здравеите он онзи ден се здобих с шаран 1.9 90 киня искам да питам малко за него.
1.на сенниците е имало лампички и огледала които са дали на касо и са изгорели и от там сигорно ива проблема да неми светят плафоните като отворя вратите а и шибидаха не работи.
2.как се пуска климатика да вида дали работи.а и вобще как се пуска.ас сам с климатроник.
3.на климатроника има едно копче екон което е за печката но незнам дали мога дая вклучвам че ми казаха че на -5 чак тогава могло.
4.от горе на киометража над колата има две снежинки то се сменяват.ту свети една ту две.
5.кажете ми кво масло да и сипа за двигателя.
малко питанки за Шаран
-
- Автомобил:
- Двигател:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: малко питанки за Шаран
1.Сенниците светят като се отвори капачката за огледалото. При мен на десния сенник капачето го няма.Ако ходя до Шумен ще си потърся.
2. За да си с климатроник трябва имаш цифров дисплей .Има 2 варианта диспелй единичен и двоен / регулира оборотите на вентилатора в задния ред седалки . Ако няма отвори по тавана за въздух си с еднозонов климатроник.
За да го пуснеш сега трябва да уцелиш околната темепература да е поне над +8 гр. Дали включва компресора се познава по 1 изчаткване при работещ двигател / ел.магн. муфа включва / Задаваш ниска температура 90-20 гр от левия бутон със синя точка. Ако започне да духа студемно значи работи. Ако го няма изчткването на ел.магн муфа значи не работи. То си записва и грешки, които се четат с Ваг Ком-а.
Според наблюденията на колегата от София със сервиз за климатици от 10 Шарана поне на 8 от тях е пробита/ изгнила алуминиевата тръбичка от ф-р дехидратора към ТРВ-то. Защипана е с кората и има 1 дунапренче за убиване на вибрации и притискане на кората. Точно по него е пропуска.
Екон-а - икономично т.е. без климатик върти въздуха в купето. Не е за печката. Печка отзад в левия заден калник може и да нямаш - погледни до задната лява гума имаш ли тръбичка ауспух на печката
4. лявата свети под +4 градуса до +1 грЦ дясната светва при темепратура около 0 грЦ - Това е предупреждение за поледица.
5.Истинско . Аз от България масло не слагам или си купувам или ми носят от Германия.
2. За да си с климатроник трябва имаш цифров дисплей .Има 2 варианта диспелй единичен и двоен / регулира оборотите на вентилатора в задния ред седалки . Ако няма отвори по тавана за въздух си с еднозонов климатроник.
За да го пуснеш сега трябва да уцелиш околната темепература да е поне над +8 гр. Дали включва компресора се познава по 1 изчаткване при работещ двигател / ел.магн. муфа включва / Задаваш ниска температура 90-20 гр от левия бутон със синя точка. Ако започне да духа студемно значи работи. Ако го няма изчткването на ел.магн муфа значи не работи. То си записва и грешки, които се четат с Ваг Ком-а.
Според наблюденията на колегата от София със сервиз за климатици от 10 Шарана поне на 8 от тях е пробита/ изгнила алуминиевата тръбичка от ф-р дехидратора към ТРВ-то. Защипана е с кората и има 1 дунапренче за убиване на вибрации и притискане на кората. Точно по него е пропуска.
Екон-а - икономично т.е. без климатик върти въздуха в купето. Не е за печката. Печка отзад в левия заден калник може и да нямаш - погледни до задната лява гума имаш ли тръбичка ауспух на печката
4. лявата свети под +4 градуса до +1 грЦ дясната светва при темепратура около 0 грЦ - Това е предупреждение за поледица.
5.Истинско . Аз от България масло не слагам или си купувам или ми носят от Германия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за отговорите за климатика парво като му задам LO наи ниската температура кво да натиска зада вклуча климатика нали на сека кола има ЕЦ или АЦ бутон за пускане и спиране.А за печката имам но незнам как се пали и тия.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
shpokageorgi написа:мерси за отговорите за климатика парво като му задам LO наи ниската температура кво да натиска зада вклуча климатика нали на сека кола има ЕЦ или АЦ бутон за пускане и спиране.А за печката имам но незнам как се пали и тия.
Не знам явно не си с климатроник, а с климатик .Имаш ли цифров дисплей??? Коя година ти е автобуса?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам климатроник ето снимка от кое копче се пуска климатика и от кое печката.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Нямаш регулируемо духало на задния ред.
Даваш бутон съ синя точка 19-20 гр и и горния бутон за вентилатора. Но трябва навън да е поне 10 гр Ц . Като включи компресора се чува 1 чатканеи след малко задухва хлад. Ако няма изчаткване - не св вкл. компресора. Може да пробваш е Екон за по-бърза проверка и изкл. на компрсора и вкл.
Печката при локомотивите се пали под 5 гр С не помня точно колко . Тя е подпомагаща при голям студ.
Даваш бутон съ синя точка 19-20 гр и и горния бутон за вентилатора. Но трябва навън да е поне 10 гр Ц . Като включи компресора се чува 1 чатканеи след малко задухва хлад. Ако няма изчаткване - не св вкл. компресора. Може да пробваш е Екон за по-бърза проверка и изкл. на компрсора и вкл.
Печката при локомотивите се пали под 5 гр С не помня точно колко . Тя е подпомагаща при голям студ.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”