Проблем с имобилайзера на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с имобилайзера на Голф 4

Мнениеот Aprilia » Пон 21 ное 2011 0:39

Vladko написа:И той грам не е бил в час с нещата. :D наистина нещата не са супер сложни,но се искат познания и апаратура и не на последно място-практика.На всеки който твърди че може да обучи за 10мин ключ нека заповяда да му докажа противното :wink: Това е основният проблем на българина иска да е спец. по всичко(иммобилайзери,всякакви ремонти по колата и т.н. скоро ще почнат сами хляб да си правят :D ).Аз съм на мнение че всеки трябва да прави това в което е добър и с което изкарва парите си,а за останалите неща да си плати на спец.(подчертавам спец.) а не такива самозванни майстори които не могат да направят 5 дена елементарна кола и искат за услугата 4пъти повече отколкото струва,а накрая дори не са свършили работа.Това е и една от причините хората да не търсят такива услуги а да се опитват да си решават сами проблемите с подръчни материали и знания от интернет.

За съжаление обаче много малко са хората като теб, които са специалисти и са готови да помогнат на човек без да му смъкнат всички кожи от гърба, повечето са като описаните по-горе чули попрочели нещо в интернет мислещи се за майстори и като отиде някой по-малко информиран го гледат като вълк агне и го одират жив :wink:
а за 10-тте минути визирах специално голф4 с иммо 2-ро и 3-то поколение, помогнал съм (напълно безкористно разбира се ) на няколко човека и обикновенно ми е отнемало толкова време, казах го съвсем образно, не съм искал да се доказвам или показвам :)
Не оставйте с грешно впечатление, и аз мразя този тип мислене, на всичко можещите и всичко знаещите и предпочитам да си платя когато незнам, пък дори и да знам когато не ми е работа, не пипам. Но когато отидеш при някой който очевидно знае и може по-малко и от теб, викам неволята и почвам сам да се мъча :shock

rudoni написа:ужким си в Торино , а си тук в София !? е това е българския гений!

В Тутракан живея по принцип, Торино го пиша само за престиж и да се фала пред момите :wink:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 21 ное 2011 8:39

Колко му е за 1,5 мин да я няма колата с това!
shemata1900 написа:Оня първия дето ми ръчка колата дет искаше 180 кинти ми вика джамбазите влизали с 2 лаптопа в колата, и за 1 - 1,5 мин мах разбивали кода,после 1 трошач и колата я няма.Какви 10 мин кави работи спорите :D

http://www.ioffer.com/i/obd2-immo-deact ... -214681008
За 30 сек премахва имото!
За обучаване на ключ верно може да отидат 10 мин. , но ако си решил да я крадеш както е написал колегата...
Най-веротно не са го излъгали! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 21 ное 2011 10:57

deversant написа:Колко му е за 1,5 мин да я няма колата с това!
shemata1900 написа:Оня първия дето ми ръчка колата дет искаше 180 кинти ми вика джамбазите влизали с 2 лаптопа в колата, и за 1 - 1,5 мин мах разбивали кода,после 1 трошач и колата я няма.Какви 10 мин кави работи спорите :D

http://www.ioffer.com/i/obd2-immo-deact ... -214681008
За 30 сек премахва имото!
За обучаване на ключ верно може да отидат 10 мин. , но ако си решил да я крадеш както е написал колегата...
Най-веротно не са го излъгали! :Mr Green Fun

Сега остава да кажеш някой дали предлага тази услуга в БГ с това уредче че и аз искам да махна имобилайзера,така и така я застраховам само за кражба за какво ми е да прави номера 3-4 пъти в месеца ! Че последната информация която имах е че е трудно и скъпо !

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 21 ное 2011 13:55

Като гледам,много е трудно (за нас българите),за тях китайците бих казал никак даже!
Скъпо е,да естествено нали беше трудно -> значи трябва и да е много,ама много скъпо!
Като гледам,машинката действа само на по старите г4...

рибар
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот рибар » Пон 21 ное 2011 20:48

Sashko_Trg написа:Мале къв филм си вкарах и аз :) имам само 1 ключ, ако се пре**б* какво ще правя не знам тук някъв гашник ми иска 120 лева за ключ с имобилайзер, обаче съм притеснен дали ще го направи както трябва.

И аз имам само 1 ключ и сега съм решил да изкарам чипа от ключа и да го залепя на кората на волана от вътрешната страна и да нямам проблеми вече с този проклет имобилаизер и да не се притеснявам че ще изгубя ключа защото ако някои е решил да краде колата едва ли ще го спре имобилаизера

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 21 ное 2011 21:38

Ами да ти кажа фабричният,от минута и половина-две... най-много да ги забави с 30-40 сек. mhihi
Имаше едно клипче вав vbox7,много беше интересно... :mrgreen:

рибар
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот рибар » Пон 21 ное 2011 23:16

Наи интересното е че колата ми се прецака имено в тутракан и след като обиколих всичките сервизи които се броят на пръстите на едната ръка никои не беше чувал нито за изключване на имобилаизер нито за направата на нов ключ а и като разпитах и всички познати там които никак не са малко никои не знаеше човек от тутракан които може да ми помогне добре че тук има наистина специалисти които ми помогнаха да се оправя сам

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 22 ное 2011 10:08

рибар написа:Наи интересното е че колата ми се прецака имено в тутракан и след като обиколих всичките сервизи които се броят на пръстите на едната ръка никои не беше чувал нито за изключване на имобилаизер нито за направата на нов ключ а и като разпитах и всички познати там които никак не са малко никои не знаеше човек от тутракан които може да ми помогне добре че тук има наистина специалисти които ми помогнаха да се оправя сам

Колега,Русе е на 60км от Тутракан и има много ключари който могат да ти свършат работа!
Като имаш път,може да си направиш...както и в Силистра,просто няма начин да няма поне 1 който да ви събира паричките и да ви пише ключовете! :Mr Green Fun Мисля,че в такова време никой не бяга от парички доши на краката му! :да:

рибар
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот рибар » Сря 23 ное 2011 20:26

deversant написа:
рибар написа:Наи интересното е че колата ми се прецака имено в тутракан и след като обиколих всичките сервизи които се броят на пръстите на едната ръка никои не беше чувал нито за изключване на имобилаизер нито за направата на нов ключ а и като разпитах и всички познати там които никак не са малко никои не знаеше човек от тутракан които може да ми помогне добре че тук има наистина специалисти които ми помогнаха да се оправя сам

Колега,Русе е на 60км от Тутракан и има много ключари който могат да ти свършат работа!
Като имаш път,може да си направиш...както и в Силистра,просто няма начин да няма поне 1 който да ви събира паричките и да ви пише ключовете! :Mr Green Fun Мисля,че в такова време никой не бяга от парички доши на краката му! :да:

Знам че има но трябваше или да ме теглят или да е кача на платформа и затова исках да я оправя в Тутракан преди имах форд мондео 4х4 96 година и редовно посещавах сервизите в Русе защото в силистра няма един сервиз в които да ти направят качествена диагностика а за Тутракан да не говорим

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 24 ное 2011 0:19

Да чукна на дърво до сега имобилайзера не ми е правил проблеми, ама да не викам дявола да видим до кога :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”