голф3 1.8 ми абс - неприятен шум
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
голф3 1.8 ми абс - неприятен шум
търсих из форума за подобен проблем но не открих нищо.
а проблем а е следния: при даване на контакт или по време на движение се чува мно го дразнещ и неприярен звук наподобяващ бучене и пискане от към задната част на жабката.колата е с климатик , но не работи. мислех да не е от вентилатора на парното , но не е- чува се и при спрян вентилатор. о т къде може да е това чудо. не може да се търпи ако карам по на дълъг път ще ми спука главата - направо се не трае-психически тормоз
колата е голф3 1.8 ми абс. дайте някъкъв съвет!какво да правя?
забелязах че това става при студено време 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: неприятен шум
Клапа за външен/вътрешен въздух ? Друго там не остава, щом казваш и при спрян вентилатор.
Вакуума и е на лесно място отпред, махни го за проба
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Клапа за външен/вътрешен въздух ? Друго там не остава, щом казваш и при спрян вентилатор.
къде се намира този вакум
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
интересно каква е тази клапа за вътрешен/външен въздух при мк3..??? сефте чувам.
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
butsefal написа:интересно каква е тази клапа за вътрешен/външен въздух при мк3..??? сефте чувам.
Под въздушния филтър се намира. В самата кутия. Сефте или не, не помагаш.
По темата: Най-вероятно е клапата. При мен имаше листо, което издаваш зверски звуци. Листото беше влязло докато си сменях филтъра ( бързах, че бях на средата на дълъг път, а се сетих, че трябва да го сменя
Последна промяна от vanko88 на Чет 24 ное 2011 0:17, променено общо 2 пъти.
- butsefal
- Контакти:
това да не би даго има самона моделите с клима?
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Сега се сетих и друго. Колега, провери си под филтъра на купето. Трябва да има странна черна мембрана. При мен я имаше до едно време. После изчезна и колата разви точно такова бучене, което не се търпеше. Причината - тази мембрана, подобна на найлон влезе във вентилатора. С климатик съм и вентилатора не е оригинален и стои ниско долу.
Шумът, които се чуваше беше като за раздела "Аудио". БУквално оглушаващ
Шумът, които се чуваше беше като за раздела "Аудио". БУквално оглушаващ
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Ако климатика е завдоски,тогава клапата е вакуумна и докато не се запали колата няма вакуум и тя не работи,а колегата казва,че се чува и при подаване на контакт.Ако е допълнително монтиран,се използва електрическа клапа,която е с краен изключвател по ток (моторчето върти,докато клапаа опре в края и тогава то се натоварва и изключва).Заради глупавия начин,по който е направено,се претоварва механизъма за движение на клапата и се чупи.Тогава при подаване на контакт тръгва да се движи моторчето постоянно (няма какво да го натовари,за да изключи) и си върти нон стоп,докато не се спре колата или моторчето не се разпадне.Понеже не е мислено да се върти постояно,е малко шумничко и издава такива звуци 
Свали кората при чистачките (дясната част),ако колата има филтър,го махни и виж дали моторчето е там и дали е от него.Ако е от него,просто му изключи/срежи кабелите,то така или иначе вече не си върши работата.
Все пак ако не си свалял вентилатора, свали го и виж да няма някоя мизерия вътре,изпаднала (влизат всякакви чудеса).

Свали кората при чистачките (дясната част),ако колата има филтър,го махни и виж дали моторчето е там и дали е от него.Ако е от него,просто му изключи/срежи кабелите,то така или иначе вече не си върши работата.
Все пак ако не си свалял вентилатора, свали го и виж да няма някоя мизерия вътре,изпаднала (влизат всякакви чудеса).

-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ама звука се чува вътре в купето точно в долната част на жабката корите опитах днес да ги сваля но са спечени и ако ги дръпна по сериозно ще станат на парчета . тези кабелчета за моторчето за клапите на климатика нямат ли някъде изходи ? , з а да мога да ги прекъсна з а проба

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Може да е паднало нещо зад корите аз цял перон извадих хе
, разглобяване маи иска 

-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
звука се чува и когато колата не работи. като дам контакт и почва да писка 

- butsefal
- Контакти:
абе колеги - да не пищи зумера от таблото а колегата само да си въобразява че е от към жабката.... наистина - както е казал колегата по-горе пробвай с бушоните - така с гатанки няма да се постигне нищо...
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
ми ако е зумера , нали той е само замаслото,лампата за маслото не свети не мига, а даже и колата не работи
давам контакт и още не съм и запалил и почва малеее 
давам контакт и още не съм и запалил и почва малеее 
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
и аз имам такъв проблем само че при голф4 . Шума по скоро е някакво хрупане са около 5 сек и гасне
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
И аз имам подобен шум още като дам на контакт откъм таблото. Мисля че е от клапа и механизма със зъбчатките четох че се чупели много. И сигурно се мъчи да премести клапата, но не става и изключва поне аз така си мисля, защото парното духа много слабо топло към купето, а в режим охлаждане няма проблем и явно не може да се отвори...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”