Въпрос за дискови спирачки на голф 3
-
Miloto1
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за дискови спирачки на голф 3
Здравейте колеги, става въпрос за голф 3 1995г, голф с какъв двигател е с дискови спирачки отзад? Има ли дискови спирачки на 1.4 ? Благодаря предварително.
- vr0558at
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AJM
Re: Въпрос за дискови спирачки на голф 3
GT и GTI изпълненията имат дискови спирачки а 1.4 мисля че няма GT изпълнение
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Само на GT и GTI се слагат заводско. За другите модели, "plug&play" от някое GT или GTI. Фабрично 1.4 няма дискови спирачки, освен ако не е някое поръчково (което е абсурдно).
П.П. И
П.П. И

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Точно така е.GT е с 1.8 моно,като принципно не всички 1.8 моно са GT (то GT дефакто е пакет от екстри,който не е на всеки един Голф с 1.8 моно и част от "екстрите" са дискове отзад).
Иначе да,без никакъв проблем се монтира мост или само спирачната система от GT или GTI на какъвто и да е Голф 3

Иначе да,без никакъв проблем се монтира мост или само спирачната система от GT или GTI на какъвто и да е Голф 3

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Някой може ли да обясни, по ред на нещата, как точно става смяната и какво е нужно за да се премине от барабани към дискове и съответно колко пари ще струват частите, евентуално нови и стари!
Интересуваме интервенция без да махам задния мост и да слагам готов със дискове защото там нещата са ясни!
Интересуваме интервенция без да махам задния мост и да слагам готов със дискове защото там нещата са ясни!
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Някой може ли да обясни, по ред на нещата, как точно става смяната и какво е нужно за да се премине от барабани към дискове и съответно колко пари ще струват частите, евентуално нови и стари!
Взимаш едно пакетче пуканки и започваш да четеш:

И

И ако не ти харесат тия темички, които мисля, че са достатъчно изчерпателни може и да пробваш с търсачката, в която пишеш - "преминаване от барабани към дискове" или "барабани дискове" - въпрос на интерпретация. На мен лично ми излезе 150 лв оборудван мост с нови накладки, лагери и един тампон и 70 лв труд от майстора. Успех.
А разликата (поне при мен) беше доста в +++++.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”