купих нов акумулатор при студено време не пали РЕШЕН
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
купих нов акумулатор при студено време не пали РЕШЕН
Колеги колата е голф 3 1.6 АЕЕ мотор.Проблема ми е следния,но понеже не видях подобна тема като моя проблем ще пиша тук.Та купих си акумулатор няма и месец и снощи понежи колата ми седи навън на паркинг когато съм на работа качвам се въртя но уви колата започна така тромаво да върти все едно няма ток в акумулатора,завъртях втори път и запали това ми го правеше и миналата година като се застуди,погледнах акумулатора окото което индикира акумулатора свети в зелено,което ме навежда мисълта че има ток,ако някой може да ми помогне МОЛЯ ВИ ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ТОЗИ ПРОБЛЕМ
Последна промяна от SIMETO1 на Нед 27 ное 2011 12:30, променено общо 1 път.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: купих нов акумулатор при студено време не пали голф 3
SIMETO1 написа:Колеги колата е голф 3 1.6 АЕЕ мотор.Проблема ми е следния,но понеже не видях подобна тема ....
Е , стига де
viewtopic.php?f=1&t=107807&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
viewtopic.php?f=6&t=292829&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
viewtopic.php?f=6&t=232231&hilit=%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80&start=75
И още много други . Писаното е много , трябва доста да се чете , но пък всичко да се изпише наново , специално за теб ...
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Може и просто стартера да върти слабо 

Може да имаш окисление на кабел, износени втулки на стартер, лоша маса на двигателя , акумоматор които не е за тази кола от към стартов ток, не зарежда достатъчно и тн.
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Аз имах същия проблем и при мен се оказа отечка.Колата върти но не пали.Оказа се, че има ток да върти но за искрата на свещите идва слаб
Отечката ти трябва да е максимум 0.05А
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
При мен се оказа от маслото.До скоро бях с 15/40 а след като сложих 5/40 върти доста по леко
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
martom написа:При мен се оказа от маслото.До скоро бях с 15/40 а след като сложих 5/40 върти доста по леко
За да е от масло - трябва да е стояла на -25 поне 2 седмици, и колегата да е взел 33 ампера акумулатор, че да го тормози - и аз съм за стартера. Това да смениш вискозитет на масло, заради акумулатор е доста глупаво според мен - освен ако колата ти не е на 50-100 000км де.

Колега какъв акомулатор си взел?Ако е български вдигай го на трупчета и го ползвай лятото.Две години имах главоболия с един чисто нов Монбат.Лятото нямах проблеми ,но паднат ли температурите под 6-7 градуса всяка сутрин дебнех с кабели в ръка някой комшия да ми подаде ток.Този месец си взех Гигават по лиценз на Бош.Засега нямам проблеми.Всяка сутрин колата си пали като пич.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
chi4i написа:Ако е български вдигай го на трупчета и го ползвай лятото.Две години имах главоболия с един чисто нов Монбат.Лятото нямах проблеми ,но паднат ли температурите под 6-7 градуса всяка сутрин дебнех с кабели в ръка някой комшия да ми подаде ток.
Колега, попаднал си на кофти бройка. Имал съм няколко български и зимата си палят дизели на -15гр. без да се замислят. Ти колко български си имал, че обобщаваш толкова лесно?
А колегата, пуснал темата, може да е сложил новия акумулатор, който обаче не е бил добре зареден и оттам да идва проблема.
Колата преди 5 години я взех с Монбат но за дизел ,а тя е бензин .Две години нямах проблеми с него докато не умря (аз му помогнах ,признавам си)Та затова реших да взема от същата марка но с помалък капацитет но съобразен с моя двигател.И тогава почнаха проблемите.Сега когато реших да купя акомулатор след доста консултации и по магазини и с приятели всички казват че българските акомулатори не струват.Дано да греша.Но факт че с вносния нямам грижи за сега.Между другото мерил съм електролита на Монбата ,и показанията бяха че е за лятна употреба каквото и да означава това.Но нали за това е форума.Всеки да сподели своя опит и евентуално да помогне.Това съм преживял това споделям.
- SIMETO1
Акумулатора е Exide Premium 55 ампера. и пак ви казвам окото което е за следене на акумулатора свети в зелен цвят,което значи че трябва да е добре и е със силен стартов ток
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
SIMETO1 написа:Акумулатора е Exide Premium 55 ампера. и пак ви казвам окото което е за следене на акумулатора свети в зелен цвят,което значи че трябва да е добре и е със силен стартов ток
Стартов ток 55А имат акумулаторчетата за моторетки. Вероятно капацитета му е 55Ah.
Сигурно си разгледал и другите теми - първо го зареди, провери за утечки, провери стартера как са му втулките. А може и самия акумулатор да е дефектен - нали затова е гаранцията.
Провериха ли ти колата дали зарежда добре? Колко често я караш? Да не караш само на къси разстояния и да палиш по 10 пъти на ден?
- SIMETO1
ktamen написа:SIMETO1 написа:Акумулатора е Exide Premium 55 ампера. и пак ви казвам окото което е за следене на акумулатора свети в зелен цвят,което значи че трябва да е добре и е със силен стартов ток
Стартов ток 55А имат акумулаторчетата за моторетки. Вероятно капацитета му е 55Ah.
Сигурно си разгледал и другите теми - първо го зареди, провери за утечки, провери стартера как са му втулките. А може и самия акумулатор да е дефектен - нали затова е гаранцията.
Провериха ли ти колата дали зарежда добре? Колко често я караш? Да не караш само на къси разстояния и да палиш по 10 пъти на ден?
Да имах предвид 55Аh когато го купих ми премериха и уреда ми показа 13,8 - 13,9 с включени фарове и парно,но все ми се струва че стартера ми прави въртели
- SIMETO1
Колеги проблема е решен оказа е утечка от сд-то на колата.ПОЗДРАВИ на всички който ми помогнаха 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”