Кой акумулатор е по-добър за дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой акумулатор е по-добър за дизел

Мнениеот gancho » Нед 13 ное 2011 20:57

tdi fen написа:
stivenj написа:Колеги,,нормално ли е на две седмици да дозареждам акумулатора сега в тези студове,на 2 години е ,но лошото е че го карам на къси разстояния,3-4 км.и като добавим няколко пъти сприране тръгване ,фарове парно,след 15 дни върти ,но не така ,от раз да пали.Та питам да не взема да го скапя,или да го дозареждам на месец веднъж.Зарядното ми е електронно и го държа 14-15 часа 74ач.720 стартов ток.
аз минавам около 200 км седмично и пак го дозареждам всеки месец

Колеги,взимате един мултицет,слагате го на 20 DCV,палите дв.,пускате къси светлини,вентилатор на парното,нагревател на задно стъкло и музиката и мерите на клемите.Трябва да покаже 13,8-14,4В.При вас показва по-малко,сигурен съм mhihi ,затова дозареждате аку-то. :012:
Оправяте си алтернатора и връзките по кабелите и забравяте за зарядното :beer

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Вто 22 ное 2011 3:53

И аз съм фен на бош. На баща ми колата 5-та година кара с бош силвър, като се има на предвид че с този акумулатор я купихме. Зареждаме го по веднъж в годината. Когато взимахме колата собственика твърдеше че тоя акумулатор ще изкара още 9 години и като, че ли му вярвам... :bowdown

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Вто 22 ное 2011 9:41

alopoo написа:И аз съм фен на бош. На баща ми колата 5-та година кара с бош силвър, като се има на предвид че с този акумулатор я купихме. Зареждаме го по веднъж в годината. Когато взимахме колата собственика твърдеше че тоя акумулатор ще изкара още 9 години и като, че ли му вярвам... :bowdown

Мен ме изкара 6 години,ама не го зареждах,можеби затова взе да губи стартов ток,и трябваше да го сменя с Варта,но пък на супер цена.... :beer

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 25 ное 2011 9:02

И аз съм с бош, и съм доволен, вече трета зима си пали от раз колата, когато го купувах си спомням, че четох че по-добре е да се взима от тези сухите, нобслужваемите, които са с гел вътре, защото първо са по-нова технология и второ са по-надеждни.Затова, който мисли да купува аз му препоръчвам да вземе сух акумулатор, аз взех такъв и мисля, че на съм сгрешил.

blanco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blanco » Съб 30 юни 2012 15:23

Вчера си купих чисто нов акумулатор EXIDE 72А за 143 лева с 3 години гаранция:)))дано да изкара дълго време:)

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 30 юни 2012 16:38

И аз да напиша нещо... Зимата свалих оригиналния акумулатор на Сигнума от 2004-а година и го подменихме с Бош Силвър,понеже вече на 8 годишния акумулатор му беше трудно да върти 3000 кубика V6 дизел на студено време... Онзи ден намерих акумулатора както го бях оставил до оградата,потънал в пръст и не пипан и незареждан вече почти 8 месеца.Понеже едно от камиончетата пак дизел,2.5 мисля,нямаше акумулатор го метнах на него,БЕЗ да го зареждам,напомням,това е вече 9 годишен акумулатор незареждан 8 месеца!Запали веднага,акумулатора си върти супер отново,гаранция,че ще изкара това лято.На всичкото отгоре,гледам окото му днес пак свети зелено! :shock Нещата дето се вграждат оригинално нямат аналог!

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 02 юли 2012 9:19

Така е, оригиналните акумулатори са чук. Но смениш ли го веднъж, влизаш във филма :Mr Green Fun . Това е нормално, и моя зимата палеше много трудно, даже бях се засилил да вземам нов, но сега лятото няма никакви грижи, но за зимата няма да може ..

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 02 юли 2012 18:52

6 години с ACDelco но ще го сменям скоро че сложих туба и малко му идва в повече и пак ще сложа ACDelco

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Вто 04 дек 2012 22:04

Значи и моето време за смяна на акумулатора дойде.Моя е БАННЕР на него пише 11/2004 71 анпера за стартов ток не знам колко е.Колата е в България от 2006 и най - вероятно от тогава е с този акумулатор.Аз я имам от миналата година зимата.Та зимата се налага ходене до Плевен поглеждаме термометъра -28 градуса и започваме да се чудим това чудо ще запали ли забравих да кажа, че колата седеше на улицата та въртим и пали без проблем, но тази година я бях оставил пред един приятел и е време да си ходя към нас поглеждам температурата 3 градуса въртя и запали трудно, а скоро беше доста студеничко и пак пали трудно.Алтернатора е в отлично състояние както и келемите и всичко останало.Та мисля пак да взема БАННЕР какво ще ме посъветвате вие.Благодаря предварително :P :beer колата е Пасат Б5 1.9 АФН

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 04 дек 2012 22:35

Аз на аВдито сложих такъв http://www.kit93.com/akumulatori/akumul ... 5&item=203 бетон е , само,че моя беше 95 Ач.Като върнах стария ми взеха 230 кинта

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 05 дек 2012 0:26

blanco написа:Вчера си купих чисто нов акумулатор EXIDE 72А за 143 лева с 3 години гаранция:)))дано да изкара дълго време:)

Аз си взех преди 2 седмици също EXIDE, но Premium - 77Ah / 760A (около 180лв. с върнат стар), след тежка служба на едно Magneti Marelli. Това Marelli нямаше късмет с предишната ми кола,претърпя пълен колапс и после реанимация, след това неочаквано за мен - 3 години с Пасата. Исках пак същата марка, но не намерих, освен по сайтовете....

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Сря 05 дек 2012 10:08

tdi_20yare написа:Боша за мен са доста стабилни,купих си колата с Бощ-силвър и изкарах 2 зими,а акумулатора е произведен 2006,тоест 5 години бой,сега го дарих на един авер с Лада,и си купих Варта с отстъпка за 157лв 72 или 74А,и колата започна да пали много по бързо като е топла,става дума за АФН....Че с 2 думи намерете някой авер да ви вземе хубав с отстъпка,вместо да давате по 150лв за някви момбати или искра.... :screwy

Колега миналата зима направих точно това което си писал,чак ми стана смешно като ти прочетох мнениетоето защото и аз бях с Бош-силвър който изкара точно 5години и го подарих на авер с Лада,после си купух точно Варта и тично като теб за 157лв с отстъпка,и става дума точно за АФН.... :lol: И аз съветвам хората да си намерят някой познат и вместо да дават луди пари за измислени марки,за същите пари да вземат Варта или Бош....Другото интересно нещо бе,че проверих моята Варта колко струва в едно магазинче за акумулатори и човека като ми каза 240лв щях да се гръмна,скромна му е наценката... :D

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Чет 06 дек 2012 0:04

milmar написа:Аз си взех преди 2 седмици също EXIDE, но Premium - 77Ah / 760A (около 180лв. с върнат стар), след тежка служба на едно Magneti Marelli. Това Marelli нямаше късмет с предишната ми кола,претърпя пълен колапс и после реанимация, след това неочаквано за мен - 3 години с Пасата. Исках пак същата марка, но не намерих, освен по сайтовете....

Magneti Marelli съм виждал в Кауфланд.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Чет 06 дек 2012 8:06

tdi_20yare написа: Публикувано на: 11 Ное 2011 09:27
tdi_20yare написа:Боша за мен са доста стабилни,купих си колата с Бощ-силвър и изкарах 2 зими,а акумулатора е произведен 2006,тоест 5 години бой,сега го дарих на един авер с Лада,и си купих Варта с отстъпка за 157лв 72 или 74А,и колата започна да пали много по бързо като е топла,става дума за АФН....Че с 2 думи намерете някой авер да ви вземе хубав с отстъпка,вместо да давате по 150лв за някви момбати или искра.... :screwy

Колега миналата зима направих точно това което си писал,чак ми стана смешно като ти прочетох мнениетоето защото и аз бях с Бош-силвър който изкара точно 5години и го подарих на авер с Лада,после си купух точно Варта и тично като теб за 157лв с отстъпка,и става дума точно за АФН.... :lol: И аз съветвам хората да си намерят някой познат и вместо да дават луди пари за измислени марки,за същите пари да вземат Варта или Бош....Другото интересно нещо бе,че проверих моята Варта колко струва в едно магазинче за акумулатори и човека като ми каза 240лв щях да се гръмна,скромна му е наценката... :D

А не помисли ли, че пак си писал в темата и виждаш собствените си писанки facepalm :063: :063: :063:

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Чет 06 дек 2012 18:37

А не помисли ли, че пак си писал в темата и виждаш собствените си писанки facepalm :063: :063: :063:[/quote]

mhihi :063:

Върни се в “Дизелови агрегати”