chefito написа:Бездомните кучета нямат място в един цивилизован град. Бързо изтребване. Веднъж завинаги. Точка.
Някой ако ги защитава, го каня пред нашия блок на подобна среща с тях. Много са мили. Хапят само по 5-6 пъти.
forski написа:Интересни са ми и яростните защитници на животните които много парадират но на дали и 1% от тях са взели куче от пътя прибрали са го у тях и са започнали да се грижат за него.
mely написа:Обичам животните но ако някое ...каквото и да е нарани по един или друг начин мен или семейството ми ще умре бавно и мноооого мъчително - пък нека природозащитниците да дойдат да ме хванат за...
Petrolhead написа:chefito написа:
а къде в пловдив видя 5-6 кучета на едно място, само ти си знаеш.
Petrolhead написа:начина за справяне с бездомните животни е сравнително лесен, но за съжаление рядко българина се решава да направи нещо за собственото си добро.
1. не купувайте животни от познати, форуми, приятели, обяви по дърветата и т.н.
животните трябва да се развъждат само от хора, които притежават съответния лиценз за тази дейност, плащат данъци, не експлоатират животните и най-вече могат да гарантират за здравето на животното.
2. като видите бездомно животно в квартала ви, хванете го и го кастрирайте. не струва пари, има програми, които плащат операцията. по този начин драстично ще намалите шанса за увеличаване на броя на бездомните животни. това не е моя работа и има си институции за тази работа, са оправдания, които не водят до нищо.
3. като видите човек, които храни бездомни животни, поговорете с него. повечето от тях с удоволствие биха се отървали от грижата за глутница. не се карайте с хората, опитайте се да ги разберете и да им помогнете. кастрирайте и тези животни.
4. всички домашни любимци, които имат достъп до свободно разхождане, трябва да са кастрирани. това с мъжката солидарнст е пълна глупост.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: S.Stefanov и 35 госта