Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот stefan4o » Вто 22 ное 2011 22:06

agent_kowalski написа:да де ясно аз от ръчкне съм постигал чудеса говорим колко най-малко може.аз описвам най-подробно какво ми е състоянието на колата и стила на каране за постигането на разхода и това не е на единично зареждане ,а постоянно.голфа с голямо галене харчи 8 и малко,а един сивик или Hrv 1.6 си гори 8 и нещо с доста газене и държане в обороти от които голфа няма да му остане масло...
стефанчо хайде ако искаш остави газта с 1.8 8v си нали?кажи на бензин колко ти харчи там ще е по-реално.иначе някой път ако имам време за глупости ще закача ена камера ,ще сипя 20лв и ще карам докато свършат.и не говоря дали ми стигат парите или не,нито на теб.говорим какво е възможно и какво не.предполагам ако търсиш вървеж и емоции няма да си наливаш парите в джетата и да си мислиш че върви.аз не карам така за да спестя 1лв на ден и да се фукам,просто така карам,правил съм много простотии ,просто вече не ми доставя удоволствие и си карам нормално и разхода си е такъв просто.няма да се очудя ти ако седнеш на моята кола да харчи 12,а аз на твоята като седна да харчи 9,но не мога да се съглася да ми казваш че не може като всеки месец хвърлям по едно тесте касови бележки от газостанцията,а километража ми работи и мога да смятам.

1. Не галя колата си никога, карам я съвсем нормално, без инерции, пестене и т.н. глупости. Често се напъвам на светофара да не би някой да изпревари(в много от случаите успяват :mrgreen: ) :Mr Green Fun
2. Сивиците и хондите изобщо не ми ги давай за пример, дето колкото и да ги газиш все горят 8 бензин, да-да, ама някой друг път (имам приятел, който е голям хонда-фен, вярвам на него тъй като и двете му Хонди са в състояние близко до перфектното, разходът е далеч от 8, да не говорим пък за ръчкане)
3. с 1.6 8В съм, не съм засичал на бензин, нямам и желание. Какво да засичам на кола, дето е предвидена за моно-инжекцион, а аз я карам с карбуратор от 1.3? Каква достоверност ще ми даде това засичане и с какво да го сравня?
4. Нищо не наливам и не мисля, че върви. Ползвам си колата да стигна от А до Б, не обичам скопени автомобили изкуствено, за да "горят малко". Почти съм убеден, че ако седна в твоята кола разходът ми няма да е по-различен, особено пък ако й развия тройника, за да върви прилично на газ...
Не ме карай да пиша романи по това време, имам да уча за изпит :Mr Green Fun

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 22 ное 2011 22:23

Приятелю нали точно това ти казвам,аз не съм казал че коалта ми е ракета или че я газя.Говорим дали може изобщо или не може.И аз ако се зоря по светофарите няма да ми гори 8 това е ясно..просто те питах как караш сега ще кажеш че на всеки втори светофар сменяш на 4000-5000 еми нормално няма да гори малко.Не ме разбирай погрешно че се опитвам да ти казвам как да караш,напротив караш си както тие е приятно и си настроил колата както ти харесва така и тябва.и аз съм направил същото, и обяснявам как акрам и какво ми е по колата в подробности за да видиш защо ми харчи толкова.значи стигаме до извода че караш по-експедитивно от мен и всичко е наред.
относно хондите сега има хонди и хонди,говоря за 1.6витеци.има маса двигатели различни,купета различни,джанти различни глупости различни,доработки различни.аз говоря за сток коли каарал съм толкова ми харчат,сега не съм ги карал с 200 в града и не съм ги юркал безпредметно само за да слушам генерацията.
а за карба и моното значи тия двигатели те са еднакви разликата дали е карб или моно е самата система и колекторите.няма нищо специфично проектирано.също и че карба ти е за 1.3 ,всъщност той е от 1.3 разликата е в жигльорите другото му е същото.иначе щом си пипал тези неща си прав че няма какво да засичаш на бензин.при мен всичко си е както е отзавода.
успех на изпита ти желая, и приемам че сме стигнали до извода че разликата идва от стила ни на каране :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 18:57

нов рекорд последните 400км 8.2 :D

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 23 ное 2011 19:08

agent_kowalski написа:нов рекорд последните 400км 8.2 :D

чакай ся малко ся така че не те разрах?
8.2 за 400км или 8.2 градско?
на кое от 2те да не ти повярвам :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 19:09

е за 100 де :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 23 ное 2011 19:11

agent_kowalski написа:е за 100 де :)

в града? :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 19:28

да изцяло.минимум на 10км след палене на двигателя.1.6 двигател.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 23 ное 2011 19:35

Дизел, или бензин? KERS има ли?
Не е зле да отвориш отвориш сервиз и автошкола, регулираш колите и обучаваш шофьорите за икономично каране.
Само да не те погнат търговците на горива...
Хладилника!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 23 ное 2011 19:48

аз минавам 560км с 46л извънградско и се мисля за голямата работа scare
как го правиш колега? кажи ми къде бъркам ?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 20:05

по-нагоре съм написал как карам.значи единственото,което не знам е как е разхода в малък град.в софия е така.който не ми вярва да си оправя колата и да не блъска газта до пода и това е.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 23 ное 2011 20:22

agent_kowalski написа:,ще сипя 20лв и ще карам докато свършат.

Почти всеки автомобил 1.6/1.8 вероятно би дал 8 градско, вероятно...., ако сложи 20 лева и си кара докато свърши газта, но само вероятно, не съм го пробвал и не го вярвам, но едно нормално пътуване от по 3,4,5 км. колкото се изминават средно на едно пътуване в по малките градове посмъртно не може да се постигне разход 8/100 ГАЗ, дори и лятото, за зимно време няма смисъл изобщо да се коментира.

Разход на газ на Ибиза 1.6 АБУ
извънградско - 8/100, зимата
градско - 12-13/100 с доста къси разстояния, лятото предполагам може да падне до около 10, но не знам скоро сложих АГУто!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 23 ное 2011 21:09

ама аз никога не съм казал че карам на кратки разстояния.софия от единия край до другия е около 23км.работата мие на другия и обикалям поцял ден.колата никога не изстива напълно.никога не съм казвал че колата върви много или каквото и да е.и не само тая кога,на която и кола да се кача стига да е здрава не харчи много..както говорехме с колегата stefan4о въпрос на каране,с него спориме колко хари 1.6,накрая вика че на светофарите се гонил с хората,еми аз не се гоня и следвоателно няма как разхода да ни е еднакъв и така.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 24 ное 2011 19:51

в рено форума пишат за 8 градско на деветнайска 1.8 130 мотора ,после ще ме изкарвате мен луд :D

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 24 ное 2011 20:17

agent_kowalski написа:в рено форума пишат за 8 градско на деветнайска 1.8 130 мотора ,после ще ме изкарвате мен луд :D

Никой не те изкарва луд, ама знаеш ли колко много приятели имам дето колите им се движат от изпаренията, уж,...пък като има кажа закарай ме до еди къде си се почва едно, "ма то сега това, ма онова..."!

Със здраве да си я караш с 8/100 разход, ама не са много хората които биха го повярвали, пък относно "писането" на разни разходи, веднага се сетих за края на един виц:
- Ами, оня ден гледам табела, на която пише "Жени". Влизам, а пък то тоалетна. . .
:beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 24 ное 2011 20:22

Разходът зависи от няколко фактора. Ще изброя според мен кои са най-важните, степенувайки ги по важност:
1. Меракът на собственика - няма нищо по-икономично от това, да ти се иска колата ти да гори 5 на 100.
2. Състоянието на колата/настройката на газовото - на всичките им върви "като на бензин" и им гори пак толкоз
3. Понятията градско/извънградско - много са разтегливи. Давам примери - каране в град в продължение на 15км, колата работи в оптимален режим след изминати да речем 4-5км. Друг пример - каране на разстояния 2-3км - колата работи в неоптимален режим т.е. все е студена. Градско каране стил извънградско шофиране - на 5-та предавка с ниска скорост и т.н. и т.н.
5. Засичането - пълно-пълно (на газ), методът "стрелката ми мръдна едно деление" и други такива.
Ако се сетя ще добавя още и ще редактирам поста си.

Върни се в “Автогазови уредби”