Разширяване централния отвор на джанти.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Разширяване централния отвор на джанти.

Мнениеот nappyboy » Вто 22 ное 2011 21:35

Здравейте колеги. Днес си купих едни джанти, но за съжаление се оказа че централния отвор на джантите идва малък и немога да ги сложа. Та въпроса ми е дали един стругар би могъл да ми реши проблема, като разшири отворите на джантите до толкова че да паснат на главините ? И дали всеки стругар би се справил с това начинание или трябва да търся някой специалист ?

П.П. От Сливен съм. Ако някой знае човек на територията на Сливен и околността, способен да извърши тази интервенция нека ми посочи някакви координати. Ще съм ви много благодарен. Мерси предварително!

Поздрави! :да:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Разширяване централния отвор на джанти.

Мнениеот mariovasi » Вто 22 ное 2011 23:23

Всеки който нарича себе си стругар, ще ти ги направи за 20-30 мин.
Нямаш никакви проблеми.
Това го правят за "добър ден".

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 22 ное 2011 23:43

Стига да има месо.....и стига струга да може да хване джантата :).....щото моя примерно по-голяма от 15-ка трудно ще хване и то като махна част от паралелите :)
А операцията е проста

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Сря 23 ное 2011 9:45

Ами джантите са 15ки, да се надяваме че ще може да ги застопори струга... значи утре като не съм на работа ще обиколя из града и ще поразпитам малко. Мерси!

VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

Мнениеот VenkoPAS » Сря 23 ное 2011 10:42

Само да спомена!
Когато тая процедура я правих при мене, всички джанти ги мерих на предния диск. При това всички си влизаха идеално. След това възникна проблем който не очаквах - на задните главини влизаха само със стягане с болтовете (оказа се малко по-голям диаметъра) :| . И после след един сезон как бяха спеклииии :cry: .

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Сря 23 ное 2011 11:48

Аз до колкото съм запознат с колата която карам (VW Vento) диаметъра на главините е 57.1 и би трябвало навсякъде да е такъв, нали ?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 23 ное 2011 11:55

nappyboy написа:Аз до колкото съм запознат с колата която карам (VW Vento) диаметъра на главините е 57.1 и би трябвало навсякъде да е такъв, нали ?

Хем да, хем не колега... При мен джантите хем са с 57,1 от задните главини слизат като по масло, а предните - с "нежно" побутване и блъскане :Mr Green Fun . Може в някои случаи да е от джантите, но моите колкото и да ги въртя ту на предни или на задни - все едно и също - отпред е малко по-широка главината, предполагам с милиметър-два... :gruebel или отзад са изтънели с времето с милиметър-два mhihi

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Чет 24 ное 2011 12:09

колега ще си влезнаткат у дома си просто изчисти ръждата по барабаните и издатината на барабана кадето е лагера :) и при мен беше така самоче с предна джанта та взех една телена четка и изчистих ръждата и заспа направо ;) успех

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 24 ное 2011 16:58

На мен никой стругар не се нави да ми ги направи макар че бях свалил и гумите :banghead:
Ядосах се и с една кръгла пила за метал ги изтърках като преди това много добре оразмерих къде и по колко трябва да се изтърка...... сега даже не са 57мм ами 58мм и няма ядове.

4 джанти престъргани на ръка=на 2 следобеда и думичките с мамата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nappyboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nappyboy » Чет 24 ное 2011 17:41

Дадох джантите тази вечер на стругар... каза, че не било кой знае каква философия... ще ги направи на 57,1... утре след като ги взема и пробвам на колата ще споделя за кво става дума :)

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Чет 24 ное 2011 21:53

mariovasi написа:Всеки който нарича себе си стругар, ще ти ги направи за 20-30 мин.
Нямаш никакви проблеми.
Това го правят за "добър ден".

Много правилно който стругар ти е казал,че не може или не става....значи е.. го в стругара

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 25 ное 2011 9:54

А защо точно стругар ви трябва и защо точно на струг да стане разтъргването. Има една друга машина която се нарича фреза, и там няма значение дали е 13" или 19". Не всички стругове могат да хванат 15" джанта и да не опре в паралелите.

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Пет 25 ное 2011 15:10

grishitu написа:А защо точно стругар ви трябва и защо точно на струг да стане разтъргването. Има една друга машина която се нарича фреза, и там няма значение дали е 13" или 19". Не всички стругове могат да хванат 15" джанта и да не опре в паралелите.

Мммм колега повечето стругове я хващат...специално 15" ;)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 25 ное 2011 15:50

Правил съм и аз тази процедура преди време. Джантите бяха 16-ки и барабар с гумите ги завъртя стругара, само че не на струг, а на фрезата . Както каза колегата. Има обаче нещо друго , че на фреза не е гаранция че отвора ще бъде точно на центъра, има опастност от дебалансиране което при струговане няма как да се получи.При такива случаи се пуска няколко десети в повече за да я подведат болтовете , а и по лесно да излиза джантата. Разбира се всичко зависи от златните ръчички на майстора. :beer

Последна промяна от POLO PAVLETI на Съб 26 ное 2011 22:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пет 25 ное 2011 23:40

grishitu написа:А защо точно стругар ви трябва и защо точно на струг да стане разтъргването. Има една друга машина която се

Ами защото колегата от първия пост пита "дали един стругар би могъл да ми реши проблема..." пък той как с какво би могъл... :dontknow:

Върни се в “Направи си сам!”