PASSAT B5 1.8T `98 не иска да запали !!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Re: PASSAT B5 1.8T `98 не иска да запали !!!

Мнениеот chocho1208 » Вто 22 ное 2011 21:25

Колега какво стана в крайна сметка,как така първо нямаше ток на помпата а след това се окза,че проблема е от нея.Как се появи напрежението?Казвай,че имам същия проблем няма 12в на буксата. :banghead:

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Чет 24 ное 2011 0:51

:drunk

Последна промяна от chocho1208 на Нед 01 апр 2012 23:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Чет 24 ное 2011 2:00

velinsl написа:
ВидиМС написа:Аз пък винаги паля на газ.

И как става фокуса, че не ми се вярва нещо?

Защо се заяждаш, бе човек? :beat_butt2
По-горе ти го обясниха, прочети го!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 25 ное 2011 9:02

chocho1208 написа:Колега какво стана в крайна сметка,как така първо нямаше ток на помпата а след това се окза,че проблема е от нея.Как се появи напрежението?Казвай,че имам същия проблем няма 12в на буксата. :banghead:

прочети няколко пъти внимателно:
zfa159 написа:Ако колата е с ГИ не всички имат авариен режим за палене направо на газ,което за ГИ си е авариен режим! Така че не всички ГИ могат да се палят направо на газ.
Иначе по темата - виж си предпазителите (с едно уредче си мериш дали са здраво а не визуално).
Незнам как си мерил напрежението на помпата ама...не е толкова лесно.Има реле,което се управлява от ЕКУ на колата и ако двигателя не работи няма напрежение на помпата.
За целта - един човек върти на стартер и един мери отзад на помпата.Ако и тогава няма може да са много неща :
-реле за помпата (вижте дали бобините дават искра - релето е и за техното захранване)
-допълнително монтиран имобилайзер,който да реже тока към помпата (днес го ядох така с един голф 3 цял следобяд....)
-липса на сигнал от ЕКУ до релето за помпата....това ми се е случвало на един Голф 3....думнал му транзистора в ЕКУ-то и няма палене.... :shock
-скапан датчик на Хол - тогава комп-а не чете,че се върти двигателя и няма импулси към него и не пуска захранване до бобините и до помпата.

Мога да ти дам и схема ако ти потрябва...имам някаква от Аутодата ама ми трябва и кода на двигателя,че те са тамън 3 тези 1.8 Т от тази година на производство.
Мери утре пак и успех!

Върни се в “Passat”