подложките и се стягат на 90нютон метра дюзите с добре почистени легла и резби.
- policaqqq
- Автомобил:
- Двигател:
ivo1_r написа:ако нямаш инструменти не се хващай,може да се спука главата наистина на 3 ти цилиндър.и после като се стягат се сменят подложките и се стягат на 90нютон метра дюзите с добре почистени легла и резби.
За развиването му трябва само дълбок 27. Но за пукането на главата.... Много го изстрадах - 100 кинта за едно леко наваряване и няма да кажа колко още за останалите консумативи. По добре на "майстор" в тази област. от колко после да има "що не отидох...."

-
- Автомобил:
- Двигател:
дюзи се свалят на студен мотор.. оставяш колата поне 12-13ч да не е палена и тогава развиваш дюзите..иначе наистина пука главата.. а относно дали майстор или ти ще си ги свалиш е се тая когато главата е решила,че ще се пука няма спиране ако ще и Поп да си викнал.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи оставям я вечер викам приятел да помага и още един да се моли на всевишния
-
- Автомобил:
- Двигател:
точно така и развивате без да му мислите..но развивате да не вземете да стягате и да ме псувате после мен че съм ви дал този акъл 

Върни се в “Дизелови агрегати”