Ел стъкла на Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ел стъкла на Б4
Имам изронени зъби на машинката за движение на стъклото на шофьорската врата.Не съм търсил мн задълбочено,но май са дефицитна стока.Знае ли някой дали този зъбен сектор на предната и задната врата е един и същ и дали подлежи на размяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел стъкла на Б4
За да бъда честен трябва да спомена,че ми минаваше подобна идея през главата.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Дефицитна са да
. Ронят се зъбите, умира електрониката, отпорва се ламарината на мястото на захващане на гребена, пластмасата на колелцето. Няма нищо здраво в тези механизми. Викат до тогава са здравите коли
. Механизъм нов 220 лв, електроника 500 лв
. Става и прехвърлянето от ляв на десен и обратно с някой печен железар

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз моите зъбци ги наварих със телоподаващ апарат ( мисля че телта беше за стомана, със електрожен не става да се наварява), после нагрях с горелка наварените места и внимателно с малко чукче ги набих допълнително. След като се охлади, взех малкото шлайфче и оформих вниматело зъбчетата. Накрая нагрях до червено мястото със въпросните зъбци със газовата горелка и директно в ледената вода. За сега 5-6 месеца след ремонта работи:)
Трябва да се обърне внимание при сглобката на зъбния венец да няма луфтове, ако трябва се коригират. Зъбците се износват именно заради появата на луфт между венеца и зъбното колело!!! Оправиш ли луфта, няма да имаш проблем със зъбците.
За мен тази процедура ( за 1-2часа работа) си заслужава опита, а и не ми се налага да ги търся под дърво и камък тези части.
Трябва да се обърне внимание при сглобката на зъбния венец да няма луфтове, ако трябва се коригират. Зъбците се износват именно заради появата на луфт между венеца и зъбното колело!!! Оправиш ли луфта, няма да имаш проблем със зъбците.
За мен тази процедура ( за 1-2часа работа) си заслужава опита, а и не ми се налага да ги търся под дърво и камък тези части.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих го вече.На битака намерих машинката.Оказа се че буксите са различни но редукторите са със еднакво закрепване,та ги размених заедно с моторчето.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Колега, сподели от какво ФВ е механизма, че пасна на Б4-ката и колко пари го взе?
От битака в Ямбол ли?
От битака в Ямбол ли?