От AAM 75к.с. към АBS 90к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

От AAM 75к.с. към АBS 90к.с.

Мнениеот alpine » Пон 21 ное 2011 21:33

Търсих но не намерих точния и контен отговор на въпроса какво трябва да сменя на ААМ-то за да стане ABS 90 коня :)

- ECU
- разпределитен вал

... :deal Благодаря :beer

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: От AAM 75к.с. към АBS 90к.с.

Мнениеот pesho_sl » Пон 21 ное 2011 23:29

Бутала, изпускателни колектори ... Като цяло много пари само за някой друг киловат, т.е. много пари за нищо. Аз си мислех да направя това, но се отказах като ми казаха цена от по 140 лв за бутало и 40 лева комплект сегменти на цилиндър. Да не говорим за труд, цена на разпределителен вал, който е препоръчително а е с буква "G". Другите колеги като се намесят, ще допълнят това за което не се сещам.
П.П. Моят извод беше, че в тея кризисни времена, няма много смисъл от това. Да има "йедини и пийни" и здраве, а пък голфи - колкото изкара.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 22 ное 2011 8:37

Основната "механична" разлика,обобщено казано-е в степента на сгъстяване на двата мотора.не съм сигурен дали разликата идва от бутала или глава.Ако се прочетат данни за ход и диаметър на буталата-това би навело към правилна посока на размисъл.Лично бих предпочел цял мотор ABS,хем ще го "пипнеш" качествено преди монтажа.И всичко зависи от състоянието на купето на Голфа...дали си струва занимавката.То в този ред на мисли...защо не и 115 коня...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 22 ное 2011 10:20

Тя колата ще си остане ААМ, но ще е на конете на АБС, няма да е АБС :041:
Алпине, Йоанчо прави прави тези упражнения с новото венто и мисля, че резултата е повече от задоволяващ в силовата скала, естествено му се качи и разхода, но...
Частите които му бяха нужни са от 2каГТИ ПБ - вал, компютър и някаква ролка беше.Обърни се към него, ще ти обясти всичко подробно, па и тук да го напише, може да е полезно на много хора.

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Вто 22 ное 2011 12:46

И аз съм с ААМ, не че не съм доволен, обаче ако има вариант срещу някаква не много голяма сума да си повиша кончетата, бих се възползвал. Така че колега, ако намериш човека или хората които биха могли да направят тази интервенция, пиши, мисля че и доста други колеги биха се заинтересували.

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy1977 » Вто 22 ное 2011 18:03

Основната разлика е в челата на буталата. При АБС двигателя челото е с почти 4 мм. по-плитко от буталото на ААМ. Оттам идва и разликата със степента на сгъстяване. Аз бих взел бутала от АБС и разпределителен вал от 2Е двигател. Другото е същото............... С вала има съществена разлика към 2000 и повече обороти. Правил съм такава манипулация на един от предните ми Пасати.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Вто 22 ное 2011 20:39

Хубава дискусия се е заформила, благодаря Ви колеги смятам, че информацията събрала се в темата ще е полезна за всички !!!
От написаното като инфо, че трябва да се смени колянов вал/разпределителен вал/бутала/биели/ECU и т.н. за мен лично се обезмисля цялата операция и е по-добре да се вземе направо един мотор ABS който ще се намери за 250-300лв. Всички трансплантации си ги правим при нас, така че пари за труд не се дават просто си губим времето mhihi
Тъй като голфа за който се интересувам е автоматик, има климатик и АГУ е хубаво да е с някой друг кон отгоре :lol: Фактор за мен е колата да си остане редовна от към номер на мотор в талона и да може да е с обикновена газова. Може да си наредя АБС в ААМ блока :?

2Е и АDY търпят ли обикновени газови :lol: ? :)

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 22 ное 2011 22:14

аз когато обслужвах моя мотор ААМ,видях че са ми цепнати колекторите много сериозно и реших да си взема други,но като почнах да обикалям моргите се оказа че на АBS са други,по големи отвори от всеки цилиндър до средния на изпускателната система и от както го сложих колата си промени малко вървеже,но все пак смених и гумички на клапани,напасване клапани.

rocky66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky66 » Сря 23 ное 2011 0:31

emo-gar написа:Основната "механична" разлика,обобщено казано-е в степента на сгъстяване на двата мотора.не съм сигурен дали разликата идва от бутала или глава.Ако се прочетат данни за ход и диаметър на буталата-това би навело към правилна посока на размисъл.Лично бих предпочел цял мотор ABS,хем ще го "пипнеш" качествено преди монтажа.И всичко зависи от състоянието на купето на Голфа...дали си струва занимавката.То в този ред на мисли...защо не и 115 коня...
Ето тук: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=124 колегата pesho_sl е посочил линк :deal
Явно е променена компресията, но това съвсем не е достатъчно. Трябва да се сравнят и фазите на газоразпределяне, но нали разбирате, че енергия от въздуха няма как да дойде - трябва и повечко качествено гориво, и по-мощна искра, и различно предварене, и "мозък" - да ги управлява тези процеси, пък и ако съпротивлението в ауспуха се намали, ще е още по-добре ...
А доста интересно е да се прочете повечко за ACC и ADD!

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy1977 » Сря 23 ное 2011 12:38

Защо трябва да си лаладжийстваме напразно и безмислено..........Казах.........бутала, вал, и яко иска колегата може да "забие" и колектори. РС-то е същото, делко и там .....и едно към едно.!!!!
Относно въпроса за обикновена газова на двигател 2Е или ADY...разбира се, че става. Единия от "дзеровете" ми Пасат В3 /1992/ двигател/ 2Е е с обикновена газова инсталация мой си патент /турски изпарител "Волтран", другото каквото си намерих тук-там.
Плочката е преди дебитомера, без кихалка съм, защото се получава, поне според мен едно леко забавяне при подаване на газ. При добро състояние на високоволтовите кабели и свещи, НЕ ТИ трабва "кихалка". Досега "гръмна" само един път поради недобре слагане на металната лула на свещтта на първи цилиндър..... Разхода ми е към 9.000 литра смесено Софийско каране, без да го тормозя с пуснат климатроник. Ако вземеш двигател 2Е провери състоянието на клапите на дебитомера.....

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy1977 » Сря 23 ное 2011 12:42

Снимката на аватара е на Полото на гаджето...1.2 - 12V 47 kW с леки подобрения от страна на силов тунинг :P :P :P

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 23 ное 2011 12:44

По - агресивен вал.
2Е или ПБ, компютър /горивните таблици са различни, за предпочитане е от ADZ/, буталата по желание..... Това е.

Разхода се качва доста, обаче става приятна за каране.

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antracid » Сря 23 ное 2011 12:51

izvinqvam se za ezika ne6to se bagna :) kolega samo butala ot abs i po jelanie val ot 2E testvano e dobre se polu4ava s sravnenie s aam s originalniq si komp mono i taka natatak ne ti trqbvat bieli valove i temp podobni gluposti 4etiri godini stana go karam i nema griji daje i razxoda malko namalq na gaz kato slojix vala ot 2E prosto ti davam info uspex

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пон 05 дек 2011 23:19

Разликата м/у двата агрегата в изпускателната система, само до катализатора ли свършва (изпускателни колектори и мека връзка), понеже ще сменям колектора на 75hp (колата от аватара) и мисля да сложа такъв от 90hp с мека връзка от такъв, понеже моята е по тясна в самия край до изпускателния колектор. Мисля, че само в това е разликата, но да се допитам и до по-вещите. :)

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 06 дек 2011 8:11

Тръбата е на Ф42 при ААM, и на ф50 при ABS. Другото са изпускателните колектори и меката връзка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”